November 2020 - Coronalert

coronalert

Heb jij de coronalert app al geïnstalleerd? Hiermee kan je jezelf en anderen beschermen. De app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer. Je ontvangt ook advies over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen. De app waarschuwt ook andere gebruikers van de app waarmee je in nauw contact stond (anoniem) als je zelf positief zou testen op het coronavirus.

* Met wie had je eergisteren contact? En de dagen daarvoor? Met wie zat je samen in de trein? Of in de bus, de metro, op café of op restaurant?
* Vaak ken je hen niet eens persoonlijk. Toch is elk nauw contact een risico.
* Coronalert helpt je om dit op te volgen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Zo bescherm je tegelijk je gezondheid én je privacy.
* Als een gebruiker van de app besmet is met het coronavirus, kan die persoon een waarschuwing laten uitsturen naar al zijn nauwe contacten van de voorbije dagen. Dit gaat sneller dan het klassieke contactonderzoek van het contact-center. Bovendien werkt het ook voor contacten die je niet persoonlijk kent.
* Snelheid is belangrijk, om jezelf en je dierbaren te beschermen.

Klik op deze link (externe site) om download af te halen: Klik hier!