Nekka Nacht is helemaal terug

nekka

Nekka Nacht is terug! Op vrijdag 28 april vormde de Antwerpse Lotto Arena het decor voor de hoogmis van het Nederlandstalige lied. Met Mama's Jasje als centrale gast sloten zowel artiesten met al veel jaren op de teller als opkomende sterren aan om eigen nummers te brengen of bewerkingen van hits van de centrale gasten.

Peter Van Laet deed enkele jaren geleden mee aan het VTM-programma 'Liefde voor muziek' in dezelfde reeks als Gene Thomas en Regi die toen veel beroep deed op Jaap reesema voor de zang. Met zowel Gene als Jaap als gasten was deze Nekka Nacht bijna een kleine reünie. Zo kregen we een gemixte versie van 'On and on / Aan en uit' door Mama's Jasje en Gene Thomas. Ook enkele andere opmerkelijke duetten passeerden deze avond: 'Omdat ik van je hou' met Raymond Van Het Groenewoud, 'Bouw op mij' met Wannes Cappelle en zelfs drie nummers met Frank Boeijen.

Pommelien Thijs vertegenwoordigde de nieuwe generatie met haar hits 'Ongewoon' en 'Zilver' en het duet 'Nu wij niet meer praten' met Jaap Reesema. En er staat alweer een nieuwe lichting klaar, want Nekka geeft nog steeds een podium voor opkomend talent. De winnaars van de recentste nekka wedstrijd BLOND hadden het weliswaar niet makkelijk om te overtuigen met hun eigen muziek in een avond vol grote hits. Tussendoor kreeg Peter Van Laet ook nog een nieuw 'jasje' van een fan.

Meer dan twee en een half uur muziek van de bovenste plank door alle artiesten onder begeleiding van de band van Mama's Jasje, aangevuld met enkele extra strijkers en het Nekka-koor onder leiding van Hans Primusz voor een enthousiast publiek bewijst dat het concept nog altijd aanslaat.

Een fotoalbum met enkele sfeerbeelden vind je hier.

nekka

Volledige setlist:

Deel 1:
Mama's Jasje: Het beste moet nog komen - Als de dag van toen
Mama's Jasje en Gene Thomas: On and on / Aan en uit
Gene Thomas: Voor haar - Kom wat dichterbij
Wannes Cappelle: Meer moet dat niet zijn - Ploegsteert
Nekka-koor: Als ze lacht
BLOND: Boys - Behalve jij - Als God geen vrouw is
Pommelien: Ongewoon - Zilver
Mama's Jasje en Raymond Van Het Groenewoud: Omdat ik van je hou
Raymond Van Het Groenewoud: Stem en schouder - Meisjes

Deel 2:
Mama's Jasje: Als het ijs weer smelt
Mama's Jasje en Wannes Cappelle: Bouw op mij
Jaap Reesema: Kleine presidentje - Zo ver weg
Jaap Reesema en Pommelien Thijs: Nu wij niet meer praten
(onthulling nieuw jasje voor Peter)
Mama's Jasje: Kan ik iets voor jou doen - Het is over - Eén nacht alleen - Doe het licht maar uit
Mama's Jasje en Frank Boeijen: Zeg me dat het niet zo is - Koud in mijn hart - De verzoening

Bis:
Mama's Jasje: Teken van leven