Parkies 2019: 108 gratis concerten op 15 plekken met meer dan 20 artiesten

parkies

Van begin juli tot de voorlaatste week van augustus kan je op 15 concertplekken in Vlaanderen terecht voor de 29ste editie van De Parkies. Vorig jaar bereikte het kleinste, grootste festival 250.000 bezoekers en als het droog blijft, wordt dat record dit jaar scherper gesteld. VZW Divers organisator Jeffrey Vanhaeren: “ “Doorheen de jaren hebben we een sterke band opgebouwd met onze bezoekers, met de steden en gemeenten, én met de artiesten. Ik snap waarom ze graag meedoen. Ze spelen met hun band op adembenemende plekken in een bosrijke omgeving. Met meer dan 20 artiesten bieden we een gevarieerd festivalaanbod, met o.a. De Mens,Guy Swinnen, N8N en het soul-trio Sandrine, Sofie en Stef Caers. Tom Helsen neemt deze zomer afscheid van zijn bandje, want in het najaar heeft hij nieuwe plannen. In het Nederlandstalige genre zijn Mama’s Jasje, maar ook De Geest en Metejoor aanraders. Voor het vrouwelijk muzikaal geweld zorgen Belle Perez, die met ‘Fiesta Perez’ haar 20-jarig jubileum viert, Barbara Dex en Kate Ryan, die haar ’80 Was Machtig’-concertconcept uitrolt.

Je gaat je dansmoves kunnen bovenhalen als je komt naar de optredens van Cocojr. & The Allstars, Cookies And Cream, Uncle Phil, Boulevard Vinyl of de Soulbrothers. We hebben Imagine No Lennon én tot slot is Willy Sommers misschien wel de meest verrassende naam die we hebben geprogrammeerd. Vorig jaar was Willy dé held op Pukkelpop na zijn gastoptreden bij Mauro Pawlowski. Op het grootste, kleinste festival krijgt hij dit jaar een volwaardig podium, waar hij telkens optreedt met zijn liveband. Willy zit momenteel in de studio voor de opnames van zijn nieuwe cd ‘Sommers of 69’, die tijdens De Parkies-concerten verschijnt.”

De Parkies staan voor gezapige gezelligheid, maar de festivals worden vlot bezocht door de jeugd, families, gezinnen, buren, vrienden en vriendinnen. “In de zomermaanden zijn wij dé wekelijkse afspreekplek, waar mensen nog effectief tijd maken voor een praatje bij een hapje en een drankje, want dat hebben we voorzien, inclusief de ecologische recyclage van het afval. Mensen komen naar onze festivals omdat ze zich onbezorgd amuseren. Ze moeten niets meebrengen, wij hebben alles voorzien, afgestemd op hun noden en wensen. En niet vergeten dat De Parkies, dankzij de steden, gemeenten en onze trouwe sponsoren, gratis zijn voor het publiek. Op de website www.engieparkies.be vind je alle locaties en het complete overzicht van waar je welke artiesten aan het werk kan zien deze zomer”, zegt Jeffrey Vanhaeren.

De Parkies vinden deze zomer plaats in Waregem, Torhout, Deinze, Wevelgem, Knokke-Heist, De Haan, Blankenberge, Genk, Maasmechelen, Middelkerke, Beringen, Aalst, Sint-Niklaas, Vilvoorde, Kapellen.

(Eerder bericht:)

In 15 verschillende steden (o.a. Vilvoorde, Waregem, Sint-Niklaas, Kapellen én nieuwkomer Beringen) kan je van de eerste van juli tot de voorlaatste van augustus terecht voor de 29ste editie van 'De Engie Parkies'. Het kleinste, grootste gratis festival van België is klaar om opnieuw 250.000 bezoekers te verwelkomen.

Organisator vzw DIVERS: “Op onze 108 concertpodia, inclusief 2 XL-edities in Knokke-Heist en Kapellen, verwelkomen we topartiesten en houden we zowaar een ‘Liefde voor Muziek’-reünie, want wij strikten Tom Helsen, Kate Ryan, Belle Perez en Cocojr. Voor Tom is het de eerste keer dat hij met zijn band deelneemt aan ons festival. Een debutant die viel voor de charmes van ons festival, namelijk de combinatie van unieke locaties, veel mensen en een massa gezelligheid. Belle Perez kiest met ‘Fiesta Perez’ voor een feestuitvoering van haar grootste hits. Cocojr. bouwt verder op die tropische latino sfeer en Kate Ryan rolt haar succesvolle ’80 Was Machtig’-concertconcept uit op onze Parkies. De komende weken voegen we nog 14 namen toe aan onze affiche, die allemaal met hun muzikanten de pannen van het Parkies-dak gaan spelen op diverse locaties in Vlaanderen. Hou onze website en Facebook goed in de gaten”, zegt Jeffrey Vanhaeren.

Parkies
Juli & augustus 2019
15 locaties in Vlaanderen