Musical 'Madagascar' voorstellingen verplaatst van april naar december

madagascar

Voorstellingen van 9, 10 een 11 april 2020 worden verplaatst naar 19 en 20 december 2020. Hierbij de concrete verplaatsingen, waarvoor reeds aangekochte tickets geldig blijven.

Indien u om persoonlijk redenen verhinderd bent om het evenement op de nieuwe datum bij te wonen, dan dient u binnen de 30 kalenderdagen na ontvangst van deze mail om een terugbetaling te verzoeken via info@musichall.be.
Persoonlijke redenen zijn bijv. een huwelijk, een geplande reis, een geplande medische ingreep,… Wij zullen u dan wel vragen om de terugbetaling te staven met geldige bewijsstukken (bijv. een reservatiebevestiging van een reis).

Madagascar, de musical van 9/04/20 om 11h wordt verplaatst naar 19/12/20 om 11h
Madagascar, de musical van 9/04/20 om 14h wordt verplaatst naar 19/12/20 om 14h
Madagascar, de musical van 10/04/20 om 14h wordt verplaatst naar 19/12/20 om 16h30
Madagascar, de musical van 11/04/20 om 14u wordt verplaatst naar 20/12/20 om 11h
Madagascar, de musical van 10/04/20 om 17u wordt verplaatst naar 20/12/20 om 14h
Madagascar, de musical van 11/04/20 om 17u wordt verplaatst naar 20/12/20 om 16h30

(Eerder bericht:)

Hippo 'Gloria' (Elke Buyle), leeuw 'Alex' (Leendert De Vis), 'Koning Julian' (Mike Wauters), giraf 'Melman' (Florian Avoux), maki 'Maurice' (Brent Pannier) en zebra 'Marty' (Rogier Komproe) presenteren zich voor het eerst in vol ornaat!

Op 28 februari gaat ‘Madagascar, de Musical’ in première in Capitole Gent en vanaf 9 april is deze feelgood familiemusical ook te zien in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen. De bekende koppen die de “West-Vlaamse" pinguïnstemmen inspraken voor deze Nederlandstalige musicalversie van de Dreamworks animatiefilm (Jean-Marie Dedecker, Dominique Persoone, Gunter Lamoot en Lieven Scheire) en het musicaltalent dat de beestige hoofdcast vormt, werden eerder al bekendgemaakt, MAAR hoe die hoofdcast er in kostuum zal uitzien, is tot op heden een goed bewaard geheim gebleven.

Vandaag presenteren hippo 'Gloria' (Elke Buyle), leeuw 'Alex' (Leendert De Vis), 'Koning Julian' (Mike Wauters), giraf 'Melman' (Florian Avoux), maki 'Maurice' (Brent Pannier)en zebra 'Marty' (Rogier Komproe) zich voor het eerst in vol ornaat!

Bekijk hieronder de leuke aftermovie van de fotoshoot

 

Tickets & info 'Madagascar, de Musical': www.musichall.be

Recensie door Bart Bynens, www.jongerenplaneet.be:
Deze musical is gebaseerd op de eerste film "Madagascar" én op de musicalversie die eerder al in het Verenigd Koninkrijk succesvol was. In deze familieproductie is er zowel voldoende aandacht voor de allerkleinsten als ook voor de volwassenen. Er is een goede vibe tussen de artiesten die de vier hoofdrollen spelen en daardoor van de zebra, de leeuw, de giraf en het nijlpaard een pasend en dynamisch geheel maken. In het tweede deel komen daarbij nog glansprestaties van King Julian en Maurice.

Daarnaast zijn er ook nog vier pinguins die door poppenspelers bediend worden. Helaas gaan sommige van hun interventies een beetje verloren doordat ze geen mimiek vertonen en enkel hun bek beweegt. Hun tussenkomsten zijn ook niet altijd even relevant voor het hoofdverhaal. Toch zorgen zij hier en daar voor een extra komische noot en voor de nodige lijm in het verhaal.

