Zomers schlagerfestival - affichecampagne in Middelkerke

schlagerfestival

“Het verbaast mij hoeveel mensen er met hun telefoon al een scan hebben gemaakt in de hoop dat ze tickets en een backstage rondleiding winnen”, zegt Rebecca Hentjens van vishandel De Vishoek uit de Middelkerkse Kerkstraat. Net als bij heel wat van haar collega-handelaars uit groot Middelkerke, hangt er ook in haar winkel een opvallende concertposter voor de Zomereditie van Het Schlagerfestival. Die vindt op vrijdag 15 en zaterdag 16 juli 2022,voor het 2de jaar op rij, plaats in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke. “Met de ‘Middelkerke plakt’-posteractie stimuleren we graag zoveel mogelijk inwoners en lokale handelaars om onze concertposter op een zichtbare plaats te hangen, waardoor er zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen aan onze wedstrijd. Daarmee kunnen ze dan gratis tickets en een exclusieve backstage-tour op ons festival winnen. Wie graag eens een praatje slaat met De Romeo’s, Sasha & Davy, Yves Segers, Christoff, Laura Lynn, Lindsay, Johan Veugelers, Bart Kaëll of Swoop, maakt een kans als ze de QR-code scannen op de poster. We hebben nu al meer concerttickets verkocht dan vorig jaar, maar zowel voor de vrijdag- als zaterdagavond zijn er nog tickets beschikbaar voor de Zomereditie. Voor de show op zaterdag moeten ze wel snel zijn, want daar zitten we aan de laatste tickets”, zegt Annelies Vrijdag namens de organisatie.

Rebecca Hentjens van vishandel De Vishoek
Het enthousiasme rond de ‘Middelkerke plakt’-posteractie is groot bij alle betrokkenen. “Bij ons plakt de poster sinds begin deze week. Ik moet zeggen dat we al geschrokken zijn hoeveel mensen er al voor de etalage hebben gestaan met hun smartphone of mensen die een poster zijn komen vragen om hem zelf thuis te plakken”, zegt Nancy Debeucklaere van het populaire kapsalon Carin Center uit de Middelkerkse Kerkstraat. Naast de dienst Toerisme in Middelkerke en Westende, is zij samen met modeboetiek The Gallery 34 (Leopoldlaan 80) één van de drie verdeelpunten waar de inwoners uit Middelkerke, Westende en de deelgemeenten terecht kunnen voor hun gratis raamposter. “Als ik het zo hoor bij mijn vaste klanten, zijn er heel veel nieuwsgierig naar hoe het er op zo’n festival backstage aan toegaat. Een ontmoeting met één of meerdere artiesten zien ze allemaal zitten. In mijn kapstoelen hoor ik het vaakst de namen van Christoff en De Romeo’s wanneer ik vraag naar wie ze dan eens graag specifiek willen ontmoeten. Dit weekend is er in Middelkerke het Belgisch kampioenschap wielrennen. Met het goede weer in het vooruitzicht, ziet het ernaar uit dat je bij ons, net als vorig weekend, bij wijze van spreken weer over de koppen gaat kunnen lopen. Gegarandeerd gaan er heel veel mensen hun telefoon de komende dagen bovenhalen om mee te spelen. Ik ben daar vrij zeker van”, zegt Nancy lachend.

Nancy Debeucklaere van kapsalon Carin Center
Handelaars uit Middelkerke en de deelgemeenten kunnen nog steeds meedoen met de gratis ‘Middelkerke plakt’-concertposters. Zij kunnen terecht bij de Dienst Toerisme (Joseph Casselaan 1) en krijgen, na registratie van deelname, ook een festivalticket van de organisatie. De inwoners kunnen ook terecht in het voormalige Postgebouw bij de Dienst Toerisme, bij kapsalon Carine Center (Kerkstraat 51) en modeboetiek The Gallery 34 (Leopoldlaan 80) voor hun gratis raamposter. De Zomereditie van Het Schlagerfestival vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 juli 2022 in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke. De ‘Middelkerke Plakt’-actie loopt tot donderdag 14 juli 2022 middernacht.

