Het Schlagerfestival: 35000 bezoekers tijdens één weekend geniet ervan ...

schlagerfestival

Liefhebbers van de betere meezingers kunnen dit weekend terecht in de Hasseltse Trixxo Arena, waar Het Schlagerfestival opnieuw groots uitpakt met een kleurrijke ‘Flower Power’-editie. Gastheer Kürt Rogiers, goed voor 4 kledingwissels verwelkomt samen met de 11-koppige liveband vaste waarden zoals De Romeo’s, Bart Kaëll, Lindsay, Christoff, Garry Hagger en publiekslieveling Sam Gooris. Dit jaar debuteren het populaire duo Bram & Lennert, feestorkaan Jettie Pallettie en de net op tijd herstelde Raf Van Brussel. Deze laatste lag de afgelopen dagen nog in het ziekenhuis, waar hij werd behandeld voor een licht geperforeerde darm (Diverticulitis). “Van dagen in een klein kamertje naar een podium met 35.000 mensen, het is eens wat anders, maar het doet ontzettend deugd,” zei Raf Van Brussel zichtbaar geëmotioneerd na de eerste concertavond. Nu kan je nog de allerlaatste tickets bestellen voor de zondagnamiddagvoorstelling. Volgend jaar zijn Laura Lynn, Willy Sommers en Jan Smit van de partij op Het Schlagerfestival 2025, dat plaatsvindt op de zaterdagavonden 29 maart en 5 april en zondagnamiddag 30 maart 2025. Tickets en info, www.hetschlagerfestival.be

Flower Power

Met o.a. een kamelenrace, een unieke foto tussen de Schlagerfestival-sterren en de Hasseltse sfeerband Toeternietoe, pakken de organisatoren van Het Schlagerfestival dit weekend weer eens stevig uit in de Hasseltse Trixxo Arena. Net als de voorbije jaren is met ruim 35.000 bezoekers op de drie weekenddagen ook deze ‘Flower Power’-editie weer een voltreffer. “Het was een uitdaging, maar we zijn ongelofelijk blij dat onze oproep om verkleed te komen jaar in het thema jaar na jaar meer bijval krijgt. Als je kijkt naar het kleurrijke gezelschap in de zaal en ons podium, levert dat niet alleen mooie beelden op, maar zorgt die combinatie mee voor de unieke sfeer die je vindt op Het Schlagerfestival,” zegt Annelies Vrijdag namens de organisatie. 

Gelukkig 

Niet alleen in een vol Sportpaleis voor Niels Destadsbader, ook in de Trixxo Arena was het populaire duo Bram & Lennert de ideale smaakmaker om Het Schlagerfestival op te warmen, waardoor gastheer Kürt Rogiers zijn grote entrée kon maken bij het publiek. In een Belgische T1, een gerestaureerd Volkswagen Campeerbusje uit 1966, maakte Kürt in één van zijn vier verrassende ‘Flower Power’-outfits het publiek gek voor publiekslieveling Sam Gooris, die meteen scoorde met o.a. ‘Oh Marijke’, ‘Basketsloefkes’ en het legendarische ‘Laat Het Gras Maar Groeien’, inclusief het bekende ‘handjes in de lucht’-dansje. “Fantastisch als je ziet hoe de mensen zich hier amuseren. Daar doe je het voor hé,” liet Sam zich ontvallen. Bij Lindsay werd er in de zaal meegewiegd op haar ‘Bella Romantica’ en bij Bart Kaëll geroeid op ‘De Marie-Louise’. De gelukkigste artiest van het eerste deel was zonder twijfel Raf Van Brussel. Het scheelde geen haar of de zanger en voormalige frontman van Sunny Side Up mocht zijn ‘She Makes Me Happy’-hit zingen in een ziekenhuiskamer, waar hij na een spoedopname de afgelopen dagen werd behandeld voor een licht geperforeerde darm. “Ongelofelijk. Het voelt aan alsof je in een warm bad terechtkomt, niet alleen backstage door de fijne collega’s die je hier opvangen, maar ook het publiek dat enthousiast meedeed,” zegt Raf Van Brussel. “Mijn medleys met nummers van De Kreuners en Clouseau waren duidelijk een voltreffer, want dat meezingen oversteeg zelfs het geluid dat ik hoorde in mijn in-ears (lacht).” Naast een langgerekte polonaise zorgde Christoff met o.a. ‘Een Ster’, ‘Zeven Zonden’ en ‘Sweet Caroline’ ook voor een zoveelste hoogtepunt en de feestelijke afsluiter van het eerste deel. Kürt Rogiers kwam de populaire zanger ophalen in zijn hippiebusje voor de start van de pauze. 

