Hitmusical MAMMA MIA! speelt verder in 2022 met Dorian Liveyns als 'Sky'

mama mia

Vanaf 12 augustus 2022 herneemt de felgesmaakte Vlaamse versie van de musicalsensatie ‘MAMMA MIA!’ in Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater Hasselt. Door overlappende agenda’s moet er hier en daar wat geschoven worden in de cast, maar de meest in het oog springende nieuwkomer is zonder twijfel Dorian Liveyns. De musicalacteur en echtgenoot van James Cooke, met wie hij in de zomer van 2021 in het huwelijksbootje stapte, mag zich deze zomer onderdompelen in de heerlijke Griekse wateren van ‘MAMMA MIA!’ en zich op de hits van ABBA storten als Sky, een rol die hij overneemt van Michiel De Meyer. Voor Dorian betekent dit meteen ook zijn eerste hoofdrol in een grote hitmusical.

“Dat ik hier enorm naar uitkijk, is echt een understatement”, steekt Dorian Liveyns enthousiast van wal. “’MAMMA MIA!’ is één groot feest. Zowat iedereen kent al die fantastische hits van ABBA, dus in die zin is het gewoon ook een cadeau om de mensen mee te mogen nemen op zo’n nostalgische, muzikale trip. De nieuwe, Vlaamse versies van de liedjes zijn bovendien erg geslaagd en zéér aanstekelijk. Zenuwen zijn er natuurlijk wel een beetje, maar ik kan vooral niet wachten om erin te vliegen met mijn MAMMA MIA!-collega’s”, zo besluit Dorian.

MAMMA MIA!, here they go again! 
‘MAMMA MIA!’ is zonder twijfel een sensatie. Wereldwijd haalde de musical al meer dan 60 miljoen bezoekers en ook beide bioscoopfilms waren gigantische kaskrakers. De nieuwe, Vlaamse musicalversie van Deep Bridge ging in première op 7 maart 2020 - dan kwam corona- en hernam op 30 juli 2021. De voorstelling speelde een hele zomer lang voor uitverkochte zalen en werd ontegensprekelijk één van de meest succesvolle shows na de heropstart.

De felgesmaakte versie van Deep Bridge is een muzikaal feest met uiteraard de grootste hits van ABBA, maar tegelijkertijd ook een heerlijke romantische komedie, geserveerd met een smakelijke portie nostalgie.

Nieuwe namen in het ensemble bij de herneming in augustus 2022 zijn Chris Schep, Saïn Vantomme, Bart Aerts en Lien Van den Bossche. De weergaloze Maja Van Honsté wordt alternate voor de rol van Rosie (Ilse La Monaca).

MAMMA MIA!, vanaf 12 augustus 2022 in Stadsschouwburg Antwerpen & Trixxo Theater Hasselt. Tickets & info: www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Met ruim 70.000 bezoekers is de hitmusical ‘MAMMA MIA!’ een absolute voltreffer. Omdat de vraag naar tickets groot blijft, besliste Deep Bridge, samen met de cast, om volgend jaar de succesmusical opnieuw te spelen. “Op 31 maart hernemen we de voorstellingen in Stadsschouwburg Antwerpen, omdat we zo echt iedereen de kans willen geven maximaal te kunnen meegenieten van deze feelgood-musical. De nieuwe Vlaamse versie valt duidelijk in de smaak bij een breed publiek. Heel wat mensen ontdekken of herontdekten door deze musical de muziek van ABBA”, klinkt het bij Deep Bridge.

De hitmusical ‘MAMMA MIA!’ met o.a. Evi Hanssen, Ann Van den Broeck, Ilse La Monaca, Tinne Oltmants, Johan Terryn, Govert Deploige, Michiel De Meyer, Matthew Michel, Helle Vanderheyden, en acteur-regisseur Stany Crets, speelt nog tot 4 september 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen, en van 10 tot 12 september 2021 in Trixxo Theater Hasselt. Vanaf 31 maart 2022 worden de voorstellingen in de Antwerpen Stadsschouwburg hervat.

Info & tickets: www.deepbridge.be

(eerder bericht:)

“MAMMA MIA!, here we go again. My my, just how much I’ve missed you”. Nooit eerder werd de titelsong van de gelijknamige hitmusical ‘MAMMA MIA!’ door iedereen zo luidkeels meegezongen als vrijdagavond in de Antwerpse Stadsschouwburg. Ruim anderhalf jaar na de première kunnen de meer dan 50.000 ticketkopers eindelijk gaan kijken naar de Vlaamse versie van de feelgood-musical. MAMMA MIA! is een heerlijk romantische komedie en vertelt het verhaal van een aparte bruiloft op een zonnig Grieks eiland, overgoten met de grootste ABBA-hits. Net als het publiek waren ook de hoofdrolspelers Ann Van den Broeck (Donna), Tinne Oltmans (Sophie), Evi Hanssen (Tanya), Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn (Sam), Govert Deploige (Harry), Matthew Michel (Sky) en acteur-regisseur Stany Crets (Bill) zichtbaar ontroerd. “We mogen eindelijk weer spelen voor een publiek en dat doet ontzettend deugd. Vandaag was iedereen getuige van een collectieve ontlading van vreugde en blijdschap. Het minutenlange slotapplaus was overweldigend. Ik zag heel wat mensen een traantje wegpinken. En dat gaat nog gebeuren, zeker nu we weer vertrokken zijn voor een mooie reeks”, klonk het na afloop bij Stany Crets. Tot 4 september speelt ‘MAMMA MIA!’ nog in Antwerpen. Vanaf 10 september kan je terecht in Ethias Arena Hasselt. Voor snelle beslissers zijn er voor beide locaties nog een beperkt aantal tickets.

