Single: Dag van goud - De Romeo's

dag van goud

Voor De Romeo’s Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi is elke dag een ‘Dag van Goud’ en laat dat laatste nu ook nog de titel zijn van hun gloednieuwe single die aanstaande vrijdag 9 juni 2023 verschijnt. Met een frisse, actuele, Nederlandstalige popsong die het 23-jarige talent Jérémie Vrielynck (‘Ademnood’) produceerde hebben ze niet alleen een sterk nummer voor de komende zomermaanden, maar ook eentje met een radiovriendelijk karakter. Noem het gerust een oorwurm, waarbij goud ook nog eens een mooie verwijzing is naar het thema van hun jubileumconcert ’20 jaar De Romeo’s’ dat op zaterdag 2 december 2023 doorgaat in ’t Kuipke Gent. De Romeo’s zijn met ‘Dag van Goud’ weer op kruissnelheid en klaar om er een onvergetelijke zomer van te maken.

Feelgood 
De eerste tonen van ‘Viva De Romeo’s’, hun grootste en bekendste single, volstaan om collectief in samenzang uit te barsten met De Romeo’s. De nog steeds immens populaire Vlaamse partyband met maximale feestgarantie levert met ‘Dag van Goud’ weer een frisse, feelgood Nederlandstalige popsong. “Die positiviteit en energie die je terugvindt in de nieuwe single past perfect bij wie we zijn. Dit is ook de manier hoe wij naar het leven kijken. We zijn trots, maar ook onzettend dankbaar dat we samen al twee decennia op pad zijn. Drie vrienden die plezier maken en dat oprecht warme gevoel delen met het publiek, dat is waar De Romeo’s al jaren voor staan en hoe wij er zelf ook nog steeds van genieten”, klinkt het bij het trio.

20 Jaar De Romeo’s
Met ‘Dag van Goud’ warmen De Romeo’s op voor zaterdag 2 december 2023, want dan vieren ze in ’t Kuipke Gent hun 20ste verjaardag met een uniek jubileumconcert. “Uiteraard zingen we die avond onze grootste hits, maar ook liedjes die we de voorbije jaren niet meer hebben gebracht en waar de fans nog steeds naar vragen”, zegt Davy Gilles. “Uiteraard komen er ook gastartiesten langs, want doorheen de jaren waren er bijzondere samenwerkingen en hebben we ook sterke vriendschapsbanden met onze collega-artiesten gesmeed. Het wordt een unieke concertavond waar uiteraard de nieuwe single ‘Dag van Goud’ niet zal ontbreken op de setlijst en 'goud' ook het centrale thema is”, voegt Chris Van Tongelen er nog aan toe.

Multifunctioneel
Na de dansbare singles ‘Het Is Een Nacht’ en ‘Bella Ciao’, stuk voor stuk topsongs in Moose Bar en après-ski-middens, keren De Romeo’s met ‘Dag van Goud’ weer terug naar hun roots. “Dat klopt als je zegt dat we dat doen op een moderne manier”, zegt Gunther Levi. “Toen we de demo binnen kregen waren we er alle drie direct van overtuigd dat dit een song is die past in ons repertoire, maar die ook op radio en algemeen kan gedraaid en gestreamd worden. Het sterke aan de tekst én de eigentijdse productie is dat het ook nog eens een oorwurm is, want geloof me dat ‘Dag van Goud’ al na één luisterbeurt blijft hangen!”

‘Dag van Goud’ van De Romeo’s is vanaf aanstaande vrijdag 9 juni 2023 digitaalbeschikbaar. Meer info over het ’20 Jaar De Romeo’s’-concert dat op zaterdag 2 december 2023 plaatsvindt in ’t Kuipke Gent vind je op www.ticketkopen.eu