Single: Bailale - Belle Perez

bailale

Met haar 100% Spaanstalige single ‘Bailale’, het resultaat van een leuke samenwerking met Miguel Wiels, pakt Belle Perez groot uit deze zomer. Het woord “Bailale” ga je niet terugvinden in de Spaanse Van Dale, maar staat voor de liefdevolle, goede raad van een mama aan haar kind. Geniet en ga dansend door het leven! Met deze song gaat Belle terug naar haar roots. De song ademt weer het heerlijke muzikale 'Belle Perez DNA’: positief, uptempo en zomers! 
“Emotioneel en muzikaal klopt deze song voor mij. Het was lang geleden dat ik nog kippenvel kreeg bij het beluisteren van een eigen song.’Bailale' ligt me nauw aan het hart en is uit liefde voor Ellía en de liefde voor de muziek ontstaan, heel puur en organisch.”

Miguel Wiels
Na het geslaagde en gesmaakte ‘Jij & Ik’-duet dat ze dit voorjaar uitbracht met Topper Jeroen van der Boom, trekt Belle Perez met haar gloednieuwe single ‘Bailale’ opnieuw de 100% Spaanstalige kaart. “Het nummer is gegroeid uit een natuurlijke samenwerking met als rode draad, passie voor ons vak, passie voor muziek. De basis van de samenwerking was een goed gesprek dat ik had met Miguel Wiels, waarin ik openhartig vertelde over mijn zoektocht naar het muzikale DNA van Belle Perez. Dansbaar, zorgeloos, zomers en 100% Spaans, waren zaken die meteen kwamen bovendrijven. De muzikale klik tussen ons in de studio was zo sterk dat we al snel opnieuw samenkwamen en op een blanco blad de eerste woorden van ‘Bailale’ genoteerd werden. Het vakmanschap en de hitgevoeligheid van Miguel was de perfecte lijm tussen Nani Guerrero, mijn vaste flamencogitarist, en mezelf. We componeerden in één adem een zomerse song waar ik héél blij mee ben. ‘Bailale' was het mooie resultaat", zegt Belle Perez.

Ellía
“Iedereen kent ‘Bailar’ wat staat voor ‘dansen’. ‘Bailale’ kan je dus interpreteren als ‘geniet en ga dansend door het leven’”, zegt Belle Perez. Naast de eerste samenwerking met Miguel Wiels, de man die in het verleden al meermaals de Zomerhit won met K3 en nog succesnummers componeerde voor heel wat artiesten, is het de eerste keer dat Belle een nummer schreef en opdraagt aan haar 7-jarige zoontje Ellía. “Ik denk dat veel ouders zich kunnen vereenzelvigen met dit nummer. De liefde voor je kind, de vreugde van het ouderschap, maar ze ook willen behoeden voor de valkuilen van het echte leven. Het mooiste advies wat je als mama je kind kan meegeven, is te genieten van de mooie momenten. Neem jezelf niet altijd te serieus, maar geniet van eenvoudige dingen. Uiteraard sta ik hem bij in dat groeiproces. Het is zoals ik het zing: “Eindelijk zie ik mijn wens in vervulling gaan. Jij bent er. Heel even het gevoel hebben om alleen met ons twee op de wereld te zijn. Je eerste grote zucht brengt rust. Alles is ok. Een kind is geboren, maar ook een nieuwe mama. Je gaat je eigen pad bewandelen, intense momenten beleven. Daarom heb ik als mama raad voor jou. Want het leven gaat vooruit, dus kijk niet achterom. Geniet volop en ga dansend door het leven. ‘Bailale’. Heerlijk”, zegt ze oprecht geëmotioneerd.

Zomerhit 
Met vijf Zomerhit-overwinningen op rij is Belle Perez nog steeds de onbetwistbare ‘Koningin van Zomerhit’, een titel die met ‘Bailale’ deze zomer misschien wel een verlengstuk krijgt. “Het zou al geweldig zijn als we met deze song een Zomerhit-nominatie konden pakken. Een zesde overwinning, in het jaar waarin ik mijn 25 jaar carrière vier, zou een immense kers zijn op een nu al geweldige Belle-taart. Stel je voor. Ik ben vooral blij en trots over de spontane, organische manier waarop ‘Bailale’ is ontstaan. De fijne samenwerking met Nani en Miguel, het inhoudelijke verhaal voor mijn zoontje, maar ook de power en pit die de song uitstraalt. Ik hoop echt dat iedereen bij het beluisteren een instant vakantiegevoel krijgt, ook al regent het af en toe in België (lacht). Het is lang geleden dat ik nog kriebels had in mijn buik en kippenvel krijg van een eigen nummer. Bij ‘Bailale’ klopt het plaatje helemaal. Het is terug naar de roots, 100% Spaans, waardoor de song perfect past in het rijtje van ‘Que Viva La Vida’, ‘Enamorada’ en ‘El Mundo Bailando’, nummers die net als ‘Honneybee’, maar ook een pak andere verrassende Latino-hits, aan bod komen in mijn gloednieuwe zomershow 'Fiesta Perez'. Samen met mijn muzikanten sta ik deze zomer op heel wat festivalpodia, waar we het publiek opwarmen voor het ’25 Jaar hits’-concert dat op vrijdag 8 november 2024 plaatsvindt in de Lotto Arena. Dat wordt het orgelpunt van mijn feestjaar en dan hoop ik dat iedereen voluit meezingt wanneer ‘Bailale’ voorbijkomt!”

De nieuwe single ‘Bailale’ van Belle Perez verscheen op het House of Entertainment-label en is digitaal beschikbaar.