(Eerder bericht:)

Een vredesteken of wil er misschien iemand snel 2 drankjes bestellen? Het zijn maar twee van de vele voorbeelden van hoe er vandaag gereageerd werd op de sociale media waar Christoff, Yves Segers, Johan Veugelers, Swoop, Sasha & Davy, De Romeo’s, Lindsay en Laura Lynn een opvallende selfie deelden met 2 vingers goed zichtbaar. Op basis van de hashtags en enthousiaste teksten kon je al snel een link leggen naar de 2de Zomereditie van Het Schlagerfestival, dat op zaterdag 16 juli 2022 opnieuw plaatsvindt in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. De selfie-actie van de artiesten past in de aankondiging van een extra voorstelling op vrijdag 15 juli 2022.

Middelkerke
Sneller dan vorig jaar zetten de organisatoren van de Zomereditie van Het Schlagerfestival nu al een 2de datum in verkoop. 
“Wij hebben een gevarieerd publiek met héél veel goesting om eindelijk nog eens onbeperkt en in ideale omstandigheden maximaal te kunnen genieten van een top avond. Vorig jaar merkten we ook al dat er een bijzondere feestelijke sfeer in de Proximus Pop-Up Arena hing. Is het de gezonde zeelucht of zitten de mensen in de juiste vakantiesfeer? In elk geval is het duidelijk dat de mensen zin hebben om te komen feesten bij ons! Als we kijken naar de postcodes van onze ticketkopers, zien we deze meer en meer uitbreiden over heel Vlaanderen. Mensen maken voor Het Schlagerfestival Zomereditie graag een daguitstap naar zee of maken er een weekendje weg van.” zegt Annelies Vrijdag namens organisator PSE Belgium.

2 x 2 x 2 in 2022 
De tweede jaargang, het tweede concert en gemiddeld dronken de feestvierders vorig jaar 2 consumpties per uur én we zitten in het jaar 2022. Dat kan geen toeval zijn. Op naar een top zomer in Middelkerke!

Het Schlagerfestival Zomereditie vindt plaats op vrijdag 15 én zaterdag 16 juli 2022 in de in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke. Vanaf 20u00 kan je gaan kijken naar de optredens van De Romeo’s, Lindsay, Laura Lynn, Johan Veugelers, Sasha & Davy, Swoop, Yves Segers, Bart Kaëll en Christoff. 
Tickets vanaf 35 euro via www.schlagerfestivalzomer.be

(Eerder bericht:)

Het was een opmerkelijk zicht: De Romeo’s, Lindsay, Sasha Rosen en Yves Segers die samen met de burgemeester Jean-Marie De Decker in een go-cart rondreden op de zeedijk van Middelkerke. Aanleiding voor deze gebeurtenis, die de aandacht trok van heel wat passanten en toeristen, is de 2deZomereditie van Het Schlagerfestival. Die vindt op zaterdag 16 juli 2022 plaats in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke, waar naast de go-cart artiesten ook Christoff, Laura Lynn, Johan Veugelers, Bart Kaëll en Swoop aanwezig zijn. “Bij ons is iedereen welkom. Wij zijn een familiebadplaats en wat hoort er bij het strand? Leute en dus ook Schlagerleute”, zei burgemeester De Decker enthousiast.

Onbeperkte ambiance 
Op zaterdag 16 juli 2022 kan je terecht in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke voor de 2de editie van Het Schlagerfestival Zomereditie. Net zoals in Hasselt, waar de moeder van alle schlagerfestivals de voorbije 15 edities uitgroeide tot een vaste waarde én het grootste qua publieke belangstelling in het genre, is de sfeer aan zee eveneens uitmuntend. Lindsay (‘Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat’, ‘Ik lig nog steeds van jou te dromen’), die er vorig jaar ook al bij was, kijkt er net als haar collega’s nu al naar uit: “Ik ben blij dat we terug op het podium kunnen staan en dit is echt één van de tofste evenementen van komende zomer. Het is uitstekend georganiseerd. In tegenstelling tot vorig jaar, moet het publiek deze keer niet op de stoelen blijven zitten, maar kan er onbeperkt, zonder maatregelen en veilig plezier worden gemaakt en gefeest. Iedereen die zin heeft, kan eens goed uit de bol gaan.”

Vrouwen 
Aan vrouwelijke artiesten dit jaar geen gebrek, want naast Lindsay zijn ook Schlagerkoningin Laura Lynn (‘Je hebt me 1000 maal belogen’) en Sasha Rosen present. Samen met Davy Gilles debuteert Sasha met Sasha & Davy (‘Mamma Maria’, ‘Radio’) aan zee, iets waar ze nu al zin in heeft: “We stonden al in Hasselt op het grote Schlagerfestival-podium en dat was superleuk. Uiteraard wordt het ook aan zee een stevig feestje. Het dak van de Proximus Pop-Up Arena gaat er zeker af. Spreekwoordelijk dan hé (lacht). De artiesten, maar ook het publiek vindt het ongetwijfeld weer geweldig om er samen één waanzinnig groot feest van te maken.”

