Ontdek de nieuwe trailer van 'The last duel'

the last duel

20th Century Studios' The Last Duel , is een aangrijpend verhaal over verraad en wraak tegen de wreedheid van het 14e-eeuwse Frankrijk, geregisseerd door visionair filmmaker en viervoudig Academy Award®-genomineerde Ridley Scott ("The Martian", "Black Hawk Down", "Gladiator", "Thelma & Louise"). The Last duel is vanaf 13 oktober 2021 te zien in de bioscopen.

The Last Duel is een filmisch en tot nadenken zettend drama dat zich afspeelt in het midden van de Honderdjarige Oorlog en onderzoekt de macht van de mens, de broosheid van gerechtigheid en de kracht en moed van een vrouw die bereid is om alles te doen om de waarheid naar boven te halen. Gebaseerd op waargebeurde verhalen, ontrafelt de film lang gekoesterde veronderstellingen over het laatste duel van Frankrijk tussen Jean de Carrouges en Jacques Le Gris, twee vrienden die bittere rivalen werden. Carrouges is een befaamde ridder die bekend staat om zijn moed en vaardigheid op het slagveld. Le Gris is een Normandische schildknaap wiens intelligentie en welsprekendheid hem tot een van de meest bewonderde edelen van het hof doen horen. Wanneer de vrouw van Carrouges, Marguerite, wreed wordt aangevallen door Le Gris, een aanklacht die hij stellig ontkent, weigert ze te zwijgen en stapt ze naar voren om haar aanvaller te beschuldigen, een daad van moed en opstandigheid die haar leven in groot gevaar brengt. De daaropvolgende strijd, een slopend duel op leven en dood, legt het lot van alle drie in Gods handen.

Oscar®-winnaar Matt Damon (Good Will Hunting, Ford v Ferrari) is Jean de Carrouges, de tweevoudig Academy Award®-genomineerde Adam Driver (Marriage Story, BlacKkKlansman) is Jacques Le Gris, Emmy®-winnaar Jodie Comer (Killing Eve, Free Guy) is Marguerite de Carrouges en tweevoudig Oscarwinnaar Ben Affleck (Argo, Good Will Hunting) is graaf Pierre d'Alençon. Het scenario is van Oscar-genomineerde scenarioschrijver Nicole Holofcener (Can You Ever Forgive Me?) & Ben Affleck & Matt Damon. De film is gebaseerd op het boek van Eric Jager. De film is geproduceerd door Ridley Scott, Kevin J. Walsh (Manchester by the Sea), Jennifer Fox (Nightcrawler), Nicole Holofcener, Matt Damon, Ben Affleck met Kevin Halloran (Ford v Ferrari), Drew Vinton (Beloofd Land), Madison Ainley (Justice League) als uitvoerende producenten.

The Last Duel is gebaseerd op Eric Jager's boek The Last Duel: A True Story of Crime, Scandal, and Trial by Combat in Medieval France, dat de turbulente middeleeuwen tot in opvallend detail tot leven brengt. Toen etiquette, sociale doelen en gerechtigheid werden gedreven door de codes van ridderlijkheid, konden de gevolgen voor het trotseren van de instellingen van die tijd - de kerk, de adel aan het hof, een tienerkoning - ernstig zijn. Voor een vrouw die haarzelf door deze gewelddadige tijden navigeerde, iemand die geen juridische status had zonder de steun van haar man, was de inzet zelfs nog hoger.

"Ik werk graag met Matt, dus het was een extra bonus om met hem en Ben samen te werken wat betreft zowel acteurs als scenarioschrijvers. Dit, in combinatie met Nicole Holofcener, maakte dat ik wist dat het een geweldig resultaat zou zijn", zegt regisseur/producent Ridley Scott. “Ik had de show ‘Killing Eve’ gezien en was op zoek naar de mogelijkheid om Jodie Comer een uitdagende rol te geven. Haar optreden als Marguerite zal haar tot een van de grootste actrices van haar generatie doen behoren.”

“Deze film is een poging om het verhaal van een heroïsche vrouw uit de geschiedenis na te vertellen, iemand waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. We bewonderden haar moed en vastberadenheid en vonden dat dit zowel een verhaal was dat verteld moest worden als een verhaal waarvan het drama het publiek zou boeien zoals het ons als schrijvers ontroerde. Toen we het verhaal verder onderzochten, ontdekten we dat zoveel aspecten van het formele patriarchaat van het 14e-eeuwse West-Europa nog steeds op belangrijke manieren (en in sommige gevallen zelfs onveranderd) aanwezig zijn in de huidige samenleving”, zegt Nicole Holofcener, Ben Affleck en Matt Damon. "We hebben ervoor gekozen om het verhaal vanuit de perspectieven van verschillende personages te vertellen om het onveranderlijke feit te onderzoeken dat, hoewel vaak meerdere mensen die dezelfde gebeurtenis meemaken en verschillende verhalen hebben, er maar één waarheid kan zijn."

13 OKTOBER 2021 IN DE BIOSCOOP