Word een klimaatkampioen met Cartoon Network

klimaatkampioenen

Cartoon Network nodigt de Belgische kinderen uit om mee te doen aan de strijd tegen klimaatverandering door zich in te schrijven als 'Klimaatkampioen'. De gloednieuwe Cartoon Network Klimaatkampioenen website, die vandaag wordt gelanceerd, is een platform op maat van kinderen die deel willen uitmaken van de oplossing voor de klimaatcrisis door dagelijks kleine uitdagingen aan te gaan die samen een wereld van verschil kunnen maken voor onze planeet. Cartoon Network Klimaatkampioenen is ontwikkeld in samenwerking met de wereldwijde milieuorganisatie WWF. 

Doel van de campagne, die in maar liefst 18 talen wordt gelanceerd, is kinderen een veilige plek bieden om te leren over klimaatverandering, waar ze geïnspireerd worden door andere kinderen die over de hele wereld positieve actie ondernemen om het probleem aan te pakken. De website geeft kinderen de kans om zelf een verschil te maken door middel van dagelijkse uitdagingen, ontworpen om hen te inspireren en te motiveren om thuis, op school en in hun lokale gemeenschappen veranderingen door te voeren.

De uitdagingen zijn onderverdeeld in verschillende thema's - met actuele invalshoeken zoals Wereld Milieudag op 5 juni en Wereld Oceaandag op 8 juni. Door de uitdagingen tot een goed einde te brengen, verdienen de klimaatkampioenen digitale beloningen voor een virtuele tuin die ze kunnen verzorgen en laten groeien!

In totaal zijn er meer dan 100 kleine acties en uitdagingen waar kinderen aan kunnen deelnemen. Er zijn ook tal van leuke quizzen, spelletjes en video's. Ze kunnen hun vooruitgang volgen via een wereldwijde activiteitenkaart, die live wordt bijgewerkt voor elke voltooide actie. De kaart laat zien hoe de klimaatkampioenen een verschil maken in België en over de hele wereld, en creëert een gemeenschap van jongeren die hun krachten bundelen voor het klimaat.

Het initiatief wordt gesteund door het WWF, een van 's werelds grootste onafhankelijke natuurbeschermingsorganisaties. Cartoon Network heeft met het WWF samengewerkt om eenvoudige en toegankelijke video's te maken over de problemen achter de krantenkoppen over het klimaat, op een manier die kinderen kunnen begrijpen.

Word vandaag nog een Cartoon Network Klimaatkampioen en maak een wereld van verschil! Stem af op Cartoon Network en de website om meer te weten te komen over hoe u en uw gezin onze planeet kunnen helpen!