Single: Soleil Soleil - Gene Thomas

gene thomas

Goed weer kan je voorlopig nog niet bestellen. Volgens een oude volkswijsheid kan je eieren naar de Arme Klaren brengen, in de hoop dat het een zonnige dag wordt, of je kan er vanaf nu ook voor kiezen om de nieuwe zomersingle ‘Soleil Soleil’ van Gene Thomas op automatische repeat af te spelen.

“Het meest zonnige nummer dat ik ooit heb geschreven’, zegt Gene enthousiast. “Vorig jaar heb ik het nummer én de videoclip opgenomen in de Ardennen. Dat laatste was in de winter, samen met mijn cameraman Alain Jongen. Man, we bibberden uit ons broek, zo koud was het toen we ’s morgensvroeg begonnen te draaien. ‘Soleil Soleil’ is volgens mijn dochters een oorwurm. Ze begonnen het spontaan mee te zingen aan de ontbijttafel en da’s een goed teken. Een radiovirendelijke, gloednieuwe single, die ik samen met mijn betreurde vriend Wim Claes geschreven heb. ‘Soleil Soleil’. Ik hou van de zon, de warmte en als ik die kan delen met mijn fans, dan is mijn missie meer dan geslaagd”, zegt Gene Thomas.

Voor Gene Thomas wordt het een drukke zomer, want volgende maand vertrekt hij als frontman op zomertournee met de Vlaanderen Boven Band. “De agenda is lekker gevuld en samen met enkele verrassende gastartiesten, zijn we klaar om de podia onveilig te maken met toffe meezingers die in ons landje zijn ontstaan. Het zou tof zijn mocht ‘Soleil Soleil’ toegevoegd worden aan de setlist, want dat wil dan zeggen dat de mensen helemaal mee zijn met mijn zomerse injectie.”

De nieuwe Gene Thomas-single ‘Soleil Soleil’ verschijnt deze week digitaal via iTunes en Spotify. Meer info over Gene Thomas en de Vlaanderen Boven Band, vind je op www.genethomas.be