Single: Voor altijd - Coelwerck

voor altijd

De Truiense poprockgroep Coelwerck, voordien beter bekend als Generation Gap, lanceerde vorige week hun nieuwe single ‘Voor Altijd’. De vijf bandleden besloten om aan de release ook een nieuwe groepsnaam te koppelen. “We brengen al jaren covers van bekende nummers in onze liveshows”, aldus leadzanger Marc Mathijs. “‘Voor Altijd’ is het eerste zelfgeschreven nummer dat we uitbrengen, het leek ons dus een ideaal moment om hiervoor een nieuwe naam uit de Limburgse zandgrond te stampen.”

“Wij zijn een band die het Nederlandstalige lied hoog in het vaandel draagt. Aangezien we alle vijf Limburgse roots hebben, wilden we onze nieuwe groepnaam dus ook van een Limburgs tintje voorzien”, knipoogt Marc. “Coelwerck(er) is eigenlijk niet meer of niet minder dan een mijnwerker op de Limburgse gronden. Daarbovenop vonden we het unaniem een tof klinkende naam en dus was de keuze snel gemaakt”, lacht hij enthousiast.

“Aan de groepsformatie werd verder helemaal niks veranderd”, stelt Marc ons gerust. “De mensen zullen dus nog steeds Steven Dirix (toetsenist en backing vocal), Thomas Vanmechelen (bas en backing vocal) Joeri Delvaux (drummer), Dorian Onkelinx (gitaar) en mezelf op het podium zien staan tijdens al onze optredens met Coelwerck.”

Een eigen single
De overstap van covers naar eigen werk is geleidelijk aan vanzelf gekomen volgens de zanger. Vorig jaar stelden de Limburgers hun debuutsingle ‘Volg Het Licht’ voor. Het werd een Nederlandstalige vertolking van het nummer ‘Follow The Light’ van zanger Stan Van Samang. “Een nummer met een mooie boodschap, waarmee we in tijden van corona wat extra licht in de duisternis wilden schijnen”, vertelt Marc“Deze keer vonden we het echter wel tijd om met een nummer te komen dat helemaal “ons” is. Thomas heeft de muziek geschreven en verder uitgewerkt met de rest van de band en ik nam de tekst voor mijn rekening”, klinkt het trots. “‘Voor Altijd’ werd een nummer waarin het verhaal wordt bezongen van een man die zijn vrouw enorm graag ziet en niet wil dat ze weggaat. Een simpele boodschap die toch heel universeel aanvoelt”, aldus de zanger.

Nummers met een boodschap
Ondertussen is de groep al druk bezig met werken aan een opvolger. “Ondanks corona blijven we positief”, klinkt het stellig. “Coelwerck is here to stay! Dat willen we dan zeker ook aantonen aan onze fans. We hebben de afgelopen maanden alle vijf keihard gewerkt aan een nieuwe repetitieruimte. Door naast covers nu ook eigen nummers te schrijven, willen we hen laten weten dat onze passie voor muziek - ondanks de moeilijke tijd waarin we ons als muzikant bevinden - nog altijd even groot is. We blijven dus gewoon muziek maken!”

“We hopen dat we mensen hierdoor ook wat kunnen inspireren om positief en hoopvol te blijven”, aldus Marc“We willen daarom straks opnieuw een nummer brengen waarin een dieperliggende boodschap verweven zit. De opvolger waar we nu druk mee bezig zijn in samenwerking met Bart Claus en 'Studio Recall', die ook de productie van 'Voor Altijd' gemaakt heeft, gaat over het verlies van een dierbare. Een herkenbaar gevoel waar iedereen vroeg of laat mee in aanraking komt”, zucht de zanger. “Ondanks tegenslag blijft het voor ons wel belangrijk om elke dag het beste van onszelf te geven en hoopvol naar de toekomst te kijken. We zijn dan ook enorm trots dat deze mindset heeft geresulteerd in een eerste eigen single ‘Voor Altijd’.”

'Voor Altijd', de nieuwe single van Coelwerck, kan u vanaf nu beluisteren op alle grote streamingplatformen.