Chris Van Tongelen maakt musical-comeback en wordt Harry in 'Mamma Mia' in voorjaar 2025

mamma mia

Met Nathalie Meskens (Tanya), Els Dottermans (Rosie), Jan Schepens (Sam), Maike Boerdam (Donna), Helle Vanderheyden (Sophie) en Dorian Liveyns (Sky), was er in de hoofdcast van 'MAMMA MIA!' al zeker geen gebrek aan star quality. Voor Regisseur Stany Crets, die ook opnieuw de rol van Bill zal vertolken, kan en mag het zoals algemeen geweten echter altijd nog dat tikkeltje meer zijn. Stany trok dus zijn stoute schoenen aan en wist, naast zijn veters, ook nog een verrassende (musical)ster te strikken voor het 'MAMMA MIA!'-feestje dat vanaf 22 maart 2025 opnieuw losbarst.

De rol van bankier Harry is namelijk weggelegd voor niemand minder dan Chris Van Tongelen. Chris, voor velen nu toch vooral bekend als lid van de driekoppige feestorkaan De Romeo's en/of door zijn rol als Bart Van den Bossche in 'Familie' (vtm), behoorde met hoofdrollen in gelauwerde musicals als 'Jesus Christ Superstar', 'Sneeuwwitje', 'Romeo & Julia', 'Assepoester', 'Gaudi', 'Dracula' en 'West Side Story' ook jarenlang tot de absolute top van de Belgische musicalwereld. Nu, bijna 18 jaar nadat hij Vince Fontaine speelde in 'Grease' (2007), maakt Chris eindelijk zijn comeback in de hoofdcast van een volwaardige musicalproductie.

"Bijna 30 jaar na 'Chess', die andere ABBA-musical, eindelijk 'MAMMA MIA!'. Eindelijk terug thuiskomen!" 
- Chris Van Tongelen -

Dompel je vanaf 22 maart 2025 mee onder in het warme Griekse bad van 'MAMMA MIA!' en kom in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt luidkeels meezingen met heerlijk ABBA-hits als ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’.

Tickets & info: deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Vanaf 22 maart 2025 blaast de felgesmaakte Vlaamse versie van musicalsensatie 'MAMMA MIA!' het dak er weer meermaals feestelijk af in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Niet van de partij ondanks eerder aangekondigd, is Ann Van den Broeck die opnieuw in de huid van Donna zou kruipen. Ann kreeg een mooie kans aangeboden om in Nederland in een langlopende productie mee te spelen. Na overleg met en de zegen van Deep Bridge, besloot Ann deze te grijpen.

Regisseur Stany Crets, die overigens opnieuw de rol van Bill zal vertolken in 'MAMMA MIA!', moest dus op zoek naar een 'nieuwe' Donna. Die vond hij tot ieders grote tevredenheid in niemand minder dan Maike Boerdam. De in België geboren (Knokke-Heist), maar van nationaliteit Nederlandse Maike, verwierf in het begin van haar carrière bekendheid bij het grote publiek door haar rol als Betsy in de kinderserie 'Big & Betsy'. Later groeide ze uit tot één van de meest gelauwerde musicalartiesten van de Lage Landen.

Die Lage Landen wisselen dus voor een tijdje hun leading ladies van de musicalwereld uit. Een moeilijke, maar weloverwogen keuze van Ann: 
"Met pijn in het hart en een knoop in mijn maag neem ik afscheid van 'MAMMA MIA!'. Er kwam een opportuniteit op mijn pad die ik niet kon laten liggen. Ook al komt er iets moois in de plaats, afscheid nemen blijft moeilijk. Dank aan Deep Bridge om me de kans te geven zo lang Donna te spelen, én om het nu mogelijk te maken ook deze kans te grijpen. Met vochtige ogen, maar met de glimlach geef ik de fakkel door aan Maike Boerdam. Donna is bij haar in veilige handen. Ze zal stralen op ons Grieks eiland, daar heb ik alle vertrouwen in. Geniet, lieve Maike! En mijn liefste publiek, het spijt me, maar ik maak het dubbel en dik goed. Dat beloof ik! Tot gauw!"

