Ook Luc Caals, Dendermonds Bierkwartet en Red Cross pipe Band Hamme op Wieze Oktoberfeesten

oktoberfeesten

Begin juli 2021 kwam, na groen licht van alle instanties, het verlossende nieuws dat de Wieze Oktoberfeesten konden doorgaan in 2021. Na de zeer succesvolle herlancering van de legendarische feesten met twee fenomenale edities in 2018 en 2019, gooide corona in 2020 nog roet in het Wieze Festbier, maar op 15 en 16 oktober 2021 kunnen de Wieze Oktoberfeesten dus gelukkig opnieuw in volle glorie en zonder restricties (enkel Covid Safe Ticket) plaatsvinden in de Oktoberhallen te Wieze.

Met Yves Segers, Johan Veugelers, Eveline Cannoot, lokale bakkersvrouw/zangeres Mayke Vanes, Oberbayernorkest Van Larum, Andrea Schön & Mike Grondy, PartyMeiser Der DJ Aus den Bergen en de reïncarnatie van de Voice of Europe: Freddy Wally, serveert de organisatie, naast het heerlijke en unieke Wieze Festbier dat speciaal voor de feesten wordt gebrouwen, alvast de absolute Wieze-favorieten van de vorige 2 edities. Neem daar de bijzondere Wieze Oktoberfeesten-debutanten DJ Franzke (bekend van 'FC Nerds', VT4), de zeer bevallige dansmariekes Die Heidis en Die Alpenhoorns aus Tirol nog bij, en u weet dat de ambiance meer dan verzekerd zal zijn in de Oktoberhallen!

MAAR, zoals u dat ondertussen van de Wieze Oktoberfeesten gewoon bent, heeft de organisatie nog wat extra troeven in de mouw zitten en die worden nu op tafel gelegd...Naast succesvol komiek, acteur en presentator, is Luc Caals ook een begenadigd zanger. Zo liet de sympathieke Antwerpenaar grote zalen in gans Vlaanderen vollopen met zijn concertprogramma 'Caals zingt Hazes', waarin hij het repertoire van zijn grote held André Hazes (sr.) eert en vertolkt. Hoogtepunten daarin waren zijn uitverkochte 'Caals zingt Hazes'-concert in de Lotto Arena in 2014 en zijn 'Ode aan Hazes' in diezelfde concerttempel in 2018. Op vrijdag 15 oktober trekt Luc Caals zijn Hazes-plunje nog eens speciaal voor de Wieze Oktoberfeesten aan en brengt de grootste hits van André Hazes (sr.) in de Oktoberhallen. Daarnaast laat Luc als medepresentator op vrijdag het publiek ook kennismaken met zijn gloednieuw typetje 'Karl-Heinz Klingen aus Kufstein'.

Met bakkersvrouw/zangeres Mayke Vanes, die al jarenlang letterlijk aan de voet van de Oktoberhallen de 'Wiezebakker' uitbaat, is er al een felgesmaakte lokale scheut voorzien, maar het Dendermonds Bierkwartet en de Red Cross Pipe Band Hamme vullen de regionale Wieze bierpot letterlijk tot op de rand én voorzien deze van een heerlijke schuimkraag.

Het Dendermonds Bierkwartet begon ooit als een grap van vier vrienden, maar is ondertussen al 15 jaar dé ambianceband van Dendermonde en omstreken. De heren laten je meezingen met de bekendste hits uit meer dan 50 jaar hitgeschiedenis en fungeren als levende jukebox. Zin in een feestje? Dat komt goed uit, want zij op vrijdag 15 oktober zeker ook!

De Flanders Red Cross Pipe Band uit Hamme is een uniek gegeven in Vlaanderen, België, Europa en misschien zelfs de wereld. Ze zijn waarschijnlijk de enige doedelzakband die zich associeert met het Rode Kruis. Als band leveren ze geen medische of humanitaire hulp, maar bieden ondersteuning via een muzikale toets en zetten zich vrijwillig in als ruggensteun op activiteiten van het Rode Kruis. Op zowel 15 als 16 oktober blaast Red Cross Pipe Band Hamme geheid het dak van de Oktoberhallen! 

