Nieuwe trailer voor Death on the Nile

death on the nile

“Death on the Nile”, gebaseerd op de roman uit 1937 van Agatha Christie, is een gewaagde mystery-thriller over de emotionele chaos en dodelijke gevolgen van een obsessieve liefde. Kenneth Branagh, die zelf weer in de huid kruipt van detective Hercule Poirot, krijgt het gezelschap van Tom Bateman, viervoudig Oscar® genomineerde Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders en Letitia Wright.

“Death on the Nile” brengt het team achter de succesvolle “Murder on the Orient Express” uit 2017 weer samen. De film werd geschreven door Michael Green, gebaseerd op de roman van Agatha Christie met als producers Ridley Scott, Kenneth Branagh, p.g.a., Judy Hofflund, p.g.a. en Kevin J. Walsh, met Mark Gordon, Simon Kinberg, Matthew Jenkins, James Prichard en Mathew Prichard als executive producers.

De Egyptische vakantie van de Belgische speurneus Hercule Poirot aan boord van een glamoureuze riviercruise verandert al snel in een angstaanjagende zoektocht naar een moordenaar wanneer de idyllische huwelijksreis van een beeldschoon koppel op tragische wijze wordt afgebroken. De film speelt zich af tegen de achtergrond van een episch landschap van overweldigende woestijngezichten en de majestueuze piramides van Gizeh. Het dramatische verhaal over liefde die verkeerd afloopt bevat een kosmopolitische groep van onberispelijk geklede reizigers en genoeg verdraaide wendingen om het publiek in het ongewisse te laten tot de uiteindelijke, schokkende ontknoping.

"Death on the Nile" werd eind 2019 gefilmd met 65mm Panavision-camera's en katapulteert de kijker terug naar de jaren 1930 waarbij veel van de locaties die als inspiratie dienden voor Christie's glamoureuze, high society thriller, opnieuw tot leven komen.

9 FEBRUARI IN DE BIOSCOOP