Maike is op haar beurt maar wat blij met de kans om in de huid van Donna te kruipen en kijkt alvast enorm uit naar haar 'MAMMA MIA!'-avontuur: "Sinds ik de voorstelling de eerste keer zag in 2003 in Hamburg, hoopte ik dat ik ooit Donna zou kunnen spelen. Het feit dat ik dat nu hier in België mag doen én met deze mensen is een heerlijke kers op de taart!!"

Maike wordt in het warme, Griekse bad van MAMMA MIA! verder verwelkomd door o.a. Nathalie Meskens (Tanya), musicaldebutante Els Dottermans (Rosie), Jan Schepens (Sam) en Helle Vanderheyden en Dorian Liveyns, die opnieuw de rollen van aanstaande bruid Sophie en haar verloofde Sky op zich nemen.

Oude liefdes en geweldige nummers
‘MAMMA MIA!’ combineert de grootste hits van ABBA met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie, die op het punt staat om te trouwen. Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is… Ze wil een antwoord krijgen op haar vraag en nodigt daarom drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s.

Alle bekende ABBA-hits passeren de revue, waaronder ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’.

'MAMMA MIA!' speelt vanaf 22 maart 2025 in Antwerpen, Gent en Hasselt. Tickets & info: deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Vanaf 22 maart 2025 keert de felgesmaakte Vlaamse versie van musicalsensatie 'MAMMA MIA!' terug en kan het dak er weer meermaals feestelijk af in opeenvolgend Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Regisseur Stany Crets, die opnieuw de rol van Bill zal vertolken in de musical, wist met zijnAngeleyes eerder al Ann Van den Broeck (Donna) en Helle Vanderheyden (Sophie) te overtuigen om terug te keren naar het warme Griekse bad van 'MAMMA MIA'. Beide nachtegalen zeiden meteen I Do, I Do, I Do, I Do, I Do, maar daarmee was de honger vanSuper Trouper Stany natuurlijk allerminst gestild.

Knowing Me, Knowing You dacht hij en dus klopte Stany ook terug aan bij Dorian Liveyns. De sympathieke en getalenteerde musicalacteur zei in 2022 nog Take A Chance On Me en pakte die zomer bij 'MAMMA MIA' zijn eerste hoofdrol in een grote hitmusical als Sky. Dat deze rol allerminst zijn Waterloo betekende, bewijst zijn succesvolle vervolgparcours en het feit dat Stany hem er voor deze herneming absoluut terug bij wilde. Gimme, Gimme, Gimme zei Dorian, die maar wat graag terug in de huid van Sky kruipt in 2025.

Ook aan vers bloed geen gebrek in de hoofdcast, want Stany trok met The Winner Takes It All in het achterhoofd zijn stoute schoenen aan en wist uiteindelijk met een simpele Voulez-Vous drie absolute toppers te strikken...

Actrice, presentatrice en zangeres Nathalie Meskens kan zich in 'MAMMA MIA' ook helemaal uitleven als Dancing Queen. Nathalie zal de rol van de flamboyante Tanya vertolken en treedt daarmee in de voetsporen van Evi Hanssen die dit in 2022 met verve deed. 
"Wie kan er nu nee zeggen tegen 'MAMMA MIA!'? Al die heerlijke ABBA-hits, pure nostalgie en feelgood. Exact waar we allemaal een stevige portie van kunnen gebruiken. Laat maar komen!" 
- Nathalie Meskens -

Was de rol van de onstuimige architect Sam vorige keer nog weggelegd voor musicaldebutant Johan Terryn, dan wordt er nu uitgepakt met een doorwinterde musicaltopper. Niemand minder dan Jan Schepens kreeg een Ring Ring van Stany Crets en zal de rol van deze zelfverzekerde, beheerste, maar stiekem met veel spijt worstelende mogelijke vader van Sophie op zich nemen. Bekend terrein op verschillende vlakken overigens voor Jan. Hij speelde in 2006 al de rol van Sam in MAMMA MIA! en vormde in 'Beauty and the Beast', 'Assepoester' en 'The Last Five Years' ook al een koppel met Ann Van den Broeck. 
“Een ontzettend fijn verhaal en ge-wel-di-ge muziek! 'MAMMA MIA!' is een feest en ik ben zo blij dat ik een uitnodiging kreeg om mee te feesten!”
- Jan Schepens -

