Seal vervolledigt programa Night Of The Proms 2018

notp

Seal, Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience en klassieke gitarist Petrit Çeku worden toegevoegd aan de affiche van de 34e editie van Night of the Proms op vrijdag 23 november en zaterdag 24 november 2018 in het Antwerpse Sportpaleis. Zij delen het podium met Suzanne Vega, Milow, Pieter Embrechts (als zanger én gastheer) en - uiteraard - John Miles. Ook dit jaar worden de artiesten bijgestaan door o.a. het Antwerp Philharmonic Orchestra en het koor Fine Fleur, onder leiding van de Braziliaanse Alexandra Arrieche.

Soulzanger Seal
In het begin van de jaren ‘90 brak de Britse soulzanger Seal door als gastzanger op de hit ‘Killer’ van Adamski en met eigen singles ‘Crazy’ en ‘Future Love Paradise’ van zijn debuutalbum ‘Seal’. Latere successen zijn het prachtige ‘Kiss From A Rose’ (titeltrack ‘Batman Forever’ en meer dan 121 miljoen streams op Spotify), ‘Fly Like An Eagle’ en ‘Amazing’. Zijn jongste album ‘Standards’ dateert van november vorig jaar en bevat covers van jazz- en swingklassiekers. Seal verkocht sinds de start van zijn carrière in ’89 meer dan 30 miljoen albums. 

“Seal was eerder in 2011 reeds te gast en tweette daar toen dit over: “NOTP is one of the most enjoyable experiences I’ve ever had in my life as musician.” Deze tweet samen met de enorm enthousiaste reacties van het publiek maakten het voor ons een evidente keuze om hem terug naar België te halen toen de kans zich voordeed”, aldus producent Jan Vereecke.

Let's groove met Earth, Wind & Fire
Earth Wind & Fire-gitarist Al McKay vormde in 1990, na het uiteenvallen van de groep eind 1983, samen met enkele andere voormalige groepsleden, de “LA Allstars”. De band wijzigde zijn naam nadien naar “Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience” en brengt het originele geluid van de disco-en soulmuziek. O.a. ‘Boogie Wonderland’, ‘Let’s Groove’ en ‘September’ (deze laatste heeft meer dan 347 miljoen streams op Spotify!) werden wereldsuccessen. Enkele jaren geleden werd ‘Boogie Wonderland’ nog prominent gebruikt in de Franse film ‘Intouchables’. Bekijk hier de scène.

Klassieke gitarist Petrit Çeku
Petrit Çeku is een 33-jarige klassieke gitarist uit Kosovo en veroverde wereldwijd een publiek als solist bij grote symfonische orkesten zoals het State Hermitage Orkest van Sint-Petersburg. Hij won al verschillende internationale gitaarcompetities, waaronder Parkening en Schadt in de VS en Biasini en Pittaluga in Italië.

(Eerder bericht:)

Suzanne Vega en Milow zijn de eerste namen op de line-up van Night of the Proms. De organisatoren strikten de twee singer-songwriters voor de concerten in Antwerpen en Rotterdam, waar ze hun grootste hits zullen brengen in een symfonisch jasje.

De 34e editie van Night of the Proms vindt plaats op 23 en 24 november in het Antwerps Sportpaleis. Meer artiestennamen worden later bekendgemaakt.

Night of the Proms-debuut voor Milow
Jonathan Vandenbroeck, beter bekend als Milow, schrijft zijn eigen nummers en verzorgt zijn eigen producties. Tussen 2007 en 2012 won de singer-songwriter maar liefst 12 MIA’s, een prestatie die geen enkele Vlaamse artiest hem tot nu toe heeft nagedaan. Nadat hij in 2004 werd opgemerkt op Humo’s Rock Rally waagde hij een sprong in het diepe en bracht hij volledig in eigen productie zijn debuutplaat uit. ‘The Bigger Picture’ (2006) viel erg in de smaak en stond tussen 2006 en 2010 in totaal 110 weken in de album top 100. De internationale doorbraak volgde 2 jaar later met een cover van ‘Ayo Technology’ van 50 Cent feat. Justin Timberlake, waarmee Milow nummer 1-noteringen verwierf in de Europese hitlijsten.

Ook de jaren nadien reeg Milow verder de gouden en platina platen aan elkaar. In 2012 trad hij voor de vierde keer op op de weide van Werchter , waar hits als 'You And Me’ en 'Little In The Middle' opnieuw uit volle borst werden meegezongen door het grote publiek. In 2015 verraste Vandenbroeck met de single ‘Fortune Cookie’, een duet met Emma Bale waarmee hij de eerste plaats in de Ultratop behaalde. Zijn meest recente album is ‘Modern Heart’, waarvan ‘Howling at the Moon’ de grootste hit werd. Momenteel werkt Milow volop aan nieuwe muziek, en dit najaar staat hij voor het eerst op het podium van Night of the Proms.

Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega voor het eerst met groot orkest in het Antwerps Sportpaleis
Ook Suzanne Vega staat in november op het podium van Night of the Proms. 33 jaar na haar doorbraakhit ‘Marlene on the Wall' is de zangeres nog steeds enorm geliefd bij het grote publiek. Vorig jaar vierde ze nog de 30e verjaardag van 'Solitude Standing’, het album waarmee ze naam en faam maakte dankzij wereldhits als ‘Luka’ en ‘Tom’s Diner’. 

De Amerikaanse is een van de meest succesvolle singer-songwriters van haar generatie. Wereldwijd verkocht ze meer dan 7 miljoen albums en kreeg ze maar liefst 7 Grammy Award-nominaties achter haar naam. In 1990 won Vega de Grammy Award ‘Best Album Package’ voor het album ‘Days Of Open Hand’. Ze tourt nog steeds de wereld rond en treedt op in uitverkochte zalen. In november staat ze voor het eerst met groot orkest op het podium van het Antwerps Sportpaleis.

www.notp.com

Night Of The Proms
Vrijdag 23 & zaterdag 24 november 2018
Sportpaleis, Antwerpen