Psychologische thriller "Vergeef me" (Anja Feliers) nu te koop

vergeef me

"Vergeef me!" is de vijfde psychologische thriller van de hand van Anja Feliers, en de vierde in een reeks die zich afspeelt rond psychologe Kathleen. Het decor voor "Vergeef me" is niet langer Oud-Rekem, maar de stad Bilzen waar een gijzeling plaatsvindt in een hogeschool. Anja heeft zich voor het verhaal laten inspireren door een echte gijzeling die enkele jaren geleden in de buurt plaatsvond en waardoor haar schrijversfantasie in actie kwam om de verhaallijn en plot van deze nieuwe thriller uit te werken.

Tijdens de boekvoorstelling worden we niet veel wijzer over de precieze inhoud van het boek, en ook de tekst op de achterflap brengt daarin weinig verheldering. Ook nu weer is er een trailer gemaakt om het boek aan te kondigen. Wie echter hoopt om hierin antwoorden te vinden, kan beter gewaarschuwd worden dat deze eerder meer vragen oproept ... Wel een goede trigger om het boek te kopen en te beginnen lezen, dus in dat opzet wel geslaagd.

Bekijk hier de trailer:

OVER ANJA FELIERS: 
Anja Feliers (Bilzen) schrijft zowel romans voor volwassenen als jeugdboeken en heeft al vier 'vrouwenthrillers' rond psychologe Kathleen Verlinden op haar naam. Anja's debuut als thrillerauteur, Verleid me, behaalde in 2011 de derde plaats bij de Crimezone Thriller Awards.

OP DE ACHTERFLAP: 
Het was nooit de bedoeling geweest, maar hij was tot over zijn oren verliefd op haar. En dat ze als docente op zijn school zou beginnen, maakte hun verhouding alleen maar spannender.
Wanneer Yasmine de relatie plots verbreekt, probeert David hardnekkig tot haar door te dringen. Tevergeefs. Maar zij is alles voor hem. Hij zal haar nooit meer laten gaan...

Levensecht, emotioneel en superspannend.

Hij keek de lege schoolgang in. Ze zou eindelijk luisteren naar hem. Hij zou er alles aan doen om haar voor zich terug te winnen. Niets of niemand kon hem nu nog tegenhouden. Voor hij de trap opging, haalde hij het geweer uit zijn jas. Nog een laatste keer keek hij om.

RECENSIE door Bart Bynens - jongerenplaneet.be:
“Vergeef me” is opgebouwd uit twee delen. Het verhaal begint met het moment dat David de school binnenloopt met een geweer en hij een klas gijzelt, waarin ook de docente Yasmine -op wie hij verliefd is- aanwezig is. Hierin speelt ook Kathleen een centrale rol, de psychologe uit deze thrillerreeks. Het tweede deel behandelt de voorgeschiedenis van David en Yasmine. Hoe ze elkaar enkele maanden geleden hebben leren kennen, een relatie uitbouwden die kort daarna weer verbroken werd.

Deze twee delen worden onderling snel afgewisseld, met telkens zeer korte hoofdstukken, soms maar één bladzijde. Toch is dit niet storend, maar werkt zelfs versterkend in de spanningsopbouw. Je wil van beide verhaallijnen zo snel mogelijk weten hoe het in elkaar zit: enerzijds ben je benieuwd hoe de gijzeling zal aflopen, en anderzijds hoop je in de voorgeschiedenis elementen te vinden die kunnen verklaren waarom David deze gijzeling uitvoert.

Deze twee verhaallijnen zijn chronologisch opgebouwd en komen op het einde van het boek naar elkaar toe. Naarmate de ontknoping van de gijzeling nadert, kennen we ook de volledige achtergrond van David,waarbij dit deel eindigt op het moment dat de gijzeling begint.

Anja overtreft opnieuw zichzelf. Ze slaagt met “Vergeef me” erin om de spanning goed op te bouwen én vast te houden, en laat maar mondjesmaat iets los van de plot. Ze geeft je constant kleine hapklare brokjes, groot genoeg om aangenaam te verteren maar te weinig om je honger te stillen. Door dit onverzadigd gevoel verstaat ze de kunst om je aan “Vergeef me” te blijven binden en wordt het moeilijk om het boek zomaar naast je neer te leggen.
En net als in de andere thrillers in deze reeks is het slot weer onvoorspelbaar, verrassend én geloofwaardig.

NU TE KOOP! 
Het boek verscheen oktober 2014 bij uitgeverij Lannoo.
Aantal blz: 320 blz
Adviesleeftijd: vanaf 16 jaar
Thema's: psychologische thriller, misdaad
ISBN: 9789401417853

www.anjafeliers.com
www.facebook.com/pages/Anja-Feliers/129209280429196