Zwembroek 
Als sfeermaker Yves Segers ('Waar zijn die handjes?', 'Café De Zwaan') te gast is op Het Schlagerfestival, zorgt hij steevast voor een opvallende outfit. “Mijn speciale pakken spaar ik een beetje op voor volgend jaar in Hasselt”, begint hij het gesprek. “Zeker omdat het dan de Glitter & Glamour-editie is en daar hoort sowieso iets feestelijks bij. Wat 16 juli betreft, overweeg ik sterk om in mijn zwembroek te komen (lacht). Geef toe, dat zou nogal opvallen hé”, zegt hij breed glimlachend.

Debuut 
Naast vaste waarden De Romeo’s (‘Viva De Romeo’s’, ‘We gaan weer feesten’), Christoff (‘Sweet Caroline’, ‘Zeven Zonden’), Bart Kaëll (‘Zeil je voor het eerst’, ‘De Marie-Louise’) en de partyband Swoop (‘Doe de Swoop’, ‘Country Roads’), maakt de Aarschotse zanger-accordeonist Johan Veugelers dit jaar zijn debuut. De mannelijke helft van het voormalige, legendarische accordeon-duo The Sunsets, scoorde inmiddels solo met o.a. ‘Ruitenwisser’ en ‘Doe de helikopter’.

Unieke sfeer 
“Als we kijken naar de bezoekers van vorig jaar, dan merken we dat we niet alleen mensen uit de West-Vlaamse regio aantrekken, maar ook uit de rest van Vlaanderen. De Zomereditie van Het Schlagerfestival is voor wie in de buurt woont een ideale gelegenheid om te kunnen meegenieten van de unieke, grootse sfeer die Het Schlagerfestival uitademt”, zegt Friedl Teirlinck namens de organisatie. “Voor ons zijn de zomermaanden een ontzettend drukke periode. Het is dus fantastisch dat we zo’n event bij ons te gast hebben. Wij zijn een familiebadplaats, met in de zomer 80.000 mensen per dag én waarvan 20.000 bij ons hun vaste 2de verblijfplaats hebben. Hoe meer vertier, hoe meer leute en dan past dit perfect in het plaatje”, voegt burgemeester Jean-Marie De Decker van Middelkerke er nog aan toe.

Het Schlagerfestival Zomereditie vindt plaats op zaterdag 16 juli 2022 in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke, met vanaf 20u00 optredens van De Romeo’s, Lindsay, Laura Lynn, Johan Veugelers, Sasha & Davy, Swoop, Yves Segers, Bart Kaëll en Christoff.

Tickets, vanaf 35 euro, inclusief reservatiefee: www.schlagerfestivalzomer.be

(Eerder bericht:)

Het Schlagerfestival Zomereditie verwelkomt op zaterdag 16 juli 2022 ook De Romeo's, Sasha & Davy en Johan Veugelers. Zij zijn deze zomer in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke alvast in het uitstekende gezelschap van Christoff en Laura Lynn die eerder werden bekendgemaakt. Tickets zijn beschikbaar via www.popuparena.be .

De tweede editie van Het Schlagerfestival Zomereditie in Middelkerke wordt opnieuw een feestelijke topeditie. Daar zorgen onder meer ook De Romeo's, Sasha & Davy en Johan Veugelers voor. 

Ambiance met De Romeo’s 
Chris, Gunther en Davy zijn een vaste waarde op Het Schlagerfestival-podium. En terecht, want met een straatlengte voorsprong zijn ze nog steeds de populairste ambianceband van Vlaanderen. De Romeo’s ontgoochelen nooit en weten perfect hoe ze hun publiek moeten entertainen. Geen feesttent, zaal of arena die kan weerstaan aan de charmes en opzwepende medleys van De Romeo’s!

Sasha & Davy als duo op Het Schlagerfestival
Goed nieuws voor de fans van Sasha & Davy. Het duo - bekend van de meezingers 'Een mooie dag', 'Door al m’n tranen heen', Door jou' en Hij vecht' - is deze zomer van de partij in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Het zingende koppel brengt tijdens Het Schlagerfestival Zomereditie een mix van eigen nummers en covers. Sasha & Davy beloven voor romantiek, ambiance én veel sfeer te zorgen.