Uitgerekend op de dag dat er nieuwe versoepelingsmaatregelen ingaan, worden de voorstellingen van ‘MAMMA MIA!’ hervat. “Bij aanvang werken we met tijdsloten, waardoor we drukte en rijen bij de ingang vermijden. Tussen elke ‘bubbel’ wordt er 1 stoel tussen gelaten, waardoor we op ongeveer 70 à 75 % spelen van onze normale capaciteit. Met reeds lang uitverkochte voorstellingen aan de volle capaciteit, is dat een streep door de rekening, maar we zijn het aan ons publiek verschuldigd om zo snel als het kon weer te spelen”, klinkt het bij producent Deep Bridge.

“In ‘MAMMA MIA!’ is er een trouwfeest, het enige waarop er momenteel wordt gedanst”, zegt hoofdrolspeelster Tinne Oltmans, die net als de rest van de cast zonder beperkingen kan spelen. “Iedereen in de cast vormt de ‘creatiebubbel’. Wie daar inzit, wordt 3 keer per week getest. Voor iedereen die betrokken is bij deze productie, of backstage rondloopt, gelden strenge regels. Dat is iets wat wij strikt opvolgen”, zegt Deep Bridge.

De cast nam na afloop van de eerste hernieuwde voorstelling het minutenlange applaus en de staande ovatie dankbaar in ontvangst. “Het ontroert mij dat ik terug kan spelen. Echt waar, ik heb dit ontzettend hard gemist. Als je kijkt naar het publiek, dan zie je dat mensen nu nood hebben aan feest, aan samen ervaringen delen. Ik zag iedereen genieten en voor ons was vanavond een ontzettende ontlading. Ik kijk nu al uit naar het vervolg, want dat worden stuk voor stuk toffe voorstellingen. De goesting en honger zijn groot, dus dit feelgood-virus mag zich overal verspreiden”, zegt een dolgelukkige Evi Hanssen, die samen met Johan Terryn in ‘MAMMA MIA!’ haar musicaldebuut maakte.

“Wie had ooit gedacht dat deze ‘MAMMA MIA!’ zo lang zou lopen? Ok, tussen de derde en vierde voorstelling zaten wel 16 maanden, maar wie daar over zeurt, is een kniesoor”, lacht acteur-regisseur Stany Crets. Aan de glimlach op zijn gezicht zie je zijn tevredenheid. “We mogen weer en dat doet deugd. Door de bekende omstandigheden hebben we lang moeten wachten, maar nu is de timing echt perfect om te komen meegenieten van deze voorstelling. Ik ben geen weerkundige, maar met veel zekerheid durf ik wel stellen dat dit de enige plek is waar de zon een hele zomer lang zal schijnen.”

Ook Ann Van den Broeck, die een zeer gesmaakte hoofdrol speelt, was bijzonder emotioneel: “Op het einde heb ik toch even een traantje weggepinkt. Mensen een fijne avond bezorgen, dat vind ik nog steeds het mooiste wat er is en volgens mij zijn we daar meer dan in geslaagd.”

Het debuut van nieuwkomer Matthew Michel, die met Laurenz Hoorelbeke afwisselend Michiel De Meyer vervangt als Sky, ging niet onopgemerkt voorbij. “De voorbije weken waren bijzonder pittig met stevige repetities. ‘MAMMA MIA!’ is een musical met een hoog tempo, waarin er veel gebeurt en waardoor alles vooruitgaat. Dat vraagt heel wat concentratie, maar de sfeer is hier zo fijn dat alles meteen in z’n plooi valt. Het is een voorrecht als je als acteur in zo’n schitterende productie kan meespelen. De mensen moeten echt komen kijken, want het is de moeite!”

De hitmusical ‘MAMMA MIA!’ speelt nog tot 4 september in Stadsschouwburg Antwerpen en vanaf 10 september in Ethias Theater Hasselt. Voor Antwerpen zijn slechts beperkt tickets beschikbaar. Meer info vind je op www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Maandag starten de repetities voor de herneming van ‘MAMMA MIA!’, de hitmusical die vanaf 30 juli als eerste grote musicalproductie opnieuw in Stadsschouwburg Antwerpen te zien is en vanaf 10 september in Ethias Theater, Hasselt. Met meer dan 50.000 verkochte tickets en extra voorstellingen is de belangstelling in Vlaanderen groot. De hoofdcast, die bestaat uit o.a. Ann Van den Broeck, Evi Hanssen, Ilse La Monaca, Govert Deploige, Johan Terryn en Stany Crets, krijgt extra versterking. Heel wat voorstellingen werden immers verplaatst en dat zorgt voor puzzelwerk in de agenda’s van de cast.

De rol van Sky zal deze zomer afwisselend vertolkt worden door Michiel De Meyer en Matthew Michel, met Laurenz Hoorelbeke als understudy. Daarnaast werden Wout Verstappen (Ghost Rockers), Michael Longbloed (So You Think You Can Dance), Gian Schrouff, Kato Aerts en Ashia Mintiens ook nog toegevoegd aan het ensemble. Naast haar rol als Ellie, kijkt ook Helle Vanderheyden uit naar Sophie, een hoofdrol die ze afwisselt met Tinne Oltmans, die dit jaar furore maakte als Lisa in de gelijknamige telenovelle.

