Udo en Wendy Van Wanten als verrassingsgasten op 12de schlagerfestival

schlagerfestival

De 12de editie van het schlagerfestival kan ook weer de geschiedenisboeken in als een uiterst geslaagd evenement. Zonder internationale artiest Umberto Tozzi die pas volgend jaar zijn opwachting zal maken, maar mét Wendy Van Wanten en Udo als verrassingsartiesten.

Na enkele jaren een DJ als opwarmer voor de eigenlijke start van het artiestenfeest werd dit jaar gekozen voor Swoop. Filip D’haeze en zijn dames zorgden ervoor dat iedereen al in de juiste partymood was vooraleer het huisorkest zijn eerste noot speelde!

Dit jaar werd het schlagerfestival gepromoot met een leren jas waarop de artiesten in hardrockletters aangekondigd werden. Daarom liet presentator Kürt Rogiers zich op een zware motorfiets de catwalk oprijden om iedereen te verwelkomen. Niet dat de Ethias plots volgelopen is met fans van rockmuziek, maar het is wel duidelijk dat de grenzen meer en meer vervagen. Als je even aandachtig rondkijkt, merk je dat het schlagerfestival een ruim publiek aantrekt van verschillende leeftijden, klassen en standen. Iedereen heeft wel eens nood om de riem er even af te leggen. En het schlagerfestival is een plezante uitstap om in groep te beleven.

Yves Segers schiet het feestje op gang met ‘Ik schreeuw het van de daken’. Door de succesformule waarbij iedere artiest 3 à 4 nummers brengt die door iedereen gekend zijn, blijft de sfeer en de vaart er goed inzitten, maar echte uitschieters zijn er niet voor de pauze. Het is wachten op Lindsay om de Ethias Arena volledig in te pakken en bij Willy Sommers is de reactie van het publiek echt ongezien. Na zijn eerste song krijgt hij een minutenlang applaus en wordt er volop ‘Willy, Willy’ gescandeerd. Willy zelf is hier zichtbaar van aangedaan. Eventjes haalt hij ook nog Wendy Van Wanten erbij om hun hit ‘Kijk eens diep in mijn ogen’ van 25 jaar geleden nog eens live te brengen.

Afsluiters De Lynn Sisters en De Romeo’s houden de sfeer vast en zorgen ervoor dat alle feestgangers met een goed gevoel de tocht huiswaarts kunnen aanvatten, veelal in één van de talrijke bussen die voor dit feest van heinde en ver afgezakt zijn. Wedden dat er op die bus nog stevig verder gefeest wordt ...

Wie er nog wil bij zijn dit jaar heeft pech … 1 april is al uitverkocht. Maar je kunt het wel al in je agenda voor volgend jaar zetten: op 23-24-25 maart 2018 is er de dertiende editie van het schlagerfestival! En de eerste naam is dus ook al bekend: Umberto Tozzi.
Meer info en tickets: www.hetschlagerfestival.be