Night Of The Proms voegt extra show toe

night of the proms

Night of the Proms pakt uit met een verrassing van formaat. Aan de line-up van dit jaar wordt de Belgische singer-songwriter Berre toegevoegd. Zoals elk jaar geeft Night of the Proms het podium aan een nieuwe jonge artiest. Hij deelt de affiche met Clouseau, Anastacia, James Morrison en de Amerikaanse superband Toto. Ook de klassieke artiest van dit jaar is bekend: de Amerikaanse cellist Nathan Chan vervoegt de line-up. Het feest van klassiek en pop vindt plaats op 24, 25 én 26 november 2023 in het Sportpaleis.

Rijzende ster Berre 
Berre Vandenbussche is geboren om met zijn muziek in de spotlights te staan. In 2014 neemt hij deel aan de eerste editie van de 'The Voice Kids'. Hij waagt later ook nog zijn kans in de talentenwedstrijd 'Regi's Academy'. Maar zijn doorbraak komt er dankzij TikTok. Sinds november 2020 - in volle pandemie - dropt Berre op het platform covers die hij opneemt in zijn garage. Zijn versie van 'Lost Without You' van Freya Ridings - opgenomen in de parkeergarage van een supermarkt - is intussen bijna tien miljoen keer bekeken.
In 2022 tekent hij bij een groot platenlabel en brengt hij zijn eerste single 'Say My Name' uit. Het nummer haalt de derde plaats in de Ultraptop 50 en levert hem zijn eerste gouden plaat op. Daarna volgen nog de singles ‘Better Off Alone’, ‘Thrill Of It All’ en nieuwste single ‘Kissing Strangers’.

"Het belangrijkste is dat mensen zich kunnen herkennen in wat ik maak. Dat ze mijn nummers beluisteren wanneer ze gestrest of verdrietig zijn. Daarom gebruik ik zelf muziek, om gevoelens in kwijt te kunnen. Mensen oprecht te raken. Night of the Proms vind ik in die zin wel een zeer mooie uitdaging die ik met beide handen aanneem. Het zal voor mij de eerste keer zijn dat ik met een groot orkest en koor optreed. Ik kijk er echt naar uit", vertelt Berre. 

Amerikaanse cellist Nathan Chan 
Talent en muzikale passie: dat is wat de Amerikaanse cellist Nathan Chan heeft. Hij begon op zesjarige leeftijd cello te spelen en studeerde later aan gerenommeerde muziekscholen, waaronder de Juilliard School in New York City. Zijn repertoire omvat klassieke muziek, hedendaagse werken en creatieve fusies met artiesten van verschillende muzikale stijlen. 
Gedurende zijn hele carrière heeft Nathan Chan zich voorgenomen om muzikale grenzen te verleggen met zijn cello. Hij wil niet alleen optreden, maar ook communiceren met het publiek en verhalen vertellen met zijn instrument.

Meer dan 35 miljoen views op YouTube, TikTok en Instagram zijn het bewijs van de enorme impact van de cellist op de online klassieke gemeenschap. Bij Night of the Proms zal hij niet enkel enkele nummers solo brengen, maar is hij ook eerste cellist in het orkest tijdens de volledige concerttournee door België en Duitsland.

(Eerder bericht:)

De bekendmaking van Toto, Clouseau, Anastacia en James Morrison - de eerste artiestennamen voor Night of the Proms 2023 - zorgde voor een stormloop op tickets. Voor vrijdag 24 november zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar, maar voor de show op zaterdag 25 november is dat nog slechts een handvol. De organisatie kondigt daarom vandaag een extra show aan op zondagmiddag 26 november om 15u. Tickets zijn meteen beschikbaar via www.nightoftheproms.be.

De line-up van de 37e editie van Night of the Proms is dit jaar een knipoog naar haar rijke muziekgeschiedenis. Oa. Toto (met Steve Lukather en Joseph Williams), Clouseau, Anastacia en James Morrison tekenen alvast present. De artiesten zullen zoals steeds begeleid worden door het Antwerp Philharmonic Orchestra, NOTP backbone band en koor Fine Fleur onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.