In ‘Grease’ en ‘La Cage aux Folles’ waren ze al een koppel en binnenkort zijn Helle Vanderheyden en Matthew Michel dat dus opnieuw als Sophie en Sky. “Als je ziet hoeveel positieve reacties deze musical al heeft losgeweekt na de première, dan kan je alleen maar dankbaar zijn dat je de kans krijgt om in zo’n tof verhaal in te stappen. Ik heb hem zelf gezien en het is dé perfecte musicaltitel voor wie houdt van positieve energie. Aan een hoog tempo wordt je meteen meegezogen in het verhaal en is het van de eerste tot de laatste minuut genieten. Samen met Laurenz Hoorelbeke vervangen we afwisselend Michiel De Meyer die de rol van Sky speelt”, zegt Matthew Michel enthousiast.

“Ik word nu al emotioneel bij de gedachte dat we binnenkort weer kunnen spelen voor het publiek. Ja, ik heb dat net als mijn collega’s ontzettend hard gemist. Niet alleen de eerste, maar alle ‘MAMMA MIA!’-voorstellingen gaan wij met z’n allen keihard genieten van de mooie momenten die we met elkaar delen op het podium en met de mensen in de zaal. De timing is perfect, want het is inderdaad een zomerse musical die zich afspeelt op een Grieks eiland, tijdens de zomermaanden. Tel daarbij nog de herkenbare ABBA-songs en dan weet je dat ‘MAMMA MIA!’ een hitmusical is voor de ganse familie. De mensen moeten echt komen kijken en vooral lekker meegenieten", zegt Helle Vanderheyden.

Tickets en info over ‘MAMMA MIA!’ vind je op www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Alsof het zo moest zijn, verzamelde de cast van de hitmusical ‘MAMMA MIA!’ onder een stralende zon op het terras van de Antwerpse Balls & Glory, de plek waar ze 15 maanden geleden afscheid namen van elkaar. De coronapandemie stopte het verhaal abrupt, na een geslaagde reeks avant-premières, de première en één voorstelling. Ondertussen kijken de topcast en de meer dan 50.000 ticketkopers uit naar 30 juli, want vanaf dan worden de voorstellingen van de Vlaamse ‘MAMMA MIA!’, met o.a. Tinne Oltmans, Ann Van den Broeck, Ilsa La Monaca, Evi Hanssen, Govert Deploige, Johan Terryn en Stany Crets hervat in Stadsschouwburg Antwerpen. Op 10 september verkast het gezelschap naar het Ethias Theater Hasselt. Wegens de grote belangstelling staan er extra speeldata in verkoop. Bij de cast is de honger en goesting bijzonder groot. “Dit is mijn eerste grote musicalrol en na de première schreef ik letterlijk in mijn dagboek: Dit is zo leuk. Ik wil dit zo graag doen en ben zo blij dat ik dit nog maanden mag doen. Om maar aan te geven hoe blij ik ben dat het weer begint”, zegt Evi Hanssen, die in de musical de rol speelt van de mondige Tanya. Ook regisseur en acteur Stany Crets bevestigt het enthousiasme: “Ik denk dat er een grote ontlading gaat plaatsvinden zodra we gaan spelen.”

Met een informele drink en een selfie-moment werd de officiële kick-off gegeven voor de doorstart van ‘MAMMA MIA!’, de succesvolle Vlaamse versie van de hitmusical. Na maanden inactiviteit hebben de cast en crew er heel veel zin in, zo getuigt Johan Terryn die als Sam zijn musicaldebuut maakt. “Toen we stopten, dachten we aanvankelijk dat het maar voor een paar weken zou zijn, maar ondertussen zijn we anderhalf jaar verder. Nooit gedacht dat ik mijn debuut zo lang kon verlengen, maar uiteraard willen we het graag afmaken en zijn we blij dat we als één van de eersten die kans krijgen. Ik ben heel benieuwd naar het zomerseizoen en wat dat gaat geven. Ook voor mezelf, want het is de eerste keer dat ik in de zomermaanden speel. Het wordt nog eventjes werken op de techniek, de mechaniek en de timings, maar zodra we repeteren, ga ik ervan uit dat alles vrij snel terugkomt.” 

Emotioneel
Laurenz Hoorelbeke, die ‘Eddie’ speelt in de musical en ook als dance captain betrokken is bij de productie, kijkt uit naar de repetities. “Bij de meesten zit de voorstelling nog in hun spiergeheugen en zodra het effectief spelen dichterbij komt, stijgt de adrenaline. Het publiek in de zalen gaat ons nog veel luider en enthousiaster aanmoedigen, waardoor iedereen nog beter gaat presteren en boven zichzelf gaat uitstijgen. Vanop het podium is onze boodschap: ‘Sta recht, kom uit uw stoel of zing mee, maar geniet vooral van de voorstellingen.”

Ann Van den Broeck, die straks opnieuw Donna speelt, is zich ondertussen al volop aan het voorbereiden. “Eindelijk hebben we weer een concreet doel. Zalig. Zodra we spelen voor publiek en er wordt geapplaudisseerd, word ik gegarandeerd emotioneel. Echt waar. Ik heb dat keihard gemist. Ik zweer je, ik ga tranen in mijn ogen hebben. Je wil mensen een fijne avond bezorgen en daarvoor is dit inderdaad dé ideale musicaltitel. Wij gaan ons goed amuseren en het publiek gaat gewoon mee in dat feestje.”

