Night Of The Proms Summer Edition: Matteo Bocelli vervoegt affiche + Peter Van de Veire wordt presentator

notp summer

Night of the Proms Summer Edition verrast vandaag met een opvallende extra naam op de affiche én tegelijk ook met een nieuwe presentator. Bijna 28 jaar nadat Andrea Bocelli op de affiche van Night of the Proms in Antwerpen stond, komt deze zomer zijn jongste zoon Matteo Bocelli naar de zomereditie van het feest van klassiek en pop in Koksijde.

De 25-jarige Matteo Bocelli hield zijn muzikaal talent lang verborgen voor zijn wereldberoemde vader. Op zijn vijftiende pas werd duidelijk dat hij de muzikale genen van zijn vader had meegekregen. Matteo is trouwens niet alleen een getalenteerd zanger, hij doet ook modellenwerk voor grote modemerken.

Nieuw album voor Matteo Bocelli 
Matteo Bocelli’s doorbraak komt er in 2018. Hij brengt dan samen met zijn vader het duet 'Fall On Me' uit. De video bij het prachtige nummer werd intussen al meer dan 109 miljoen keer bekeken. Matteo heeft niet alleen een getalenteerde vader, ook zijn halfzus Virginia Bocelli beschikt over een gouden stem. Samen nemen ze - de tienjarige Virginia, Matteo en Andrea - in 2022 het album ‘A Family Christmas’ op. En nieuwe muziek is onderweg, want dit jaar verschijnt Matteo’s eerste soloalbum.

“Technisch gezien zijn ze heel verschillend, maar er is één ding waardoor ze het meest op elkaar lijken: hun attitude. Maar dat is iets dat je niet kunt leren, dat je niet kunt aanleren. Dat is iets waarmee je geboren wordt”, zegt een trotse vader over zijn zoon Matteo en dochter Virginia in het internationale muziekmagazine Billboard.

Nieuwe presentator
Naast Matteo Bocelli op Night of the Proms Summer Edition is er nog meer nieuws! Peter Van de Veire neemt als presentator de fakkel over van Bart Peeters. Deze laatste nam sinds de eerste editie van het zomerse muziekfestival de presentatie voor zijn rekening.
"Een hele eer, sowieso. Want als je een monument als Night of the Proms mag presenteren: dat is een muzikaal kerstcadeau midden in de zomer. En dat met een prachtig live-orkest in Koksijde. Ik heb spontaan al mijn vakantieplannen opgezegd. Of toch die twee avonden. Heerlijk!" aldus Van de Veire.

Night of the Proms Summer Edition vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 juli 2023 op het kerkplein voor de prachtige Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde met oa. Johnny Logan, Matteo Bocelli, Mark King (van Level 42), Sandra Kim, Laura Tesoro en Mama’s Jasje. Presentator van dienst is Peter Van de Veire. Tickets zijn beschikbaar via www.nightoftheproms.be of in het toeristisch kantoor in Koksijde.

(Eerder bericht:)

Mark King, frontman en bassist van Level 42, komt naar Night of the Proms Summer Edition op 28 en 29 juli in Koksijde. Het wordt een blij weerzien, want hij stond 25 jaar geleden ook al op de affiche van Night of the Proms in Antwerpen. Johnny Logan, Mama's Jasje, Sandra Kim en Laura Tesoro waren eerder al bekend gemaakt voor het zomerse feest van klassiek en pop aan onze Belgische kust.

Mark King maakt in de jaren ’80 grote furore met zijn speciale slap-techniek en scoorde met zijn band Level 42 wereldhits als ‘Lessons In Love’, ‘Running In The Family’ en ‘Love Games’. Met Level 42 verkoopt Mark King meer dan 31 miljoen albums wereldwijd en staat hij met liefst 10 nummers in de Ultratop. In de jaren ’90 gaat hij verder als soloartiest nadat hij eerder al zijn eerste soloalbum ‘Influences’ uitbracht. In 2001 treedt Mark King, in overleg met bandlid Mike Lindup, toch weer op onder de naam Level 42. 

In 2006 verschijnt hun voorlopig laatste studio-album ‘Retroglide’. Het album wordt gevolgd door een Europese tournee. Zeven jaar later pakt de band uit met drie nieuwe nummers die op de EP ‘Sirens’ verschijnen. In 2015 en 2016 speelt Level 42 nog een aantal festivals, maar blijft Mark King ook als soloartiest aan de slag. Zo is hij in 2019 te horen op ‘Queen of the Clowns’ van Taylor Hawkins and the Coattail Riders.
Naast Mark King presenteert Night of the Proms Summer Edition dit jaar ook Johnny Logan, Mama’s Jasje, Sandra Kim en Laura Tesoro. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt.

Night of the Proms Summer Edition vindt plaats in openlucht op vrijdag 28 en zaterdag 29 juli 2023 op het kerkplein voor de prachtige Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde. Tickets zijn beschikbaar via www.nightoftheproms.be.

(Eerder bericht:)

Night of the Proms Summer Edition brengt deze zomer Johnny Logan, Laura Tesoro, Sandra Kim en Mama's Jasje naar Koksijde. Vrijdag 28 en zaterdag 29 juli dompelen deze topartiesten de kustgemeente onder in een mix van de fijnste klassieke muziekstukken en klinkende hits.

Koksijde is voor de vierde keer de warme gastgemeente voor de zomereditie van Night of the Proms, het Antwerp Philharmonic Orchestra, koor Fine Fleur en de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche. Op het podium staan deze zomer ook Johnny Logan, Laura Tesoro, Sandra Kim en Mama's Jasje. Meer namen worden later bekendgemaakt.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: 
"Night of the Proms Summer Edition zal ook dit jaar een feest worden voor jong en iets minder jong! Dat zijn we nu al zeker. De artiesten met elk een uiteenlopend repertoire - veel van eigen bodem - bieden voor elk wat wils.
Ik teken alvast present en kijk uit naar deze topmuzikanten! Wist je dat Sandra Kim banden heeft met onze gemeente? Ook zij houdt van het leven aan de kust. We kijken uit naar de zomer!"

Johnny Logan 
Zijn eerste single verschijnt 45 jaar geleden. 'No, I Dont' Want To Fall In Love' (1978) wordt geen hit, maar de Ierse zanger Johnny Logan zet door. Gelukkig, want 2 jaar later geniet hij internationale bekendheid door liefst drie keer het Eurovisiesongfestival te winnen. Hij wint met 'What's Another Year' (1980) en 'Hold Me Now' (1987) en hij schrijft mee aan het winnende nummer 'Why Me?' (1992). Vorig jaar werd hij nog ontmaskerd als ‘Edelhert’ in het tweede seizoen van het populaire programma ‘The Masked Singer’ op VTM.
Johnny Logan en Night of the Proms zijn een match made in heaven. Zijn muziek leent zich uitstekend voor een klassiek orkest. Dat wordt muzikaal genieten! 

Laura Tesoro 
Laura Tesoro breekt door dankzij haar deelname aan de derde editie van 'The Voice van Vlaanderen' in 2014. In 2016 haalt ze namens ons land een mooie tiende plaats op het Eurovisiesongfestival met het nummer 'What's The Pressure'. Laura wordt daarna een vast schermgezicht bij VTM en presenteert onder meer 'Belgium's Got Talent' en wordt coach bij 'The Voice Kids' en 'The Voice van Vlaanderen'. Na enkele succesvolle singles verschijnt in 2019 haar debuutalbum 'Limits'. Datzelfde jaar neemt ze ook deel aan het populaire muziekprogramma 'Liefde voor Muziek'. Ze tourt momenteel langs de clubs in Vlaanderen waar ze oa. haar meest recente single 'These Nights' (ism. Oski) live brengt. 
Laura Tesoro is een geboren talent en klaar om de fans van Night of the Proms voor zich te winnen met haar fantastische stem en aanstekelijke energie op het podium. 

