Extra voorstellingen in krokusvakantie voor musical 'A Christmas Carol'

scrooge

Nadat ze er in november 2023 al eens try-outgewijs mochten warmdraaien, keren cast & crew van de hartverwarmende familiemusical 'A Christmas Carol' van 17 tot en met 25 februari 2024 terug naar Stadsschouwburg Antwerpen. Lucas Van den Eynde, die een werkelijk fenomenale Ebenezer Scrooge neerzet, en zijn ijzersterke, maar ook zeer geestige collega's, mogen dat doen na een uiterst succesvolle eerste run in Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Met nu al 40.000 bezoekers, extra shows en lovende reacties van pers en publiek in de tas, zijn ze meer dan klaar om tijdens de krokusvakantie het publiek in Stadsschouwburg Antwerpen opnieuw helemaal in te pakken.

'A Christmas Carol' in februari? "De vraag voor mij is vooral: waarom niet?", zo zegt schrijver-regisseur Stany Crets: "'A Christmas Carol' is zoveel meer dan een kerstmusical. Het is een tijdloos verhaal over verdraagzaamheid, liefde, zorg voor familie en vrienden,... . We hebben een hedendaagse familievoorstelling gemaakt, met respect voor het originele verhaal van Charles Dickens, nieuwe muziek en doorspekt met de nodige humor en een vleugje romantiek. Een hartverwarmende productie die toevallig 'Christmas' in de titel heeft staan, maar die het ganse jaar gebracht kan worden en relevant is. Dus ja, wij spelen die ook in februari (lacht)."

Bekijk HIER het premièreverslag

Geniet van de laatste voorstellingen van ‘A Christmas Carol’, van 17 tot en met 25 februari 2024 in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets & info: www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

In aanloop naar de feestelijke première van 'A Christmas Carol' nu zaterdag 16 december 2023 in Capitole Gent, mag producent Deep Bridge al uitpakken met zeer leuk nieuws. Gezien de aanhoudende vraag naar tickets, worden er extra shows voorzien in Gent (2 januari 2024), Hasselt (5 januari) en tijdens de krokusvakantie in Antwerpen (17 en 18 februari).

Deep Bridge maakte een hedendaagse en, afgaande op de reacties na de try-outs in Antwerpen, duidelijk felgesmaakte voorstelling voor de hele familie, gebaseerd op en met respect voor het oorspronkelijke verhaal van Charles Dickens. Stany Crets schreef een nieuw script, doorspekt met de nodige humor en een vleugje romantiek, en er werd nieuwe muziek gecomponeerd. In een verder ook uitmuntende cast, schitterde Lucas Van den Eynde tijdens de try-outs reeds als verbitterde vrek Ebenezer Scrooge.

(Eerder bericht:)

Dit najaar kan je in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt gaan genieten van een volledig nieuwe, Vlaamse musical gebaseerd op het legendarische kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Met de onnavolgbare Lucas Van den Eynde als verbitterde Ebenezer Scrooge en supertalent Mauro Degroote (13, Deerlijk) in de allesbehalve kleine rol van 'Tiny Tim', werd al een eerste blik pure klasse en uitzonderlijk talent opengetrokken.

Regisseur en schrijver Stany Crets kan nog gulzig verder strooien met klasse en talent in de cast voor deze kerstklassieker. Zo pakt de 13-jarige Matthijs Vochten uit Antwerpen het laatste plekje als 'Tiny Tim'. Matthijs schitterde afgelopen seizoen als Oompa Loompa in de Deep Bridge-productie 'Charlie and The Chocolate Factory' en zal afwisselend met 'Charlie' Mauro deze iconische kinderhoofdrol vertolken.

Steve De Schepper dwaalt als 'Geest van het verleden' rond, Jervin Weckx is de 'Geest van het heden' en Isabelle Heremans maakt het geestige trio compleet als 'Geest van de toekomst'. Saïn Vantomme kruipt in de huid van de liefdevolle Mrs. Cratchit en Eveline Maes is de mooie Belle, ex-verloofde van Scrooge en het meisje dat zijn jonge hart brak. Jens Broes vindt in joviale koopman Fezziwig dan weer een kolfje naar zijn hand.

Voor de rest van de cast is het nog even wachten op verder bericht. 

(Eerder bericht:)

Dit najaar kruipt Lucas Van den Eynde in de huid van de verbitterde Ebenezer Scrooge in een gloednieuwe Vlaamse musicalversie van de kerstklassieker ‘A Christmas Carol’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Dickens. Deep Bridge maakt met deze versie van ‘A Christmas Carol’ opnieuw een familievoorstelling die voor warmte zal zorgen in de gezelligste tijd van het jaar. Dat is stilaan een traditie bij het productiehuis en ééntje die ze graag koesteren.