Debuut
De herstart van ‘MAMMA MIA!’ is meteen ook goed nieuws voor de Limburgse Kato Aerts uit Heusden-Zolder. De laatstejaarsstudente musical aan het Brusselse conservatorium krijgt straks toch nog de kans om mee te spelen in het ensemble, iets waar ze ontzettend hard naar uitkijkt: “Ik zag de voorstelling en ik werd helemaal omvergeblazen. Ik heb er inderdaad lang op moeten wachten, maar ik ben blij dat ik binnen mijn stage alsnog de kans krijg om mee te spelen. We spelen ook in Hasselt. Voor mij worden dat speciale voorstellingen, want dan zitten mijn vrienden en familie in de zaal.”

Tanya
“Ik heb Tanya, mijn personage, gemist”, begint Evi Hanssen het gesprek. “Da’s zo’n flamboyante, maar superfijn om die te spelen. Gisteren begon ik zo al een beetje met haar typisch Antwerpse tongval te praten tegen mijn vriend en die zei: “Allé, ze is terug!” Ja, nu gaat het inderdaad snel beginnen en is het een kwestie van opnieuw conditie kweken en de danspasjes onder controle krijgen, maar de motivatie is ongelofelijk groot. Dit is mijn eerste grote musicalrol en na de première schreef ik letterlijk in mijn dagboek: Dit is zo leuk. Ik wil dit zo graag doen en ben zo blij dat ik dit nog maanden mag doen. Om maar aan te geven hoe blij ik ben dat het weer begint. ‘MAMMA MIA!’ was al een feelgoodmusical. Iedereen ging al uit z’n dak, maar nu gaan de mensen echt zot worden. Dit wordt een grote ontlading!”

Het mooiste
“De voorbije maanden heb ik nog meer beseft dat wat ik doe, het mooiste en leukste is wat er bestaat”, zegt Helle Vanderheyden die Ellie speelt en de hoofdrol van Sophie afwisselt met Tinne Oltmans. “Je merkt dat het bij iedereen kriebelt. Eindelijk kunnen we ons weer bezighouden met ons werk en onze passie. Ik hoop, maar ben er vrij zeker van dat de mensen straks terugkeren naar het theater om onze getroffen sector nog meer te steunen en een hart onder de riem te steken. Het is een super zomerse musical, met een verhaal dat zich afspeelt op een Grieks eiland, midden de zomermaanden. Het verhaal, de ABBA-liedjes. Kortom, het is een musical die je met heel de familie moet komen kijken.” 

Ontlading
“Ik denk dat er een grote ontlading gaat plaatsvinden zodra we gaan spelen”, vult regisseur en acteur Stany Crets die de rol speelt van Bill aan. “Mocht het uitstel niet zo negatief zijn door de crisis, dan zou het van een geweldige planning en timing getuigen om nu met ‘MAMMA MIA!’ te komen. Blij dat we hem hebben en dat hij klaarligt om terug vertoond te worden. Wij hebben hem en wij gaan spelen. De mensen zitten erop te wachten en hebben meer dan ooit goesting om dit mee te maken. Het gaat weer gebeuren!”. 

Meer info over ‘MAMMA MIA!’ vind je op www.deepbridge.be 

(Eerder bericht:)

Na de eerder deze week aangekondigde versoepelingen bevestigt producent Deep Bridge de herneming van de succesvolle hitmusical ‘MAMMA MIA!’. Vanaf 30 juli kan het publiek opnieuw terecht in Stadsschouwburg Antwerpen. Vanaf 10 september speelt de musical in het Ethias Theater Hasselt. Wegens de grote vraag en ruime belangstelling zijn er ondertussen extra speeldata in Antwerpen toegevoegd aan de agenda.

“In het voorjaar hadden we al een overeenkomst met iedereen die bij ‘MAMMA MIA!’ betrokken is om alle voorstellingen integraal door te schuiven naar 30 juli. Vandaag hebben de beslissingen van het Overlegcomité duidelijk gemaakt dat die voorstellingen ook effectief kunnen plaatsvinden. In oktober vorig jaar hebben in de Stadsschouwburg, volgens de toen geldende protocollen, een aantal voorstellingen plaatsgevonden. Die voorstellingen zijn uiterst veilig en sereen verlopen, waarbij uiteraard de gezondheid van de bezoekers de allerhoogste prioriteit kreeg. Het spreekt voor zich dat Sportpaleis Group en Deep Bridge ook in augustus met dezelfde maximale zorgzaamheid het aanwezige publiek zullen behandelen”, klinkt het bij de producent.

De Vlaamse ‘MAMMA MIA!’, met o.a. Tinne Oltmans, Ann Van den Broeck, Ilsa La Monaca, Evi Hanssen, Govert Deploige, Johan Terryn en Stany Crets, ging op 7 maart 2020 in de Antwerpse Stadsschouwburg in première, maar moest enkele dagen later worden stopgezet. Ondertussen zijn er al meer dan 50.000 tickets verkocht voor de musical, waarin de muziek van ABBA - wereldwijd goed voor meer dan 370 miljoen verkochte platen - de rode draad vormt. In de zomermaanden krijgt iedereen opnieuw de kans om deze feelgoodmusical te beleven in het theater. Wegens de grote vraag naar tickets zijn er in Antwerpen nieuwe speeldata toegevoegd. Vanaf 10 september kan het publiek ook terecht in het Hasseltse Ethias Theater.

Een grote dank gaat naar alle mensen die achter de schermen de voorbije maanden keihard hebben gewerkt om dit resultaat te bereiken. De positieve aanpak van de verenigde sector heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Met de woorden van de Crisiscel Cultuur: “Na de langste winter komt de schoonste zomer”.