Madagascar zorgt voor een goed evenwicht tussen acteren, zingen en dansen, waarbij het originele verhaal overeind blijft. Maar ook al heb je de film ondertussen misschien al meermaals gezien, de makers van de musical hebben ervoor gezorgd dat hierin nog voldoende nieuwe elementen verwerkt werden om er een origineel en boeiend spektakel van te maken.

(Eerder bericht:)

2005 was zowel in de bioscoop als de hitlijsten hét jaar van 'Madagascar'. De Dreamworks-animatiefilm over ontsnapte dierentuinbewoners die terugkeren naar de wildernis werd niet alleen een ongezien kassasucces en wereldwijd fenomeen, maar leverde onze eigenste Belle Perez ook haar grootste hit op. Belle leverde met het zwoele en uiterst dansbare 'Que Viva La Vida' de soundtrack voor de film in de Benelux en dat bleek een schot in de roos. 'Que Viva La Vida' stootte in België in geen tijd door naar de hoogste regionen van de Ultratop 50 (piek op #2), om er pas na 22 weken weer uit te verdwijnen en leverde haar datzelfde jaar ook de Radio 2 Zomerhit op. Ook onze noorderburen gingen massaal overstag, want 'Que Viva La Vida' behaalde ook in de Nederlandse Top 40 een top 3-notering, stond er maar liefst 20 weken in genoteerd en betekende de definitieve doorbraak van Belle in Nederland.

Nu, vijftien jaar na de première van de originele kaskraker én de release van 'Que Viva La Vida', brengt Music Hall niet alleen een heerlijke, Nederlandstalige musicalversie van 'Madagascar' in Capitole Gent (27 februari t/m 1 maart) en de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen (9 t/m 11 april 2020), ook 'Que Viva La Vida' - dat verwerkt zal worden in deze feelgood musical - kreeg als verjaardagsgeschenk een nieuwe videoclip. Belle gooide maar wat graag de heupen nog eens los voor deze geanimeerde clip, waarin ook beelden van de musicalversie van 'Madagascar' die het Verenigd Koninkrijk veroverde, verwerkt werden. Leuke extra: Belle Perez zal 'Que Viva La Vida' ook live brengen op de première van 'Madagascar, de Musical' op 28 februari in Capitole Gent!

Bekijk HIER de nieuweclip van 'Que Viva La Vida'!

'Madagascar, de Musical', met in de beestige hoofdcast Elke Buyle (hippo 'Gloria'), Leendert De Vis (leeuw 'Alex'), Forian Avoux (giraf 'Melman'), Mike Wauters (Koning Julian), Brent Pannier (maki 'Maurice' + swing) en Rogier Komproe (zebra 'Marty'), en Lieven Scheire (Kowalski), Jean-Marie Dedecker (Skipper), Dominique Persoone (Rico) en Gunter Lamoot (Soldaat) als West-Vlaamse pinguïnstemmen, is van 27 februari tot en met 1 maart te zien in Capitole Gent en van 9 tot en met 11 april 2020 in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen.

Tickets & info 'Madagascar, de Musical': www.musichall.be

Duur: ± 100min.
Geschikt voor kinderen van 3 tot 93 jaar! 

(Eerder bericht:)

Capitole Gent (van 27 februari t/m 1 maart) en de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen (van 9 t/m 11 april 2020) mogen zich opmaken voor een stevige portie 'dansen, dansen!', want dit voorjaar presenteert Music Hall, in samenwerking met Selladoor Productions, een heerlijke Nederlandstalige musicalversie van de Dreamworks animatiefilm 'Madagascar' in deze theaters. Met Elke Buyle (hippo 'Gloria'), Leendert De Vis (leeuw 'Alex'), Forian Avoux (giraf 'Melman'), Mike Wauters (Koning Julian), Brent Pannier (maki 'Maurice' + swing) en Rogier Komproe (zebra 'Marty'), bestaat de beestige hoofdcast van 'Madagascar', geheel in de stijl van het Music Hall-huis, uit puur en onversneden musicaltalent. Veel verrassender is echter het illustere viertal dat te horen zal zijn in de voorstelling als "West-Vlaamse" pinguïns....