Wat Jan Schepens is voor de Belgische musicalwereld, is Els Dottermans voor onze theater-, tv- en filmwereld. Haar cv is eindeloos en puilt uit van de mooie rollen, maar toch gaapt er nog één gaatje...musical. "I Have A Dream", zei Stany bij Deep Bridge. "Ik wil ElsDottermans als Rosie in 'MAMMA MIA!'. Voor Els bleek een positief antwoord op haar vraag "Lay All Your Love On Me" voldoende om toe te happen. 
"'MAMMA MIA!' wordt voor mij toch wel een beetje een stap in het onbekende. Een 'once in a lifetime', maar wel een uitdaging die ik ten volle aanga."
- Els Dottermans -

Het succes van ‘MAMMA MIA!’
‘MAMMA MIA!’ ging op 6 april 1999 in wereldpremière op de Londonse West End. De show loopt er nog steeds en is wereldwijd nog altijd een ongezien succes. De nieuwe versie van Deep Bridge ging in maart 2020 in première en speelde in de zomer van 2021 en 2022 voor uitverkochte zalen. ‘MAMMA MIA!’ was ontegensprekelijk één van de meest succesvolle shows van de laatste jaren. And here we go again, 5 jaar na de première laten we Vlaanderen in 2025 opnieuw meezingen en dansen op Dancing Queen en Voulez-Vous.

Oude liefdes en geweldige nummers
‘MAMMA MIA!’ combineert de grootste hits van ABBA met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie, die op het punt staat om te trouwen. Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is… Ze wil een antwoord krijgen op haar vraag en nodigt daarom drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Alle bekende ABBA hits passeren de revue, waaronder ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’.

'MAMMA MIA!' speelt vanaf 22 maart 2025 in Antwerpen, Gent en Hasselt. Tickets & info: deepbridge.be

!! Spaar wat Money, Money, Money met de RANG-UPGRADE !!
Boek tot 31/12/23 je tickets voor 'MAMMA MIA' en krijg een gratis rang-upgrade cadeau.
Voor Golden Seats betaal je de prijs van Categorie 1, voor Categorie 1 betaal je de prijs van Categorie 2, enzovoort. 

(Eerder bericht:)

Verrassing tijdens ‘One More Night’ in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Ons musicalfeest werd onderbroken door Stany Crets, die van de gelegenheid gebruik maakte om de eerste namen bekend te maken voor 'MAMMA MIA!' En dat zijn geen onbekenden! Na de unaniem lovende reacties voor haar vertolking van Donna bij de vorige run, neemt Ann Van den Broeck in 2025 opnieuw deze hoofdrol op zich. Helle Vanderheyden wordt Sophie.

Ann en Helle werden door regisseur Stany Crets voor een goedgevulde Proximus Pop-Up Arena live gevraagd en het antwoord liet niet lang op zich wachten. Beide musicalsterren antwoordden onmiddellijk volmondig “ja”!
 

(Eerder bericht:)

‘MAMMA MIA!’ komt terug! De feelgood musical met de grootste ABBA-hits is vanaf 22 maart 2025 opnieuw te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en ook voor een allereerste keer in Capitole Gent!

De nieuwe versie van Deep Bridge ging in maart 2020 in première en speelde in de zomer van 2021 en 2022 voor uitverkochte zalen. ‘MAMMA MIA!’ was ontegensprekelijk één van de meest succesvolle shows van de laatste jaren. And here we go again, 5 jaar na de première laten we Vlaanderen in 2025 opnieuw meezingen en dansen op Dancing Queen en Voulez-Vous.

‘MAMMA MIA!’ blijft een fenomeen. Meer dan 65 miljoen bezoekers zagen wereldwijd de voorstelling in 16 verschillende talen en ook beide bioscoopfilms braken record na record. 50 jaar na hun Eurovision overwinning is ABBA populairder dan ooit.

De cast wordt in het najaar van 2023 bekendgemaakt. Tickets & info: deepbridge.be

Musical Mamma Mia
Vanaf 22 maart 2025
Antwerpen, Gent & Hasselt