Januari 2020 - Telegram

telegram

Telegram is en doet eigenlijk net hetzelfde als Whatsapp, maar een belangrijk verschil is dat Whatsapp (als onderdeel van Facebook) op servers in de Verenigde Staten draait (en jouw informatie dus onder de Amerikaanse privacywet staat), terwijl Telegram zijn servers in Berlijn staan (en dus onder de Europese wetgeving).

De online berichtendienst Telegram is volledig beveiligd door middel van encryptie. Zo zijn de berichten standaard beveiligd, maar is het ook mogelijk om een ‘geheim gesprek’ te starten waarbij berichten enkel door een specifieke code per toestel kan worden ontgrendeld. Ofwel: je kan veilig chatten en alleen de ontvanger kan met dat specifieke toestel de berichten bekijken.

Het design, de functies en de werking zijn heel vergelijkbaar met Whatsapp. Je kunt bestanden tot 1,5 GB naar elkaar versturen die in de cloud bewaard blijven. De geheime chat is één van de meest interessante features van de Telegram Android-app. De encryptie en de ontgrendeling daarvan vindt plaats op het toestel zelf, waardoor je maar met twee toestellen één geheim gesprek kan starten. 

Klik op deze link (externe site) om download af te halen: Klik hier!