Shutllebussen van Coach Partners brengen Wieze Oktoberfeesters veilig heen en terug! 
De organisatoren van de Wieze Oktoberfeesten dragen de veiligheid van hun publiek hoog in het vaandel, zowel voor, tijdens als na hun feestbeleving. Daarom werd er een samenwerking aangegaan met vervoersbedrijf Coach Partners. Coach Partners, dat met 7 vestigingen in Vlaanderen, 2 in Wallonië en een vloot van meer dan 400 voertuigen, een grote en gereputeerde Belgische speler is in reis- en personenvervoer, legt speciale shuttlediensten in vanuit verschillende provincies en steden, die de Wieze Oktoberfeesters veilig heen en terug kunnen brengen.

Op vrijdag 15 oktober zijn deze lijnen beschikbaar:
Dendermonde - Wieze
Aalst - Wieze
Asse - Opwijk - Wieze

Op zaterdag 16 oktober:
Antwerpen - Sint-Niklaas - Dendermonde - Wieze
Mechelen - Puurs - Dendermonde - Wieze
Kortrijk - Waregem - Gentbrugge - Wieze
Brugge - Aalter - Wetteren - Wieze
Halle - Sint-Pieters-Leeuw - Dilbeek - Ninove - Wieze
Bertem - Strombeek-Bever - Zellik - Asse - Opwijk - Wieze
Aalst - Wieze

Prijs: €25/persoon (heen en terug) - vanuit Dendermonde of Aalst: €15/persoon (heen en terug)
Terugritten op vrijdag om 01u00 en op zaterdag om 00u00
CheckHIERgroepstarieven, adressenen uren opstapplaatsen

Wieze Oktoberfeesten 2021 op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober 2021 in de Oktoberhallen te Wieze. Eén weekend en VOL is (nog steeds) VOL! Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be - Tickets vanaf €32,50 (incl. reservatiekost)

Dresscode is niet verplicht, maar wordt toegejuicht voor een totaalbelevenis!

Over Radar Events 
Met events als Radio Modern, Mardi Gras festival op de Gentse Feesten, Retro Sur Mer festival in Wenduine en de Radio Ultra Modern-stage op Tomorrowland, heeft Radar Events een naam opgebouwd in Vlaanderen als dé referentie voor themafeesten. Elk van hun concepten blinkt uit in zin voor detail, retro glamour en gepassioneerde artiesten die je telkens weer volledig onderdompelen in het thema. 
http://www.radarevents.be

Over Brouwerij De Brabandere en Wieze Bier 
Brouwerij De Brabandere is sinds 1894 actief in Bavikhove en is bekend van de artisanale Bavik Super Pils en het Kwaremont koersbier. In 2017 nam de brouwerij Wieze onder haar vleugels. Op het etiket prijkt sindsdien opnieuw de Garçon van illustrator Raymond van Doren, bekende ontwerper van de vorige affiches van de oktoberfeesten tot 1986.

www.brouwerijdebrabandere.be
www.wiezebier.be

(Eerder bericht:)

In 2018 en 2019 vonden, na een pauze van 32(!) jaar, de Wieze Oktoberfeesten opnieuw plaats in de Oktoberhallen te Wieze (deelgemeente van Lebbeke). Deze legendarische feesten, die op hun hoogtepunt 16 dagen duurden en meer dan 200.000 feestvierders naar Wieze deden afzakken, werden door Brouwerij De Brabandere, de Oktoberhallen en Radar Events nieuw leven ingeblazen, mét respect voor de rijke traditie. Het werden twee memorabele, muzikale edities in een unieke en vriendschappelijke sfeer, met kip aan’t spit, Dirndls, Lederhosen, Bratwursten, een zingende Jean-Marie Pfaff…en natuurlijk Wieze Festbier, véééél Wieze Festbier!