Sandra Kim 
Sandra Kim is met 'J'aime La Vie' de jongste winnares ooit van het Eurovisiesongfestival. Ze is pas 13 jaar als ze ons land in 1986 de allereerste (en ook enige) overwinning op het Eurovisiesongfestival schenkt. Ze zingt trouwens niet alleen Franstalige nummers. In 1989 is een van de meest succesvolle Nederlandstalige hits 'Bel Me, Schrijf Me', een duet van Sandra Kim en Luc Steeno. Sandra Kim stunt in 2020 door het eerste seizoen van het razend populaire televisieprogramma 'The Masked Singer' bij VTM te winnen met het personage ‘Koningin’.

Mama's Jasje 
2020 was het jaar van de grote comeback van Mama’s Jasje en zijn frontman-zanger Peter Vanlaet. Zo is er de succesvolle passage in het televisieprogramma 'Liefde Voor Muziek' en is het album '30 jaar – De Jaren Van Verstand' goed voor platina. De warme stem van Peter Vanlaet is zoals goede wijn: hij wordt beter met de jaren! Vorig jaar werd hij de reddende engel van de organisatie toen Umberto Tozzi onverwacht verstek moest geven voor de tweede show en er halsoverkop een vervanger moest gezocht worden. Deze keer is hij er van in het begin bij en klaar om iedereen met zijn stem omver te blazen.

Night of the Proms Summer Edition vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 juli 2023 op het kerkplein voor de prachtige Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde. Tickets zijn beschikbaar via www.nightoftheproms.be en bij de dienst Toerisme Koksijde (Zeelaan 303).

(Eerder bericht:)

Night of the Proms heeft naast Antwerpen al enkele jaren ook een vaste stek in de Belgische kustgemeente Koksijde. Vrijdag 28 en zaterdag 29 juli 2023 is Night of the Proms Summer Edition voor de vierde keer van de partij op het plein voor de prachtige Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde. De eerste artiestennamen worden binnenkort aangekondigd.

Night of the Proms is op korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde aan onze Belgische kust. Zo genoten afgelopen zomer in Koksijde 13.000 muziekfans gespreid over 2 concertavonden van internationale en nationale artiesten en ook 2 lokale talenten.

Genieten van klassiek en pop 
"De enthousiaste reacties van artiesten én bezoekers zijn iedere keer hartverwarmend", zegt producent Jan Vereecke. "Het voelt voor onze crew in Koksijde als thuiskomen. Dat is grotendeels ook te danken aan de fijne samenwerking met de gemeente. We konden ons geen betere plaats wensen om in de zomer fans - jong en oud - te laten genieten van onze unieke mix van klassieke muziek en pop."

Ook opnieuw lokaal talent op het podium 
Op dit ogenblik zijn nog geen artiestennamen bekend, maar net zoals de vorige jaren komen nationale en internationale artiesten op het podium. "De gesprekken lopen vlot en binnenkort hopen we de eerste artiesten te kunnen aankondigen", vertelt Jan Vereecke. "Wat wel al zeker is, is dat onze vaste waarden met het Antwerp Philharmonic Orchestra, koor Fine Fleur, backing vocals Michelle, Rob, Julia en de Night of the Proms Backbone Band op de afspraak zullen zijn. En er zijn opnieuw plannen om lokaal talent een podium te bieden, maar daarover later meer.”

Marc Vanden Bussche, burgemeester Koksijde: “Het eerste concert van Night of the Proms Summer Edition in Koksijde in 2019 was meteen een schot in de roos. Ondertussen vonden er reeds drie edities (vijf concerten) plaats, waarbij in totaal meer dan 30.000 mensen konden genieten van optredens van zowel nationale als internationale artiesten. Een dergelijk evenement draagt niet enkel bij aan het imago dat Koksijde uitstraalt, het zorgt tevens voor een extra boost in ons toerisme en onze lokale economie.”

Night of the Proms Summer edition op vrijdag 28 en zaterdag 29 juli 2023 op het Kerkplein in Koksijde. Ticketverkoop start donderdag 10 november om 9u via www.nightoftheproms.be en in het toeristisch kantoor in Koksijde.

Night Of The Proms Summer Edition
vrijdag 28 & zaterdag 29 juli 2023
Kerkplein, Koksijde