Meer info over ‘MAMMA MIA!’ vind je op www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Op 7 maart 2020 ging in de Antwerpse Stadsschouwburg onder ruime belangstelling de hitmusical ‘MAMMA MIA!’ in première. Enkele dagen later gingen de deuren van de theaters op slot en alle geplande voorstellingen werden voor onbepaalde tijd uitgesteld. Vandaag, exact één jaar later, zijn de vooruitzichten voorzichtig positief en hebben we goed nieuws voor de 45.000 ticketkopers: vanaf 30 juli hervatten we de voorstellingen in Stadsschouwburg Antwerpen. Daarna verhuist de feelgood musical met o.a. Evi Hanssen, Tinne Oltmans, Ann Van den Broeck, Johan Terryn, Govert Deploige en Stany Crets vanaf 10 september opnieuw naar het Ethias Theater in Hasselt. Alle ticketkopers worden de komende dagen op de hoogte gebracht en omgeboekt. In de loop van volgende week gaan de resterende tickets in verkoop. Conform de op dat moment geldende maatregelen, krijgt iedereen tijdens de zomermaanden opnieuw de kans om maximaal mee te genieten van de hitmusical ‘MAMMA MIA!’. Iets om nu al naar uit te kijken.

In oktober vorig jaar hebben in de Stadsschouwburg, volgens de toen geldende protocollen die de goedkeuring kregen van overheid en virologen, een aantal voorstellingen plaatsgevonden. Die voorstellingen zijn uiterst veilig en sereen verlopen, waarbij uiteraard de gezondheid van de bezoekers de allerhoogste prioriteit kreeg. Het spreekt voor zich dat de Sportpaleis Group en Deep Bridge ook in augustus met dezelfde maximale zorgzaamheid het aanwezige publiek zal behandelen”, klinkt het bij producent Deep Bridge.

Meer info over ‘MAMMA MIA!’ vind je op www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Vanaf vrijdag 14 augustus 2020 kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg weer gaan kijken naar de Vlaamse versie van ‘MAMMA MIA!’. De cast deelde vandaag, via hun sociale media, een amusant filmpje dat ze in de loop van het weekend opnamen. “Zoals het hoort, zijn we allemaal in ons kot gebleven, maar hebben we, elk op onze manier, een bijdrage geleverd aan deze ‘Dancing Queen’. Helemaal alleen, maar daarom niet met minder enthousiasme. Zij én wij hebben ons tijdens de opnames en de montage geweldig geamuseerd, en op de sociale media wordt het filmpje intussen gretig gedeeld. Het toont dat je je aan de regels kan houden én je toch kan amuseren. Dat is de enige manier om te maken dat we straks weer met z’n allen naar het theater of op restaurant kunnen”, klinkt het bij Deep Bridge.

(Eerder bericht:)

Na overleg met alle betrokkenen heeft Deep Bridge beslist om de volledige speelperiode van 'MAMMA MIA!' te verplaatsen naar nieuwe data: van vrijdag 14 augustus tot en met zondag 6 september kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg opnieuw terecht voor deze Vlaamse versie van de hitmusical. "De hele speelperiode wordt als het ware gekopieerd. Plaatsen die je had voor een donderdagvoorstelling, blijven op donderdag geldig. Enkel voor de shows van de voorbije dagen, moet een nieuwe datum worden gekozen. Ticketkopers worden persoonlijk verwittigd door Tele Ticket Service.

Michiel De Meyer (Sky) kunnen we niet bevestigen, maar verder is de hoofdcast compleet.

Gezien de maatregelen sowieso gelden tot en met 3 april, en de bezorgdheid voor wat dan volgt, werd in goed overleg met cast, crew en de directie van Stadsschouwburg, beslist om de volledige run tot en met 12 april te verplaatsen. In eerste instantie gaan we alle ticketkopers omboeken en zodra dat gebeurd is, zal de restcapaciteit in verkoop gaan voor zij die nog geen tickets hadden, maar daar hebben we vermoedelijk eind volgende week meer zicht op. ‘MAMMA MIA’ zorgde voor het zomerse gevoel in maart. Laat nu de échte zomer gecombineerd met deze voorstellingen, en na deze voor iedereen heftige periode, voor extra fun zorgen”, klinkt het bij producent Deep Bridge. “Een bijzondere dank gaat uit naar de cast en crew, het team van Stadsschouwburg Antwerpen en Tele Ticket Service, die deze omboeking op zo’n korte tijd mogelijk hebben gemaakt. Zo’n grote productie op 48u enkele maanden verhuizen is geen sinecure.”

(Eerder bericht:)

Voor de nieuwe Vlaamse versie van de hitmusical ‘MAMMA MIA!’ zijn er al voor de première meer dan 50.000 tickets verkocht en de belangstelling is zo overweldigend, dat producent Deep Bridge opnieuw extra voorstellingen – de laatste - toevoegt aan de agenda, waardoor je in de paasvakantie ook op woensdag 8, donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 april om 20.00 uur én op zaterdag 11 en zondag 12 april om 15.00 uur in de Antwerpse Stadsschouwburg terechtkan.