“Het doet ons enorm plezier dat het publiek zo massaal positief reageert op de eerste namen van de line-up voor Antwerpen. Ons doel was en is tenslotte nog altijd om mensen ten volle te laten genieten van de mix van klassieke muziek en populaire artiesten. Dat we nu een derde show kunnen aankondigen danken we aan onze stevige fanbasis die we door de jaren heen hebben opgebouwd.” aldus Jan Vereecke, namens Night of the Proms.

Night of the Proms presenteert op vrijdag 24, zaterdag 25 & zondag 26 november Toto, Clouseau, Anastacia en James Morrison in het Sportpaleis. Bart Peeters is opnieuw de presentator van dienst. Tickets, ook voor de extra show van 26 november, zijn meteen beschikbaar via www.nightoftheproms.be.

(Eerder bericht:)

Het muzikale najaar zonder een nieuwe editie van Night of the Proms in het Sportpaleis is haast ondenkbaar. Ook dit jaar heeft hét feest van klassiek en pop topartiesten weten te strikken. Vrijdag 24 en zaterdag 25 november verwelkomt Night of the Proms onder meer Toto, Clouseau, Anastacia en James Morrison.

De line-up van de 37e editie van Night of the Proms is een knipoog naar eerdere edities maar verwelkomt ook een straffe nieuwkomer. Onder leiding van dirigente Alexandra Arrieche zullen de artiesten zoals elk jaar begeleid worden door het Antwerp Philharmonic Orchestra en koor Fine Fleur.

Van verrassingsgast naar topact
Clouseau was al twee keer verrassingsgast op Night of the Proms, en legde er de basis van hun enorm succesvolle concertreeksen in het Sportpaleis. Koen en Kris Wauters speelden over verschillende jaren 118 (!) Clouseau-concerten in de grootste concertzaal van het land. 23 jaar na hun debuut staan de broers Wauters voor het allereerst als volwaardige act op het podium van Night of the Proms.

Toto brengt hit na hit
De Amerikaanse rockband Toto maakt al net iets meer dan 45 jaar de meest prachtige muziek. Afgelopen zomer was Toto nog te gast voor een uitverkocht concert in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Wie er trouwens in 1994 en 2003 bij was toen Toto op Night of the Proms speelde, zal kunnen bevestigen dat hits als 'Africa', 'Pamela', 'Rosanna' en 'Hold the Line' helemaal tot hun recht komen met een groot symfonisch orkest. Gegarandeerd kippenvel van de eerste tot de laatste noot.

De fenomenale stem van Anastacia
Ook uit Amerika en dit jaar op het podium van Night of the Proms staat … Anastacia. Haar hits 'I'm Outta Love', ‘Left outside alone’, 'Paid My Dues' en ‘One Day In Your Life' - om er maar enkele te noemen – zijn uitgegroeid tot tijdloze classics. Vlaanderen leerde Anastacia in 2010 beter kennen dankzij de zes Sportpaleis concerten die ze samen met Natalia deed. Sindsdien zijn ze ook close vriendinnen. In 2012 was de zangeres trouwens al een eerste keer te gast op het feest van klassiek en pop. Night of the Proms verwelkomt deze popkoningin opnieuw met open armen.

Getalenteerde singer-songwriter James Morrison
De vierde artiest die wordt toegevoegd aan de affiche van Night of the Proms is James Morrison. De getalenteerde singer-songwriter breekt in 2006 door met de single 'You Give Me Something'. In hetzelfde jaar verschijnt ook zijn debuutalbum 'Undiscovered'. Het levert hem een jaar later de Brit Award voor 'Best British Male' op. Sindsdien volgen de hits elkaar in sneltempo op. Zo scoort hij met Nelly Furtado de wereldwijde hit ‘Broken Strings’. Het duet werd Morrisons grootste hit, met meer dan 300 miljoen streams op Spotify en meer dan 112 miljoen weergaven op YouTube.

De 37e editie van Night of the Proms op vrijdag 24 en zaterdag 25 november 2023 in Sportpaleis Antwerpen met oa. Toto, Clouseau, Anastacia en James Morrison. Tickets en info via www.nightoftheproms.be.
 

Night Of The Proms
Vrijdag 24 & zaterdag 25 november 2023
Sportpaleis, Antwerpen