In 2020 gooide corona nog roet in het Wieze Festbier en moesten de organisatoren verplicht de pauzeknop induwen. Na groen licht van alle instanties en in nauwe samenwerking met het lokale gemeentebestuur, kunnen de Wieze Oktoberfeesten gelukkig in volle glorie terug plaatsvinden in 2021. Kruis vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober al maar aan in je agenda en aarzel niet als je erbij wil zijn, want er gingen al heel wat tickets voor dit 'Feest van de Vriendschap' de Stube uit (verplaatste tickets geannuleerde editie 2020) en door de huidige situatie werd de capaciteit door de organisatie ook wat teruggeschroefd.

“Wij hebben alle vertrouwen in de organisatie en zijn er dan ook van overtuigd dat de Wieze Oktoberfeesten in oktober 2021 op een veilige manier kunnen plaatsvinden, met respect voor de op dat moment geldende maatregelen, moesten die er nog zijn. Vorig jaar konden de feesten helaas niet doorgaan en dat was na de zeer succesvolle herlancering ervan, met fantastische edities in 2018 en 2019, toch een serieuze domper op de feestvreugde.

De Wieze Oktoberfeesten zetten onze regio op een zeer positieve manier in de kijker. Ik heb in 2019 aan den lijve mogen ondervinden hoe jong en oud verbroederde in de unieke sfeer van “onze” Oktobereesten, die op een prachtige en authentieke manier hulde brengen aan de rijke geschiedenis ervan. Het gemeentebestuur zal er samen met de organisatie dan ook alles aan doen om de mensen van Wieze en ruime omstreken twee fenomenale, veilige feestavonden te bezorgen in de Oktoberhallen. Dat hebben ze na alle inspanningen van het voorbije jaar meer dan verdiend!”
- Raf De Wolf, burgemeester Lebbeke -

Line-up met Wieze-favorieten en heerlijke 'speciallekes'!! 
Net als bij de vorige edities, pakken de Wieze Oktoberfeesten ook nu weer uit met een gevarieerde en ijzersterke line-up, waarin folklore, traditie en pure ambiance elkaar moeiteloos vinden. Met feestbeesten Yves SegersJohan Veugelers en de ravissante Eveline Cannoot, het meeslepende duo Andrea Schön & Mike Grondy, het sfeervolle en authentieke Oberbayernorkest Van Larum, en PartyMeister Der DJ aus den Bergen, serveert de organisatie de regelrechte Wieze-favorieten van de vorige 2 edities. Na haar heerlijke passage in 2020, die smaakte als een verrukkelijke koffiekoek, mag lokale bakkersvrouw/zangeres Mayke Vanes natuurlijk ook niet ontbreken. In 2018 maakte Wieze kennis met de reïncarnatie van de Voice of Europe: Freddy Wally. Freddy springt maar wat graag opnieuw uit zijn vliegmachien, alleen maar om de Oktoberhallen opnieuw te zien!

Je mag je ook verwachten aan zeer bijzondere Wieze Oktoberfeesten-debutanten. Zo zal DJ Franzke, bekend van het televisieprogramma FC Nerds (VT4, 2008), voor het eerst zijn ongetwijfeld memorabele opwachting maken, schudden dansmariekes Die Heidis hun bevallige beentjes meer dan los op het podium en blazen Die Alpenhoorns aus Tirol geheid het dak van de Oktoberhallen er helemaal af!

Wieze Festbier 
Naast de traditionele kip aan ’t spit en Bratwursten, blijft hét hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten natuurlijk het bier! Brouwerij De Brabandere brouwt voor de Wieze Oktoberfeesten opnieuw hun uniek “Festbier” met een lager alcoholpercentage van 3,5%, maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze Tripel. Het is ook het enige bier dat wordt geschonken op de feesten. “Met een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers ten volle genieten van een echte Oktoberfest-beleving”, zo zegt de brouwerij.

Dresscode is niet verplicht, maar wordt toegejuicht voor een totaalbelevenis!

Wieze Oktoberfeesten 2021 op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober 2021 in de Oktoberhallen te Wieze. Eén weekend en VOL is (nog steeds) VOL! Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be - Tickets vanaf €32,50 (incl. reservatiekost)

Wieze Oktoberfeesten
Vrijdag 15 & zaterdag 16 oktober 2021
Oktoberhallen, Wieze