Feest

Het tweede deel begon met de kleurrijke Jettie Pallettie, een Nederlandse die al jaren een vaste waarde is in het Vlaamse feestcircuit, waar ze als figuur en door haar ambiancemuziek op handen wordt gedragen. Dat gebeurde ook in de Hasseltse Trixxo Arena, waar de feestvreugde knalde bij ‘Ik Zit In Een Cafeetje’ en het heerlijke ‘Feest In De Tent’. Met ‘Het Allermooiste’, maar ook zijn ‘Rob de Nijs’-medley en ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’ verdient Garry Hagger de prijs van ‘het krachtigste stemgeluid’ van deze Schlagerfestival-editie. Bijna moeiteloos, naturel haalt hij steeds de hoogste noten. Dat leverde hem de bewondering en een luid applaus van het publiek op. Met hun interpretaties van ‘Noodgeval’ en een ‘Hazes-medley’ schakelen Bram & Lennert een versnelling hoger alvorens De Romeo’s het tweede deel afsluiten. Samen met Sasha zingen deze laatsten ‘Een Zomeravond Met Jou’, een Nederlandstalige versie van de TikTok-hit ‘Sarà perché ti amo’ (Ricchi e poveri). Aansluitend brengen Chris, Gunther en Davy ‘Als Ze Lacht’, maar ook ‘Engelbewaarder’ en ‘Het Is Een Nacht’ zijn voltreffers. Met ‘Viva De Romeo’s’ en het collectieve ‘Mooi, ’t Leven Is Mooi’ valt het doek over de geslaagde ‘Flower Power’-editie van Het Schlagerfestival. “Als je kijkt naar de gezichten in de zaal en ziet hoeveel mensen hier een topavond beleven, samen met onze artiesten en de talrijke crew achter de schermen, kan je alleen maar gelukkig zijn als organisatie. Het Schlagerfestival is al jaren een vaste waarde, die met dit jaar ruim 35.000 bezoekers verspreid over 3 dagen een beleving is geworden. Voor snelle beslissers zijn er nog tickets voor zondagnamiddag. Online en aan de kassa, en anders is het wachten tot volgend jaar,” zegt Annelies Vrijdag. 

Het Schlagerfestival 2025

Volgend jaar kan je op de zaterdagavonden 29 maart en 5 april en zondagnamiddag 31 maart 2025 opnieuw twee weekends terecht op Het Schlagerfestival 2025. Het thema is nog niet bekend, maar schlagerkoningin Laura Lynn (‘Je Hebt Me 1000 Maal Belogen’, ‘Jij Doet De Wolken Verdwijnen’), smaakmaker Willy Sommers (‘Laat De Zon In Je Hart’, ‘Als Een Leeuw In Een Kooi’) en de razend populaire Jan Smit (‘Als De Nacht Verdwijnt’, ‘Als De Morgen Is Gekomen’) zijn alvast van de partij. Tickets en info, www.hetschlagerfestival.be

Volledige setlist:

DEEL 1:
Alle artiesten van deel 1: Happy together
Sam Gooris: Oh Marijke / Basketsloefkes / Laat het gras maar groeien
Lindsay: Tijd voor gezelligheid / Bella romantica / Ga met me mee
Bart Kaëll: Wat is jouw geheim / Mooi weer vandaag / Zeil je voor het eerst / De Marie-Louise
Raf Van Brussel: She makes me happy / De Kreuners-medley (Verliefd op Chris Lomme - Nee oh nee - Ik wil je - Nu of nooit) / Clouseau-medley (En dans - Vonken en vuur - Geef het op - Anne)
Christoff: Zeven zonden / Een ster / 't Is weer tijd voor de polnaise / Sweet Caroline

Deel 2:
Alle artiesten van deel 2: All you need is love
Jettie Pallettie: Ik ben Jettie / I can see clearly now / Ik zit in een cafeetje / Feest in de tent
Garry Hagger: Het allermooiste / Rob de Nijs-medley (Hou me vast - Zondag - Banger hart) / Ik heb de hele nacht liggen dromen
Bram & Lennert: Noodgeval / Hazes-medley (Een beetje verliefd - Zij gelooft in mij) / Meezing-medley met Kürt Rogiers en Raf Van Brussel (Lola - Country roads - Ik hou van u - Summer of 69 - Proud Mary) / Angels
Sasha & De Romeo's: Eén zomeravond met jou
De Romeo's: Als ze lacht / Engelbewaarder / Het is een nacht / Viva De Romeo's
Alle artiesten: Mooi, 't leven is mooi

(Eerder bericht:)

Net als vorig jaar, toen hij verscheen als dragqueen, voorziet het bekende Huis Baeyens opnieuw de podiumoutfits voor Kürt Rogiers zijn gastpresentaties op Het Schlagerfestival. Dat feestje vindt dit jaar plaats op 22, 23 en 24 maart 2024 in de vertrouwde Trixxo Arena Hasselt.

“Ik ben altijd een beetje bang voor verkleedfeestjes,” zegt Kürt Rogiers, “maar ik vind dat we 4 geweldige, uiteenlopende outfits hebben gevonden. Ik ben ook fan van de pruik. Vraag mij na de eerste show wat mijn favoriete outfit is, want dat kan ik nu nog niet zeggen. Wat ik nu aan heb is leuk, maar de jeans is ook een topper. Ik kan moeilijk kiezen (lacht). In de vorige eeuw, toen de dieren nog konden praten, had ik wel wat mooi haar, maar ik ben blij met deze pruik en mijn grijze manen (lacht). Ik ben na de Flower Power-periode geboren, maar ik vind het goede muziek en een leuk thema. Ik hoop dat de mensen goed nadenken hoe ze peace, love and happiness verwerken als ze verkleed opduiken in Hasselt. Het zou zomaar kunnen dat wij weer een nieuwe modetrend lanceren op Het Schlagerfestival, die we dan deze zomer terugzien op Tomorrowland en andere festivals (lacht). Het beste accessoire is zonder twijfel mijn John Lennon-brilletje. Ja, dat vind ik geweldig.”

De 4 verschillende Flower Power-outfits van Kürt Rogiers kan je ontdekken op Het Schlagerfestival, samen met de optredens van onder andere Sam Gooris, Christoff, De Romeo’s & Sasha, Bart Kaëll en anderen. Tickets en info vind je op www.hetschlagerfestival.be.

schlagerfestival

(Eerder bericht:)

Na De Romeo’s, Laura Lynn, Christoff, Yves Segers, Willy Sommers, Bart Kaëll, Luc Steeno en gastheer Kürt Rogiers, was het de beurt aan Lindsay en Sam Gooris om aan de hoofdingang van de Hasseltse Trixxo Arena hun Schlagerfestival-ster op de befaamde Walk of Fame van Het Schlagerfestival officieel in ontvangst te nemen en te onthullen. Volksfiguur en één van de bekenste Hasselaren Jos Tuts had maandagnamiddag de eer om de sterren uit te reiken. In aanwezigheid van een ruime persbelangstelling werd er na afloop nog geklonken met een hartelijk ‘Tutske’, een jenever vernoemd naar Jos. Lindsay en Sam Gooris staan volgend jaar op Het Schlagerfestival 2024, dat op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondagnamiddag 24 maart 2024 plaatsvindt in Trixxo Arena Hasselt. De organisatie voegt ook Bram & Lennert, Jettie Pallettie en Garry Hagger toe aan de line-up.

Vereeuwigd
“Ik ben hier vereeuwigd in de Hasseltse grond (lacht) voor de ingang van deze prachtige concertzaal. Ja, dat doet wel iets met een mens. Mijn Schlagerfestival-ster ligt in goed gezelschap, naast die van mijn broer Christoff, dus dat vind ik wel fijn. Rondom liggen die van Sam Gooris, Laura Lynn en Willy Sommers. Dat zijn allemaal grote namen waar die van mij tussen mag liggen. Ik sta volgend jaar al voor 9de keer op Het Schlagerfestival. Het is tof om hier te staan en de Flower Power editie is toch wel iets speciaals, want ik lig al wakker van de kledingkeuze (lacht). Het tv-spotje is inderdaad hilarisch. Het vluchtheuveltje waar we overrijden met het bijhorende gegiechel, straalt het plezier uit van ons, maar dat je ook terugvindt op Het Schlagerfestival. Het is één groot feest, zowel in ons busje, op het podium, als in de zaal. Iedereen moet aanwezig zijn, want het is het grootste feest van het jaar, waar wij allemaal immens naar uitkijken”, zegt Lindsay enthousiast.

Goed gevoel 
Niet op basketsloefkes, maar wel op z’n sportschoenen nam Sam Gooris eveneens dankbaar zijn Schlagerfestival-ster in ontvangst. “Tof dat we zo’n exemplaar ook fysiek mee naar huis mogen nemen”, zei hij glunderend. “Ik ben heel blij met zo’n Schlagerfestival-ster. Het is niet alleen een grote eer, maar ook een erkenning. Vooral vind ik het heel fijn dat ze aan de inkom ligt van de Trixxo Arena. Elke keer als de mensen hier naar een evenement komen, wandelen ze vanaf nu over mijn ster en gaan ze met een goed gevoel naar binnen om te gaan feesten (lacht). Dat mensen straks kijken naar de grond en zeggen: ‘Hier sie, de Goris is er verdorie toch ook weer bij’, doet mij een groot plezier. Ik ben niet bezig met het verzamelen van prijzen en onderscheidingen, maar dit doet mij enorm veel deugd. Ik ben daar iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft, heel dankbaar voor.”

Line-up aangevuld
Naast het uitreiken van twee nieuwe Schlagerfestival-sterren voegt Het Schlagerfestival 2024 nog drie nieuwe namen toe aan de line-up: Feestorkaan Jettie Pallettie (‘Ik Zit In Een Cafeetje’) zorgt straks voor extra ambiance. Het populaire Ninoofse duo Bram & Lennert, die eerder al het succesvolle voorprogramma verzorgden van Niels Destadsbader zijn Sportpaleisconcerten, weet steeds te verrassen. Tot slot is ook Garry Hagger, bekend van o.a. ‘Het Allermooiste’, met zijn krachtig stemgeluid opnieuw van de partij. 
Het Schlagerfestival 2024 – Flower Power editie - vindt plaats op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondagnamiddag 24 maart 2024 in Trixxo Arena Hasselt, met optredens van De Romeo’s & Sasha, Bart Kaëll, Lindsay, Sam Gooris, Garry Hagger, Bram & Lennert, Jettie Pallettie, Christoff en gastheer Kürt Rogiers. Flower Power is volgend jaar het centrale feestthema. Tickets en info vind je op www.hetschlagerfestival.be

(Eerder bericht:)

Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondagnamiddag 24 maart 2023 kan je in de Trixxo Arena Hasselt terecht voor de 17de editie van Het Schlagerfestival. Na de ‘Glitter & Glamour’ gaat de organisatie voor een ‘Flower Power’-editie, met De Romeo’s, Lindsay en Sam Gooris. Die line-up wordt nog wat langer, want ook Bart Kaëll, Sasha, Christoff én debutant Raf Van Brussel zijn volgend jaar van de partij.

Raf Van Brussel is niet alleen professioneel radiomaker, daarnaast is hij vooral ook nog zanger-muzikant die eind jaren negentig, als frontman van de popband Sunny Side Up (‘She Makes Me Happy’) heel wat succes scoorde. Aan partyvibes geen gebrek, want ervaring deed hij op bij o.a. Plane Vanilla en na twee solo-albums is Raf Van Brussel nog steeds één van de meest gevraagde en geboekte artiesten. “Doorheen de jaren heb ik een brede muzikale basis uitgebouwd, nummers uitgebracht in het Nederlands én in het Engels waardoor je mij moeilijk in één hokje kan duwen. Ik ben eerder een, die met veel liefde heeft toegezegd om volgend jaar te gast te zijn op muzikale kameleon Het Schlagerfestival. Ik ben begin jaren zeventig geboren waardoor ik zelf de flower power niet meer heb meegemaakt, maar op basis van foto’s en YouTube-filmpjes kan ik mij er wel iets bij voorstellen (lacht). Ik weet dat het staat voor peace, love en happiness, zaken die je allemaal terugvindt op Het Schlagerfestival. Als ik de beelden zie hoe mensen zich daar amuseren, wakkert dat de goesting om er te gaan optreden alleen maar aan”, zegt Raf Van Brussel lachend.

Naast vaste waarden Christoff (‘Sweet Caroline’), Bart Kaëll (‘Marie-Louise’) en gastheer Kürt Rogiers krijgen De Romeo’s (‘Viva De Romeo’s’) straks ook nog het gezelschap van Davy’s vrouw Sasha (Rosen).

Hoe de Schlagerfestival-artiesten en presentator Kürt Rogiers eruit zien in hun flower power outfit wordt begin volgende week duidelijk, want dan nemen ze in het bekende 70-ties busje de tv-spot op die vanaf half september wordt verspreid op televisie en online. Meer info over Het Schlagerfestival 2024 vind je op www.hetschlagerfestival.be

Het Schlagerfestival
Vrij. 22, zat. 23 & zon. 24 maart 2024
Trixxo Arena, Hasselt