Verrassende "West-Vlaamse" pinguïnstemmen! 
Zo zal politicus Jean-Marie Dedecker even stoppen met stemmen ronselen en voor een keer gewoon zijn stem leveren, en dit aan de paranoïde, knorrige pinguïnleider 'Skipper'. Chocolatier Dominique Persoone mag dan weer de pralines kortstondig laten rusten en zorgen voor de smakelijke steminvulling van de gestoorde, gewelddadige en messentrekkende pinguïn 'Rico'. Stand-upcomedian Gunter Lamoot zal daarentegen voor de gelegenheid zeer lieflijk klinken als de softie van het stel 'Soldaat', de jongste pinguïn die houdt van eenhoorns en regenbogen. Of wat dacht u van comedy- en televisiemaker Lieven Scheire als plannenmaker en (niet altijd even) geniale uitvinder 'Kowalski'? Lieven Scheire is toch geen West-Vlaming horen we u al denken...dat klopt, maar voor een 'Slimste Mens' blijkt het absoluut geen probleem te zijn om zich dat fijne dialect in recordtempo meester te maken!

Onlangs doken Lieven, Jean-Marie, Dominique en Gunter (die ook de stem van muismaki 'Mort' levert) al samen de studio in voor een zeer geanimeerde inlezing van de stemmen van hun dierlijke alter ego's. Hoe dat verliep en klonk, ontdekt u in onderstaand filmpje!

Bekijk stemopnames pinguïns 'Madagascar, de Musical'

Verder verzorgen ook de dansers en poppenspelers mee het spektakel in deze fantastische familiemusical! 

Tickets & info 'Madagascar, de Musical': www.musichall.be

Madagascar
Toen de animatiefilm 'Madagascar' van Dreamworks in 2005 van het witte doek knalde, werd het verhaal van de ontsnapte dierentuinbewoners die terugkeren naar de wildernis een wereldwijd fenomeen. Music Hall presenteert nu, vijftien jaar na de première van de originele kaskraker, een beestige Nederlandstalige musical, gebaseerd op de film én de musical die eerder al potten brak in het Verenigd Koninkrijk.

Het verhaal 
Marty de zebra, Alex de leeuw, Gloria het nijlpaard en Melman de giraf wonen in de Central Park Zoo in New York. Dagelijks laten ze het beste van zichzelf zien en worden ze bewonderd door de duizenden bezoekers. Totdat Marty na zijn 10de verjaardag een midlifecrisis krijgt en wil ontsnappen om in het wild te leven. Wanneer zijn vrienden de achtervolging inzetten op hun vriend, raakt de bal aan het rollen... Het wordt een dol avontuur dat hen uiteindelijk overzee brengt, naar de knotsgekke wereld van Madagascar, waar het elke dag feest is.

Zelfs al zag je de film nog nooit, deze wervelende adaptatie zal je op staande poot inpalmen. Het hele verhaal, met al je favoriete personages uit de animatiefilm, komt tot leven in één hilarische feelgood musical. Laat je meeslepen door een kleurrijke kliek jungleheersers in knappe dierenkostuums en geniet van de weelderige enscenering die meteen tot de verbeelding spreekt. Producent Geert Allaert en regisseur Christophe Ameye leiden alles in goede banen en serveren een 100 minuten durend muzikaal spektakel, waar het hele gezin gelukkig van wordt! Zing, dans en lach mee met de avonturen van de uitzinnigste beestenbende die je ooit hebt ontmoet.

Creatives:
Producent: Geert Allaert
Regisseur: Christophe Ameye
Script: Kevin Del Aguila
Muziek & lyrics: George Noriega & Joel Someillan
Nederlandse tekst: Allard Blom
Uitvoerend producent: Chris Van Tongelen
Props en decor: Steven Demedts
Choreografie: Christian Celini
Costume supervisor en designer: Cocky Van Huijkelom
Poppenmaker: Jan Maillard
Wig en make-up design: Ingrid Carlier

Praktisch
'Madagascar, de Musical'

Capitole Gent
Donderdag 27 februari 2020 – 14u
Vrijdag 28 februari 2020 – 17u (première)
Zaterdag 29 februari 2020 – 14u en 17u
Zondag 1 maart 2020 – 11u en 14u

Koningin Elisabethzaal Antwerpen
Donderdag 9 april 2020 - 11u en 14u
Vrijdag 10 april 2020 – 14u en 17u
Zaterdag 11 april 2020 – 14u en 17u

Duur: ± 100min.
Geschikt voor kinderen van 3 tot 93 jaar!

