Tweede Maker Faire Gent op 30 april, 1 & 2 mei 2021

maker faire gent

Vandaag start de ticketverkoop voor Maker Faire Gent 2020! Best niet te lang wachten, want vorig jaar was de Faire volledig uitverkocht. Als je erbij wil zijn, bestel je dus best meteen je tickets. Dit jaar openen we de Faire op vrijdag 8 mei met een Nocturne! We organiseren op deze avond de grootste robotcompetitie van het land! En we nodigen enkele Makers uit die het best tot hun recht komen by night. Ook het Maker Café en de foodtrucks zijn geopend.

Tijdens de Faire zelf, op zaterdag 9 en zondag 10 mei, mag je je verwachten aan showcases, demo's, keynotes, workshops, performances, ... ! Hier en daar zal een oude bekende opduiken... Maar er zal vooral veel ongezien talent te vinden zijn en er zullen fijne verrassingen te ontdekken vallen.

Er zijn Nocturne- en dagtickets verkrijgbaar. Voor de diehards onder jullie voorzien we 2-day en 3-day weekendtickets! Kinderen tussen 6 en 12 jaar genieten voordeeltarieven. Alle info vind je natuurlijk op www.makerfairegent.be

(Eerder bericht:)

Een Maker Faire kan je het best omschrijven als een geschifte doe-het-zelf kermis waar alles kan én mag. Robotarmen, een vuurspuwende draak, een touwtjes-springende pinguïn, … Je kan het niet gek genoeg bedenken of je komt het er tegen. Het wordt dus in de eerste plaats een toonmoment voor creativiteit en vindingrijkheid met de coolste projecten en ideeën van het moment. Maar er worden ook workshops, keynote speeches en een Maker Faire opening night georganiseerd.

In Eindhoven en Rijsel bestond al iets gelijkaardigs, maar België bleef achter. Daar bracht Henk Rijckaert in 2019 verandering in met de eerste editie van Maker Faire Gent. Op 8, 9 en 10 mei 2020 vindt de tweede editie van Maker Faire Gent plaats in de Chinastraat in Gent, een industriële site in hartje Gent.

Henk Rijckaert is een maker. Meestal van comedy, soms van televisie en voor de rest van heel veel dingen in zijn werkkot. Getuige daarvan de wekelijkse Koterij video’s op zijn YouTube-kanaal, dat meer dan 20.000 subscribers heeft.

Henk heeft ook de Facebook-community Make in Belgium opgestart. Daar kunnen alle Nederlandstalige makers terecht met vragen, tips en ideeën. Het uitgangspunt is simpel: voel u vrij om te vragen en te antwoorden. Make in Belgium staat open voor makers van elke discipline (metaal, elektronica, naaien, timmeren, cosplay, …) en gaat ervan uit dat iedereen van elkaar kan leren en elkaar zo naar een hoger niveau kan tillen. 

Rijckaert gaat ver in het makerschap. Zo ver dat hij jaarlijks een maker festival organiseert: Maker Faire Gent. Het is een droom die hij al jaren koesterde en die in 2019 voor de eerste keer werkelijkheid werd.

Oproep

Maker Faire Gent zoekt creatieve en enthousiaste Makers die niet bang zijn om vooruit te kijken! Van designers tot hackers, robotbouwers tot kunstenaars, softwareontwikkelaars, futuristen, recyclers en van amateurs tot professionals. Iedereen die actief bezig is met dingen creëren, is welkom om zijn/haar projecten te laten zien aan een groot publiek. Inschrijven kan tot 1 maart 2020.

Daarnaast zoekt de Maker Faire Gent ook enthousiaste bouwers die op voorhand willen meerwerken aan dit event, en vrijwilligers die tijdens het event een taak willen opnemen.

www.makerfairegent.be

Maker Faire Gent
Vrij. 30 april, zat. 1 & zon. 2 mei 2021
Chinastraat, Gent