Sophie Janssens debuteert naast musicalicoon Ann Van den Broeck in musical 'You are my sunshine'

you are my sunshine

Vanaf 5 oktober 2023 presenteert Deep Bridge in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater de gloednieuwe musical ‘You Are My Sunshine’. Deze musical zou normaal in april 2023 in première gaan in Theater Triarte, maar moest na de sluiting van Triarte op zoek naar een andere locatie. ‘You Are My Sunshine’ is een eerste samenwerking tussen Ann Van den Broeck als componiste en Stany Crets als auteur. Ann neemt in dit aangrijpende verhaal over twee vrouwen die elkaar door een speling van het lot ontmoeten, ook één van de twee hoofdrollen (Britt) voor haar rekening. Voor de andere hoofdrol, die van Lena, viel de keuze op de 23-jarige Sophie Janssens uit Antwerpen. Meteen de eerste hoofdrol in een professionele productie voor Sophie en een zoveelste aanstormend, Vlaams talent dat bij Deep Bridge de kans krijgt om te schitteren.

"Toen ik het eerste persbericht van ‘You are my Sunshine’ las, werd ik meteen verliefd op het verhaal. Het is een enorme eer dat ik bij mijn eerste hoofdrol meteen naast iemand als Ann Van den Broeck mag spelen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om in de wereld van Lena en Britt te duiken en hoop dat we het publiek op hun beurt verliefd kunnen laten worden op het verhaal!”

‘You Are My Sunshine’ speelt vanaf 5 oktober 2023 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Sophie (23 jaar) studeerde in juni 2022 af als muzikale actrice aan de opleiding Muziektheater van Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte ze de wereld van muziektheater en speelde ze in diverse producties; ‘Parade’, ‘Bad Angel’, een soloconcert, etc.

In het kader van haar stage speelde ze mee in de kerstvoorstellingen ‘Willems kleine kerst’ en ‘Scrooge’ van het Wilminktheater in Enschede (Nederland). In eigen land was ze te zien in de familievoorstellingen ‘Raptorville’ en ‘Oma jacht’ van De Proefkonijnen. Daarnaast schreef ze haar eigen voorstelling ‘Blijspel der liefde’, die ze momenteel in ondersteuning van RADAR verder aan het verfijnen is. 
Nu Sophie aan de vooravond van haar professionele acteercarrière staat, kijkt ze positief naar de toekomst en hoopt ze vooral veel te kunnen spelen!

Het verhaal
Lena en Britt. Ze kennen elkaar niet. De ene is 15, de ander 45. Door een onfortuinlijke speling van het lot ontmoeten ze elkaar op een plek die ze allebei koesteren in hun hart. Hun beider favoriete plek op aarde. Een vakantiehuis. En ze wachten daar samen tot de voorzienigheid voor hen een beslissing neemt.

Ze worden lotgenoten, leerling en lerares, hartsvriendinnen, moeder en dochter. Ze proberen samen achter een groot mysterie te komen. Hoe kan het dat je leeft en toch niet leeft? Hoe zet je oneindigheid om in eindigheid? Hoe manipuleer je het leven…als je in een coma ligt?

Praktisch
‘You Are My Sunshine’
Vanaf 5 oktober 2023 
Rode Zaal Fakkeltheater – Hoogstraat 12 – Antwerpen
100min – geen pauze
Adviesleeftijd: vanaf 10 jaar

Tickets & info: deepbridge.be 

(Eerder bericht:)

Omdat je nooit iets definitief weg moet gooien, herwerkte Stany Crets een scenario voor een kortfilm die er door corona niet is gekomen tot een script voor een musical. Omdat je nooit je dromen aan de kant moet zetten, schreef Ann Van den Broeck de muziek voor dit script. ‘You Are My Sunshine’ is een eerste samenwerking tussen de twee als auteur en componiste. Ann speelt ook één van de twee hoofdrollen (Britt) in deze pakkende musical met een onverwachte plottwist en Stany regisseert hun eerste gezamenlijke musicalcreatie.

‘You Are My Sunshine’ is een aangrijpend verhaal over twee vrouwen van verschillende generaties die elkaar door een speling van het lot ontmoeten op een plek die ze allebei koesteren. Een voorstelling, zoals Ann en Stany zelf zeggen, voor alles en iedereen met een hart!

“Als er een symbiose ontstaat tussen tekst en muziek en ze eigenlijk niet meer zonder elkaar kunnen bestaan, dan weet je dat er iets speciaals is gecreëerd. De musical heeft ons beider ziel.” -Ann Van den Broeck-
“Ik wist dat het Ann’s droom was en ik geloofde ook dat ze het zou kunnen. Dat we samen net dàt zouden maken wat het verhaal heel ontroerend kon maken, omdat we zowel in muziek als tekst zochten naar dingen die onszelf konden raken.” -Stany Crets-

"Iets meer dan een jaar geleden werd bekendgemaakt dat er in Arenbergstraat 10, het iconische adres waar het Echt Antwaarps Theater 32 jaar lang z’n voorstellingen speelde, met TriArte een gloednieuw zelfstandig cultuurcentrum zou herrijzen. Nieuws dat de Antwerpse cultuurscene als muziek in de oren klonk, zeker omdat de initiatiefnemers aangaven de uiterst gezellige theaterzaal ook beschikbaar te maken voor externe gezelschappen en verenigingen. Dat wij in deze legendarische cultuurtempel deze prachtige voorstelling mogen brengen, vinden we gewoon fantastisch. We hopen hiermee Theater TriArte ook een duwtje in de rug te kunnen geven in hun missie om opnieuw een prominent deel uit te maken van het bruisende hart van de Antwerpse theaterbuurt”, klinkt het bij Deep Bridge.

Het verhaal:
Lena en Britt. Ze kennen elkaar niet. De ene is 15, de ander 45.
Door een onfortuinlijke speling van het lot ontmoeten ze elkaar op een plek die ze allebei koesteren in hun hart. 
Hun beider favoriete plek op aarde. Een vakantiehuis.

En ze wachten daar samen tot de voorzienigheid voor hen een beslissing neemt.
Ze worden lotgenoten, leerling en lerares, hartsvriendinnen, moeder en dochter.
Ze proberen samen achter een groot mysterie te komen. Hoe kan het dat je leeft en toch niet leeft?
Hoe zet je oneindigheid om in eindigheid? Hoe manipuleer je het leven… als je in een coma ligt?

Musical 'You are my sunshine'
Vanaf donderdag 5 oktober 2023
Rode Zaal Fakkeltheater, Antwerpen