Single: Chasing time - Thierry Von Der Warth, Jay Mason & Edwardo Atlas

chasing time

Dat het leven snel voorbijgaat weet de Tongerse dj en producer Thierry Von Der Warth. Met 20 miljoen streams die hij in een recordtempo behaalde met o.a. zijn hits ‘Sunset Lovers’ (15 miljoen streams) en ‘One Day At A Time’ (4,5 miljoen streams) is de standvastige nummer 8 uit de toonaangevende Climax top 100-lijst van de meeste gestreamde Belgische dj’s goed bezig. Na ‘Sunset Lovers’ verschijnt aanstaande vrijdag 19 mei 2023 Thierry Von Der Warths nieuwe zomersingle ‘Chasing Time’. De song gaat niet alleen over het duurzaam besteden van onze kostbare tijd, maar voor Thierry was het ook een verwerkingsproces waarin hij de ruimte kreeg om de dood van z’n vader te verwerken. Papa Eric Von Der Warth stierf vorig jaar op 62-jarige leeftijd.

“We moeten meer genieten en tijd maken om het leven te vieren met de mensen die ons omringen”, dat is de universele boodschap die de populaire Limburgse dj en producer Thierry Von Der Warth meegeeft met zijn nieuwste single ‘Chasing Time’ die digitaal verscheen. Tijdens het productieproces, waarbij Thierry samenwerkte met zanger Jay Mason, barstte hij in de studio regelmatig uit in tranen. “Het nuttig besteden van je tijd is een worsteling die we allemaal kennen (lacht). Daarnaast heeft dit nummer ook bijgedragen aan het rouwproces rond mijn vader. Die stierf vorig jaar op 62-jarige leeftijd. ‘Chasing Time’ is een ode aan hem, maar ook een reminder om naast het nastreven van je eigen doelen toch steeds tijd te maken voor jezelf, voor je vrienden, familie en de mensen die je graag ziet. Je moet stoppen met het achtervolgen van de tijd, door net omgekeerd tijd vrij te maken voor jezelf in de vorm van kwalitatieve me-time. Ook mijn levensvisie is door het wegvallen van mijn vader ingrijpend veranderd. Ik leef veel meer in het moment en heb geleerd om de kleine dingen te appreciëren. Het leven draait niet alleen om werken en is ook geen race om zo snel mogelijk je verwachtingen in te lossen en je doelen te behalen. Het is eerder een race tegen het leven, want dat is veel te kort”, zegt Thierry Von Der Warth.

“Ik zal nooit vergeten hoe mijn vader op z’n sterfbed mij aanmoedigde om te gaan draaien. Papa was niet alleen mijn vader, maar ook mijn beste vriend en steun en toeverlaat. Ik was net thuis van een dj-set op een festival, draaide de sleutel om in het slot, deed de deur weer dicht en kreeg telefoon van het ziekenhuis dat papa net was overleden. Alsof hij gewacht had tot ik weer veilig thuis was, want zo is het bij mij binnengekomen. Kijk, als ik het verhaal vertel en er aan terugdenk worden mijn ogen vanzelf vochtig. Ja, het heeft mij immens geraakt. Ik heb me een tijd schuldig gevoeld. Ook al hadden we een sterke band, konden we over alles met elkaar praten, ik heb het mezelf lang kwalijk genomen dat we zijn laatste uren niet meer samen hebben doorgebracht. Ook al weet ik dat hij dat niet erg vond, want hij moedigde mij altijd aan om te gaan draaien, toch is het iets dat nog steeds knaagt. Vandaar het idee om in ‘Chasing Time’ ook mee te geven dat mensen echt tijd moeten nemen in het leven voor al die mensen die ze graag zien, want ik weet waarover ik spreek”, sluit Thierry Von Der Warth zijn persoonlijk verhaal geëmotioneerd af.

‘Chasing Time’ van Thierry Von Der Warth verscheen digitaal op zijn Paraíso-label.