Johan Veugelers goed voor 100% feest!
Op het podium ontpopt Johan Veugelers zich tot een rasentertainer die zich iedere keer volledig smijt om zijn publiek te vermaken. Eigen hits worden moeiteloos afgewisseld met herkenbare meezingers waarbij zijn accordeon de rode draad vormt. Johan Veugelers trekt resoluut de kaart van de feestmuziek met een hoog meezinggehalte. Want daar staat Johan voor garant … 100% feest!

Het Schlagerfestival Zomereditie 2022 met De Romeo's, Sash & Davy, Johan Veugelers, Christoff en Laura Lynn vindt plaats op zaterdag 16 juli 2022 in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Tickets kosten 35, 40 en 45 euro. Meer informatie: www.schlagerfestivalzomer.be.

(Eerder bericht:)

Het Schlagerfestival Zomereditie maakte dit weekend met succes zijn entree aan onze Belgische kust. De fans van het Nederlandstalige levenslied kregen er geen genoeg van en artiesten van hun kant zorgden voor twee onvergetelijke avonden in de Proximus Pop-Up Arena. Na afloop werd dan ook aangekondigd dat Het Schlagerfestival Zomereditie terugkeert naar Middelkerke. De tweede editie van het populaire evenement vindt plaats op zaterdag 16 juli 2022 in de Proximus Pop-Up Arena. Ook partner Dag Allemaal stapt weer enthousiast mee aan boord.

Het Schlagerfestival Zomereditie in Middelkerke was de eerste afspraak van fans met hun favoriete Nederlandstalige artiesten nadat eerder het evenement in Hasselt tot twee keer toe moest worden verplaatst. De twee nagenoeg uitverkochte shows in de Proximus Pop-Up Arena dit jaar tonen dan ook aan dat fans al die tijd flink op hun muzikale honger hebben gezeten. Willy Sommers, Bart Kaëll, De Romeo’s, Yves Segers, Gene Thomas, Steve Tielens, Matthias Lens, Lindsay en Swoop pasten daar meteen een mouw aan en maakten van de eerste editie van Het Schlagerfestival Zomereditie een klinkend succes.

Aan een hoog tempo volgde de ene hit na de andere en het publiek genoot ervan met volle teugen. De uitbundige sfeer en ambiance die typerend is voor Het Schlagerfestival vulde vrijdag en zaterdag ook de Proximus Pop-Up Arena tot aan de nok. De hele tijd stond de zaal onder muzikale hoogspanning.

"Het Schlagerfestival is al vijftien jaar een gevestigde waarde in Hasselt en dus hadden we er het volste vertrouwen in dat een zomereditie ook in de smaak zou vallen", vertelt mede-organisator Jan Van Esbroeck, CEO Sportpaleis Group. "Wat we niet hadden verwacht was dat het weerzien tussen fans en artiesten zo overweldigend - op een aantal momenten zelfs bijzonder emotioneel - zou zijn. We hebben dan ook meteen beslist om volgend jaar met Het Schlagerfestival Zomereditie opnieuw naar Middelkerke te komen."

Tweede editie in 2022. Eerste namen bekendgemaakt.
Het Schlagerfestival Zomereditie slaat op zaterdag 16 juli 2022 voor een tweede keer zijn tenten op in Middelkerke. De eerste artiestennamen voor de editie in 2022 zijn Christoff en Laura Lynn. Polonaises waren in deze corona tijden niet toegelaten, met Christoff en Laura Lynn zullen de liefhebbers volgende editie hun schade kunnen inhalen. Later worden meer artiesten bekendgemaakt. Gezien de snelheid waarmee beide shows dit jaar nagenoeg uitverkochten wachten fans best niet al te lang om hun tickets te reserveren.

Het Schlagerfestival Zomereditie vindt volgend jaar plaats op zaterdag 16 juli 2022 in de Proximus Pop-Up Arena. Tickets zijn meteen beschikbaar via www.hetschlagerfestival.be

Het Schlagerfestival is een productie van DPG Media en PSE Belgium.

Schlagerfestival zomereditie
Vrijdag 15 & zaterdag 16 juli 2022
Proximus pop-up arena, Middelkerke