Tot en met zondag speelt de ‘MAMMA MIA!’-cast nog try-outs in het Hasseltse Ethias Theater en die zijn allemaal uitverkocht. Daarna verhuizen Ann Van den Broeck (Donna), Tinne Oltmans (Sophie), Evi Hanssen (Tanya), Michiel De Meyer (Sky) Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn (Sam), Govert Deploige (Harry) en Stany Crets (Bill) met hun Griekse eiland naar de Antwerpse Stadsschouwburg. Vanaf 5 maart kan je er terecht voor een nieuwe Vlaamse versie van de hitmusical, waarin de op trouwen staande Sophie probeert te achterhalen wie haar vader is. Het wordt een emotionele, vaak humoristische zoektocht met een waanzinnige hoofdcast, aangevuld met een ijzersterk ensemble én live orkest. De feestelijke première vindt plaats op zaterdag 7 maart, maar de belangstelling is gigantisch. “Vlaanderen heeft ‘MAMMA MIA!’ gemist, dat merken we aan de snelheid waarmee de tickets worden verkocht voor deze feelgood musical. De tijdloze muziek van ABBA spreekt alle leeftijden aan en deze Vlaamse versie doet het ook bijzonder goed bij de jeugd, die meekomt met hun ouders of grootouders. Vlaanderen houdt van ‘MAMMA MIA!’, dus koop vooral tijdig je tickets, want zondag 12 april stoppen we hoe dan ook. Dit zijn inderdaad de laatste, extra verlengingen”, klinkt het bij Deep Bridge.

Tickets en meer info vind je op www.deepbridge.be

Recensie door Bart Bynens, www.jongerenplaneet.be
Nog voor aanvang van de voorstelling was duidelijk dat de productie alle registers had opengetrokken om ervoor te zorgen dat dit spektakel volledig af is. Het podium was namelijk zo opgebouwd dat er echte waterpartijen waren. Het centrale gedeelte bestond uit zand en daarrond was een cirkel aangelegd met waterplassen en bruggetjes om op het centrale gedeelte te geraken. Ik beklaag het personeel dat backstage alles proper mag houden. het kan namelijk niet anders dat alles er vol zand ligt als je weet dat de acteurs en actrices regelmatig in de plassen springen en daarna door het zand weer de coulissen in verdwijnen ...

De show zelf stak goed in elkaar. Aan het verhaal van Mamma Mia! zoals gekend van de originele productie werd niet zoveel aangepast. Toch slaagde Stany Crets erin om hier en daar zijn typische eigen elementen erin te steken. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij zijn creativiteit nog meer kon botvieren als deze productie niet zo nauwlettend in het oog gehouden werd door de originele makers. De gekende ABBA-songs werden in het Nederlands vertaald, met af en toe een Engels refrein. Ook in deze vertaalde versies blijven de songs overeind.

Het verhaal omvat een vrij grote cast, die in dit geval ingevuld werd door zowel ervaren musicalacteurs als nieuwkomers. Naast glansrollen voor ervaren musicalactrice Ann Van den Broeck en voor Tinne Oltmans, was er een derde vrouw die zich sterk liet opvallen: Evi Hanssen schitterde in de rol van Tanya in haar musicaldebuut. Voeg daarbij nog een groot ensemble en je krijgt onmiddellijk een musical die naar een hoger niveau getild wordt!

Besluit: een must-see-musical voor alle leeftijden die geen enkel moment gaat vervelen.

Tot en met 31 maart worden de voorstellingen van ‘MAMMA MIA!’ in de Antwerpse Stadsschouwburg én ‘Sneeuwwitje, de musical’ in Capitole Gent opgeschort. Deep Bridge: “Terwijl we ons gisteren nog naar best vermogen hebben proberen te schikken naar de door de autoriteiten opgelegde maatregelen, hebben we vandaag de beslissing genomen om alle voorstellingen minstens tot en met 31 maart 2020 uit te stellen. De voorbije uren hebben we samen met de cast en de directie van Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent, gezocht naar een nieuwe speelperiode voor zowel 'MAMMA MIA!' als ‘Sneeuwwitje', en die ook gevonden. Alle ticketkopers van de voorstellingen in maart, zullen in de loop van de komende uren en dagen een email van Tele Ticket Service ontvangen.”

(Eerder bericht:)

Acteur Jeroen Van Dyck laat zich op eigen verzoek, en met goedkeuring van de producent en regisseur Stany Crets, vervangen in de musical MAMMA MIA! door Govert Deploige, die vanaf 22 februari invulling geeft aan de rol van Harry. “Musical is een vak apart en hoe hard ik vooraf ook uitkeek naar mijn debuut, geef ik graag toe dat ik het allemaal wat heb onderschat. Het is een fantastische ploeg om mee samen te werken, maar naarmate de première naderde was het voor mij steeds lastiger om dit avontuur te combineren met mijn andere activiteiten. Ik ben het team dankbaar voor het begrip en in overleg besloten we om voor mijn gemoedsrust de samenwerking te beëindigen”, zegt Jeroen. Producent Deep Bridge stelt de eerlijkheid van Jeroen bijzonder op prijs: “In alle vriendschap en in overleg beslisten we en zagen we meteen een grote last en druk van Jeroen z’n schouders vallen. Zijn première-stoelen zijn alvast gereserveerd. Ondertussen zochten en vonden we het voorbije weekend ook een oplossing bij acteur Govert Deploige, een bekend gezicht dat te zien was in o.a. ‘Thuis’, ‘Familie’ en ‘W817’. Hij was beschikbaar en zag de rol van Harry in MAMMA MIA! meteen zitten. Het is nooit makkelijk om in de laatste rechte lijn naar de try-outs en première in te vallen, maar Govert heeft zoveel ervaring en talent, dat het vanaf de eerste seconde klikte met de productie, die hem inmiddels warm heeft onthaald en stevig in hun armen heeft gesloten. Hij gaat dat goed doen, we hebben er alle vertrouwen in”, klinkt het bij de producent.

De musical MAMMA MIA! speelt vanaf 22 februari try-outs in het Hasseltse Ethias Theater. Vanaf 5 maart starten de voorstellingen in de Antwerpse Stadsschouwburg, met op zaterdag 7 maart een feestelijke première. MAMMA MIA! heeft de kaap van 50.000 verkochte tickets reeds overschreden.

