Single: C'est mon choix - Yune

mon choix

Met de vorige single 'Toi et Moi' oogstte de Broechemse band YUNE met frontzangeres Ilse Melis enorm veel positieve reacties en tal van radioplaylists in Vlaanderen én Frankrijk. Het was het eerste zelf geschreven nummer dat YUNE uitbracht na een paar eerdere Franstalige covers, en het stond in de sterren geschreven dat een opvolger niet kon uitblijven.

'C'est mon choix'heet nu de felverwachte tweede eigen worp van de voormalige coverband en laat horen dat het eigen werk absoluut niet moet onderdoen voor de Franse classics uit hun repertoire.

Het aanstekelijke 'C'est mon choix' behandelt een universeel thema: het maken van keuzes in je leven. Iedereen, jong of oud, staat ooit op een kruispunt in het leven, waarbij beslissende knopen moeten worden doorgehakt om vooruit te kunnen. Voor elke keuze zijn er wel pro’s en contra’s te vinden. Vrienden en kennissen hebben vaak goedbedoelde raad, wat het kiezen niet makkelijker maakt wanneer je net de andere richting uit zou willen... Maar uiteindelijk is het joùw weg en joùw keuze is de enige en beste keuze op dat moment. "Ik wil met mijn teksten mensen raken zodat ze zich herkennen in het nummer. Wie weet geeft ons nummer wel net dát duwtje in de rug van de luisteraar om een welbepaalde beslissing te nemen, dat zou ik echt fantastisch vinden!" aldus Ilse.

De stem van Ilse Melis en de melodieuze Franse taal zijn un match fait au paradis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze in het Frans schrijft. "Ik ben me ervan bewust dat niet iedereen in Vlaanderen Frans begrijpt. Maar je hoeft de tekst op zich niet te begrijpen, je mag het ook gerust een vrolijk liedje vinden," lacht Ilse. 
'C'est mon choix' komt ook in Frankrijk uit en is een volgende stap in het langetermijnplan om een gevestigde waarde te worden in België en Frankrijk en in 2025 een Franstalige CD uit te brengen met eigen werk.

OVER YUNE 
De Broechemse band YUNE werd in 2005 opgericht door frontvrouw Ilse Melis als allround coverband in een bezetting met akoestische gitaar, djembé en zang. In 2019 werd een professionele versnelling hoger geschakeld en kwam er Franstalig repertoire bij in een eigen YUNE-jasje. Naast frontzangeres van de band, schrijft Ilse ook haar eigen, Franstalige liedjes. In 2021 kwam een eerste Franstalige single uit, 'Nathalie' van Gilbert Bécaud en een jaar later 'Emmène-moi danser ce soir' van Michèle Torr. Begin 2023 volgde de single 'Toi et Moi', de eerste zelf geschreven Franstalige single die YUNE officieel releasete. De nieuwe single 'C'est mon choix' gaat verder op de ingeslagen weg en wordt het tweede nummer op het te verwachten Franstalige album in 2025.

Volg YUNE op: www.yune.be

'C'est Mon Choix', de nieuwe single van YUNE, kan je vanaf 26/4 beluisteren op alle grote streamingplatformen.