Single: Anything to feel alive - Friday & Alice On The roof

friday

De samenwerking tussen een opkomende Nederlandse band en een gevestigde Belgische waarde met als resultaat deze PAREL! "Dit nummer gaat over escapisme en vrijheid. Het gaat erom dit moment te vinden waarop je je echt kunt voelen. Vooral als kunstenaars mochten we niet zijn wie we werkelijk zijn. En dus probeerden we manieren te vinden om aan deze realiteit te ontsnappen, en voor ons is dat door muziek te maken en deze momenten te creëren. Misschien is dat een van de positieve neveneffecten van deze sanitaire crisis - de afgelopen twee jaar waren behoorlijk zwaar voor ons - en we vragen ons af wat het is dat ons het gevoel geeft dat we leven... we willen ons vrij voelen en die vrijheid vinden we in de studio."

Release op 28 februari 2022!

Over FRIDAY
FRIDAY wordt gevormd door Koen Brouwer en Quinten Huigen, die elkaar ontmoetten op het Amsterdamse conservatorium. Na jaren in allerlei verschillende bandjes te hebben gespeeld, besloten ze de handen ineen te slaan en FRIDAY was geboren. Hun debuutsingle 21 was te horen op vrijwel alle radiostations en werd door NPO Radio 2 uitgeroepen tot TopSong. Daarnaast werd dit jaar single Show Me Where It Hurts uitgeroepen tot Hit van 100 op 100%NL en heeft de band al meer dan 3 miljoen streams op Spotify. Naast eigen nummers schrijft FRIDAY ook voor andere artiesten. In België leverde hen dat al een gouden plaat op met een song voor de Vlaamse zanger/acteur Stan van Samang.

Bio Alice On The Roof:
Alice on the roof is een sprankelende, spontane en gulle Belgische zangeres. Ze studeert piano en zangkoormuziek aan een muziekschool van 2001 tot 2012, en na een bachelor of arts gaat ze naar Brookings, Oregon, om haar Engels te verbeteren met een Rotary International-beurs. Op Brookings school volgt ze ook dagelijks piano- en koorlessen. Ze woont nu in Sirault, België, in de omgeving van Bergen.

Ze ontvangt op 27 november 2015 een gouden plaat voor haar eerste single "Easy Come Easy Go". Haar eerste album, Higher, komt uit op 22 januari 2016. Ze ontvangt drie awards tijdens de eerste editie van de D6Bels Music Awards, en nog een voor de vierde editie.

In 2018 komt de eerste single van haar tweede album uit, "Malade", geschreven in samenwerking met de Franse auteur, componist en zangeres Vianney, gevolgd door "How Long", "T'as quitté la planète" en "La Fille sur le Toit" in 2019. Naast Vianney staan ​​op het album producties van Angelo Foley & Fyfe.

Op 30 maart 2019 stelt ze haar meest complete show tot nu toe voor, in Vorst Nationaal, met Vianney als verrassingsgast. De kunstenaar verschijnt in een magisch universum, waarin ze de volle maat van haar toneeltalent geeft, momenten van pure energie en momenten van gratie vermengd. Vooral de visuele compositie van de show is gewild, à la Kate Bush. Fragmenten van deze show zijn te zien in de clip van haar nieuwste single, "La Fille sur le Toit", volledig opgenomen in Forest.

Ze toert in 2019 intensief door België en Frankrijk. Alice Dutoit speelt de hoofdpersoon in Jan Bucquoy's surrealistische film "la dernière tentation des Belges" die op 02.02.2022 in de bioscoop draait. Haar derde album staat gepland voor het najaar van 2022.