Op www.deepbridge.be vind je tickets en info, maar wees snel, want door de massale belangstelling worden de beschikbare plaatsen snel schaarser.

(Eerder bericht:)

Vrijdag was het feest bij de sterrencast van de hitmusical ‘MAMMA MIA!’, want één maand voor de première ging het 50.000ste ticket over de toonbank en dat vierden o.a. Ann Van den Broeck (Donna), Tinne Oltmans (Sophie), Ilse La Monaca (Rosie), Michiel De Meyer (Sky) en acteur-regisseur Stany Crets (Bill) met taart én bubbels. Voor de cast en crew werd het een bijzondere dag, want voor het eerst konden ze kennismaken met de kostuums en werden in de repetitiezaal grote delen van het imposante decor binnengerold. De tovenaars van haar en make-up hadden handen te kort, want de complete cast werd voor het eerst in personage gefotografeerd. De komende dagen neemt ‘MAMMA MIA!’ zijn intrek in het Hasseltse Ethias Theater waar op 22 februari de eerste try-outs starten.

Op 7 maart is er de officiële feestelijke première, maar vanaf 5 maart kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg genieten van de grootste ABBA-hits die verwerkt zijn in een romantisch, bruisend verhaal met humor en veel energie. In ‘MAMMA MIA!’ maken Johan Terryn (Sam) en Evi Hanssen (Tanya) hun musicaldebuut. Wie de hitmusical wil zien, maar nog geen kaarten heeft, kan best niet te lang wachten, want het aantal beschikbare plaatsen wordt steeds kleiner.

Reserveren voor ‘MAMMA MIA!’ doe je op www.deepbridge.be

Mamma mia
De nieuwe Vlaamse versie van Mamma Mia verkocht al 50.000 tickets

(Eerder bericht:)

Maandagvoormiddag verzamelt de cast van MAMMA MIA! en wordt met de start van de repetities een versnelling hoger geschakeld. Ondertussen is de belangstelling in Vlaanderen zo groot dat producent Deep Bridge opnieuw 3 extra data toevoegt aan de speellijst, waardoor je op de zondagen 29 maart en 5 april, én woensdag 1 april ook in de Antwerpse Stadsschouwburg terecht kan voor het muzikale feest.

De voorstelling is opgebouwd rond de hits van ABBA, maar op hetzelfde moment is deze Nederlandstalige versie ook een romantische komedie met een bruisende portie nostalgie en energie. Met Jeroen Van Dyck, Evi Hanssen, Ann Van den Broeck, Tinne Oltmans, Ilse La Monaca, Helle Vanderheyden, Shana Pieters, Michiel De Meyer, Johan Terryn en regisseur-acteur Stany Crets, staat er een indrukwekkende hoofdcast op het podium. Tickets voor MAMMA MIA!, inclusief de extra voorstellingen, kan je bestellen op www.deepbrigde.be

Het ziet ernaar uit dat MAMMA MIA! één van dé theaterhits wordt in het voorjaar. Op zaterdag 22 februari start de eerste van een reeks try-outs in het Hasseltse Ethias Theater en vanaf 5 maart verkast het gezelschap naar de Antwerpse Stadsschouwburg voor een lange reeks voorstellingen, inclusief de feestelijke première die op zaterdag 7 maart plaatsvindt. Producent Deep Bridge kreeg toestemming om een volledig nieuwe Nederlandstalige versie te maken.

MAMMA MIA! combineert de grootste hits van ABBA met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna (Ann Van den Broeck) en haar dochter Sophie (Tinne Oltmans), die op het punt staat om te trouwen met haar verloofde Sky (Michiel De Meyer). Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is… Ze wil een antwoord krijgen op haar vraag en nodigt daarom drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden.

Samen met haar jeugdvriendinnen Tanya (Evi Hanssen) en Rosie (Ilse La Monaca) en de bruidsmeisjes (Helle Vanderheyden, Shana Pieters), haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Alle bekende ABBA-hits passeren de revue, waaronder ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’.

Het vrouwelijke geweld krijgt tegengewicht van enkele sterke mannen: Michiel De Meyer (Sky) zal de verloofde van Sophie spelen, bijgestaan door zijn vrienden Matthew Michel (Eddie) en Kenny Verelst (Pepper). De drie mogelijke vaders van Sophie worden gespeeld door Jeroen van Dyck, Johan Terryn en… niemand minder dan regisseur Stany Crets. Wie welke rol voor zich neemt, is nog even een verrassing.

De strakke groepsdansen en heldere zangpartijen worden gebracht door het ensemble, dat bestaat uit Laurenz Hoorelbeke, Jasmine Jaspers, Kars Huijink, Yannick Dijck, Jervin Weckx, Sven Tummeleer, Oonagh Jacobs, Barbara De Winter, Joke Van Robbroeck, Marije Van Sonsbeek, Sarah Goethals en Samantha De Water.

“Maandagochtend beginnen we eindelijk aan MAMMA MIA!, een moment waar er in onze WhatsApp-groep al weken naar wordt uitgekeken en afgeteld. Als regisseur-acteur is het een voorrecht om dadelijk met deze fijne selectie te kunnen samenwerken. Wij hebben er zin in, net als het publiek dat nu al aangeeft dat ze massaal op de afspraak zullen zijn, zeker als je kijkt naar de ticketverkoop. Ongelofelijk en vooral hartverwarmend, en ik beloof iedereen dat het bijzonder wordt”, zegt Stany Crets enthousiast.