Tickets & info: www.musichall.be

(Eerder bericht:)

Handen omhoog als je houdt van dansen, dansen! Want in het voorjaar van 2020 komt de gekste dierenbende aller tijden naar België! Music Hall brengt in samenwerking met Selladoor productions de Dreamworks animatiefilm 'Madagascar' naar de theaters in een onovertroffen familiemusical. Afspraak van februari tot april 2020 met Marty, Alex, Melman, Gloria en co. in Capitole Gent en Koningin Elisabethzaal Antwerpen.

Toen de animatiefilm 'Madagascar' van Dreamworks in 2005 van het witte doek knalde, werd het verhaal van de ontsnapte dierentuinbewoners die terugkeren naar de wildernis een wereldwijd fenomeen. Music Hall presenteert nu, vijftien jaar na de première van de originele kaskraker, een beestige Nederlandstalige musical, gebaseerd op de film én de musical die eerder al potten brak in het Verenigd Koninkrijk.

Zelfs al zag je de film nog nooit, deze wervelende adaptatie zal je op staande poot inpalmen. Het hele verhaal, met al je favoriete personages uit de animatiefilm, komt tot leven in één hilarische feelgood musical. Laat je meeslepen door een kleurrijke kliek jungleheersers in knappe dierenkostuums en geniet van de weelderige enscenering die meteen tot de verbeelding spreekt. Producent Geert Allaert en regisseur Christophe Ameye leiden alles in goede banen en serveren een 100 minuten durend muzikaal spektakel waar het hele gezin gelukkig van wordt! Zing, dans en lach mee met de avonturen van de uitzinnigste beestenbende die je ooit hebt ontmoet.

Het verhaal 
Marty de zebra, Alex de leeuw, Gloria het nijlpaard en Melman de giraffe wonen in de Central Park Zoo in New York. Dagelijks laten ze het beste van zichzelf zien en worden ze bewonderd door de duizenden bezoekers. Totdat Marty na zijn 10de verjaardag een midlifecrisis krijgt en wil ontsnappen om in het wild te leven. Wanneer zijn vrienden de achtervolging inzetten op hun vriend, raakt de bal aan het rollen... Het wordt een dol avontuur dat hen uiteindelijk overzee brengt, naar de knotsgekke wereld van Madagascar, waar het elke dag feest is.

!! Audities !!
Ook u maakt nog kans om deel uit te maken van deze dolle beestenboel! Producent Music Hall lanceert op maandag 26 augustus de auditie-oproep via Facebook. Hou dus zeker de Facebookpagina van Music Hall in de gaten als u wil weten aan welke dierlijke kwaliteiten de cast moet voldoen en wie weet zien we jou wel terug in 'Madagascar, de Musical'!

Creatives:
Producent: Geert Allaert
Regisseur: Christophe Ameye
Script: Kevin Del Aguila
Muziek & Lyrics: George Noriega & Joel Someillan

Praktisch
'Madagascar, de Musical'

Capitole Gent
Donderdag 27 februari 2020 – 14u
Vrijdag 28 februari 2020 – 17u (première)
Zaterdag 29 februari 2020 – 14u en 17u
Zondag 1 maart 2020 – 11u en 14u

Koningin Elisabethzaal Antwerpen
Vrijdag 10 april 2020 – 14u en 17u
Zaterdag 11 april 2020 – 14u en 17u
Zondag 12 april 2020 – 11u en 14u

Duur: ± 100min.
Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Tickets & info: www.musichall.be

Musical Madagascar
19 & 20 december 2020
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen