Psychologische thriller "zuur" (Anja Feliers) nu te koop

zuur

"Zuur" is de zesde psychologische thriller van de hand van Anja Feliers, en de vijfde in een reeks die zich afspeelt rond psychologe Kathleen Verlinden. Het decor is opnieuw Oud-Rekem, waar Cara wordt aangevallen en een bijtend zuur haar levenslang verminkt.

Tijdens de boekvoorstelling worden we niet veel wijzer over de precieze inhoud van het boek, en ook de tekst op de achterflap brengt daarin weinig verheldering. Ook nu weer is er een trailer gemaakt om het boek aan te kondigen. Wie echter hoopt om hierin antwoorden te vinden, kan beter gewaarschuwd worden dat deze eerder meer vragen oproept ... Wel een goede trigger om het boek te kopen en te beginnen lezen, dus in dat opzet is het wel geslaagd.

Bekijk de trailer:

OVER ANJA FELIERS: 
Anja Feliers (Bilzen) schrijft zowel romans voor volwassenen als jeugdboeken en heeft al vijf 'vrouwenthrillers' rond psychologe Kathleen Verlinden op haar naam. Anja's debuut als thrillerauteur, Verleid me, behaalde in 2011 de derde plaats bij de Crimezone Thriller Awards.

OP DE ACHTERFLAP: 
Op een avondfeest wordt Cara zonder reden aangevallen. Een bijtend zuur vreet haar gezicht weg en het meisje blijft voor het leven verminkt. Haar verwerkingsproces is bijzonder zwaar, vooral als er vermoedens rijzen dat Cara geen toevallig slachtoffer was.

Psychologe Kathleen Verlinden begeleidt Cara bij de verwerking, maar het lijkt wel alsof ze door iets of iemand wordt tegengewerkt... Terwijl haar aandacht naar Cara gaat, wordt Kathleen ingehaald door haar eigen verleden.

Zuur is de vijfde thriller met psychologe Kathleen Verlinden.

RECENSIE door Bart Bynens - jongerenplaneet.be:
“Zuur” bestaat uit drie grote delen. In het eerste deel krijgt Cara een bijtend zuur over zich heen, en hiermee start zowel het verwerkingsproces van dit drama als de vraag “Wie heeft dit gedaan?” Dit verhaal wordt verteld via drie vertelstandpunten die elkaar afwisselen: Kathleen (de psychologe), Cara (het slachtoffer) en Daphne (de mama van Cara).

Dit “whodunit”-gegeven loopt wel al af op ongeveer één derde van het einde van het boek. Dan komen we reeds te weten wie de dader is, en loopt het verhaal over in het tweede deel dat zich in het verleden afspeelt. Hierin wordt de achtergrond geschetst hoe dit personage tot deze daad gekomen is. Maar je kennis van wie de dader is, neemt de spanning van het verhaal niet weg; het verlegt ze naar iets nieuws. Het derde deel begint waar het eerste eindigde, en Cara dreigt nu een tweede keer het slachtoffer te worden. Het is bang afwachten hoe het verhaal nu eindelijk afloopt. Naast deze afwikkeling van de thriller leer je gelijktijdig ook meer over het privéleven van Kathleen; we komen details te weten over een ingrijpende gebeurtenis in haar kindertijd en over hoe haar huidige relatie met Lucas evolueert.

Liefde, vriendschap en wraak zijn opnieuw de hoofdthema’s. Aan de hand van enkele actuele onderwerpen heeft Anja hiermee een spannend verhaal opgebouwd waarbij ze ook de kans grijpt om ons meer van psychologe Kathleen te laten ontdekken, verweven doorheen het verhaal.
Anja sleept je mee in het psychologische aspect van dit gruwelijk drama en speelt met je emoties in de verscheidene verhaallijnen van “Zuur”.

Op de achterflap van “Zuur” wordt een citaat uit mijn recensie van “Vergeet mij niet” gebruikt. Ik zou dezelfde zin nu kunnen herhalen: “De vlotte schrijfstijl uit de vorige thrillers herkennen we ook meteen in “Vergeet mij niet”. Anja grijpt je vast, neemt je volledig in het verhaal mee en laat je niet meer los tot je de laatste bladzijde bereikt hebt.”

NU TE KOOP! 
Het boek verscheen september 2015 bij uitgeverij Lannoo.
Aantal blz: 364 blz
Adviesleeftijd: vanaf 16 jaar
Thema's: psychologische thriller, misdaad
ISBN: 9789401428682

www.anjafeliers.com
www.facebook.com/pages/Anja-Feliers/129209280429196