Tickets voor MAMMA MIA! en de extra voorstellingen op 29 maart, 1 en 5 april kan je bestellen op www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Wegens grote belangstelling (en uitverkochte voorstellingen) wordt de speelperiode van de hitmusical MAMMA MIA! nu al verlengd met 2 weken.

Over exact 6 maanden vindt in de Antwerpse Stadsschouwburg de officiële première plaats van de hitmusical MAMMA MIA! Wegens de grote vraag naar tickets, worden de voorstellingen opnieuw verlengd, dit keer met 2 volledige weken tot 5 april.

“Met veel liefde en onder massale belangstelling wordt MAMMA MIA!, een muzikaal feest met de grootste hits van ABBA, omarmd door het Vlaamse publiek. Zij kijken uit naar deze heerlijke, bruisende, energieke en romantische komedie, die met een smakelijke portie nostalgie wordt gebracht door een sterrencast. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ann Van den Broeck (Donna) en Tinne Oltmans (Sophie). Zij krijgen het gezelschap van Evy Hanssen (Tanya), Michiel De Meyer (Sky), Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn (Harry), Jeroen Van Dyck (Sam), Stany Crets (Bart), Shana Pieters (Ellie) en Helle Vanderheyden (Lisa). Op de Antwerpse Cultuurmarkt kregen we de kans om de bezoekers een voorsmaakje te geven van wat ze kunnen verwachten en de positieve respons vertaalde zich in een versnelde ticketverkoop, waardoor verschillende voorstellingen nu al uitverkocht zijn. Met alle plezier voegen we nu dus 2 volle speelweken toe aan de kalender”, klinkt het bij producent Deep Bridge.

MAMMA MIA! loopt alvast door tot 5 april. Naast de sterrencast, heeft deze productie een ensemble dat bestaat uit het beste wat de Vlaamse musicalwereld te bieden heeft: Jasmine Jaspers, Oonagh Jacobs, Barbara De Winter, Joke Van Robbroeck, Marije Van Sonsbeeck, Samantha de Water, Matthew Michel, Laurenz Hoorelbeke, Kenny Verelst, Jervin Weckx, Kars Huijink en Yannick Dijck. Voor de vertaling en regie tekent Stany Crets en Laurent Flament belooft opnieuw straffe choreografieën. Ad Van Dijk verzorgt de arrangementen.

(Eerder bericht:)

We stelden zonet de cast van 'MAMMA MIA!' voor op een druk bijgewoonde persconferentie. Eerder kondigden we Ann Van den Broeck (Donna) en Tinne Oltmans (Sophie) al aan. Zij zullen in het fantastische gezelschap zijn van Evi Hanssen (Tanya), Michiel De Meyer (Sky), Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn, Jeroen Van Dyck, Stany Crets, Helle Vanderheyden (Lisa), Shana Pieters (Ellie), Matthew Michel (Eddie) en Kenny Verelst (Pepper). De grootste verrassing is Evi Hanssen, die voor het eerst in een musical speelt.

Stany Crets maakt de vertaling en regisseert, Laurent Flament belooft voor straffe choreografieën te zorgen en Ad Van Dijk verzorgt de arrangementen.

'MAMMA MIA!' is een muzikaal feest met de grootste hits van ABBA, maar tegelijkertijd ook een heerlijke romantische komedie en een smakelijke portie nostalgie. Bruisend en energiek!

Sophie staat op het punt te trouwen op een mooi Grieks eiland en wil door haar vader worden weggeven. Alleen is het niet duidelijk wie dat is. Ze nodigt drie voormalige liefdes van haar moeder Donna uit voor het huwelijksfeest. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als zangtrio.

(Eerder bericht:)

Deep Bridge heeft de rechten verworven om een eigen en volledig Vlaamse versie van de wereldwijde hitmusical te maken. In 2020 danst Vlaanderen weer op de hits van ABBA. MAMMA MIA! ging op 6 april 1999 in wereldpremière op de Londonse West End. De show loopt er nog steeds. Wereldwijd haalde de musical al 60 miljoen bezoekers. In 2008 ging de filmversie van MAMMA MIA! The Movie in première en in juli van dit jaar verschijnt het vervolg MAMMA MIA! Here we go again. In 2019 viert MAMMA MIA! de musical zijn 20e verjaardag in de Londense West End.
MAMMA MIA! combineert de grootste hits van ABBA’s met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie, die op het punt staat om te trouwen. Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is. Om een antwoord te krijgen op haar vraag, nodigt ze drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast en staat plots oog in oog haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Alle bekende ABBA hits passeren de revue.
MAMMA MIA! wordt in Vlaanderen geproduceerd door Deep Bridge in de Vlaamse taal, met toestemming van Music Theatre International (Europe) en Auteursbureau ALMO. De voorstelling wordt een volledig nieuwe versie die uiteraard met het grootste respect voor het origineel en in nauwe samenwerking met de licentiegevers zal worden gemaakt.
MAMMA MIA!, met de muziek en teksten van ABBA-leden Benny Andersson & Björn Ulvaeus en geschreven door Catherina Johnson. De originele versie werd geproduceerd door Judy Cramer, Richard East en Björn Ulvaeus namens Littlestar en Universal. De arrangementen zijn geschreven door Martin Koch.

De musical speelt try-outs in Ethias Theater vanaf 22 februari 2020 en gaat in première in de Antwerpse Stadsschouwburg in het weekend van 7 maart 2020. Meer info op www.deepbridge.be.

Mamma Mia, de musical
Vanaf 12 augustus 2022
Stadsschouwburg, Antwerpen & Ethias Theater, Hasselt