Dat Viktor Kryeziu (10 jaar) en Mauro Degroote (12 jaar), die beiden eerder dit jaar al furore maakten als Charlie Bucket in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, de iconische rol van Tiny Tim zullen vertolken, was al bekend. Maar naast hen werd er nog extra jong talent gezocht om de cast van ‘A Christmas Carol’ te versterken.

Na een intensief auditieproces en uit meer dan 400 kandidaten, werd een straffe bende gekozen om dit najaar te schitteren in deze nieuwe familiemusical. In afwachting van de bekendmaking van de voltallige cast, wordt dan ook nu al met veel trots de volledige kinder- en jongerencast van ‘A Christmas Carol’ voorgesteld: 
Viktor Kryeziu (10 jaar), Mauro Degroote (12 jaar), Tiebe Hermans (8 jaar), Floris Delafonteyne (11 jaar), Sam De Kerf (11 jaar), Jits Desmet (12 jaar), Lotte Byttebier (14 jaar), Karolina Skarzynska (16 jaar), Ferre Vereecken (12 jaar), Lars Rens (11 jaar), Zoja Dobrovolskaya (15 jaar), Robin De Bont (17 jaar), Armina Aleksanyan (15 jaar), Daan Naudts (12 jaar), Sien Boesmans (8 jaar), Romy Van Minnebruggen (15 jaar), Hebe Hansen (10 jaar), Hannelore De Swert (13 jaar), Lio Cuypers (9 jaar), Emiel Ooghe (13 jaar), Nicolas Hendrickx (9 jaar)

Het verhaal 
Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren nog de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

‘A Christmas Carol’, vanaf 16 november 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen (try-outs), Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Tickets & info: www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

In het najaar van 2023 pakt Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt uit met een volledig nieuwe, Vlaamse musical gebaseerd op het legendarische kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Met Lucas Van den Eynde die in de huid van de verbitterde Ebenezer Scrooge kruipt, waren we al verzekerd van een hoofdrolspeler van uitzonderlijke klasse, maar dat uitzonderlijke is ook van toepassing op Viktor Kryeziu (10, Kester) en Mauro Degroote (12, Deerlijk), de twee jonge supertalenten die afwisselend de iconische rol van 'Tiny Tim' zullen vertolken.

Pers en publiek konden tijdens de voorbije eindejaarsperiode kennismaken met de toen nog maar 9-jarige Viktor en 12-jarige Mauro, die als 'Charlie Bucket' hun musicaldebuut maakten in de felgesmaakte productie 'Charlie and the Chocolate Factory'. Dat ze het goed deden is een understatement. Ze waren keer op keer verbluffend en overtuigden iedereen van hun uitzonderlijke kwaliteiten.

Die glansprestaties zien beide onwaarschijnlijke talenten nu beloond met een nieuwe, iconische kinderhoofdrol als 'Tiny Tim' in 'A Christmas Carol'. Een keuze waar regisseur en schrijver Stany Crets voor een keer geen enkele nacht van heeft wakker gelegen, en een avontuur waar Viktor en Mauro opnieuw enorm naar uitkijken!

“Viktor en Mauro waren oprecht de helden van 'Charlie and the Chocolate Factory'. Beiden hebben op zeer jonge leeftijd de professionaliteit, de intelligentie, het talent én de emotionele impact op een publiek die enkel de ware groten bezitten. Hoed af en diepe buiging voor deze charels."

Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren nog de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

‘A Christmas Carol’, vanaf 16 november 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen (try-outs), Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Tickets & info: www.deepbridge.be 

!! AUDITIE-OPROEP !!KINDER- en JONGERENENSEMBLE

Voor deze Vlaamse versie van 'A Christmas Carol' is Deep Bridge nog op zoek naar enthousiaste kandidaten voor het kinder- en jongerenensemble (incl. enkele gesproken rollen).
Ronde 1: woensdag 19 april in Antwerpen / woensdag 26 april in Gent.
Voor meer details en info, surf naar https://deepbridge.be/nieuws/audities-kinder-jongerencast-a-christmas-c…

(Eerder bericht:)

In het najaar van 2023 pakt Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt uit met een volledig nieuwe, Vlaamse musical gebaseerd op ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Het wordt een voorstelling zoals het publiek ondertussen gewend is van de producent: hedendaags, met respect voor het oorspronkelijke verhaal, de nodige humor en een vleugje romantiek. Stany Crets schrijft een nieuw script en regisseert, er komt nieuwe muziek en een volledig nieuw set design. De cast, een combinatie van jong talent en gevestigde waarden, zal integraal van Vlaamse makelij zijn.

Lucas Van den Eynde wordt Ebenezer Scrooge! 
Dit legendarische kerstverhaal vraagt natuurlijk om een hoofdrolspeler van uitzonderlijke klasse. Deep Bridge is dan ook verheugd te mogen aankondigen dat Lucas Van den Eynde in de huid van de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge zal kruipen. Na gelauwerde hoofdrollen in gevierde televisieseries (‘In De Gloria’, ‘Het Eiland’, ‘Van Vlees en Bloed’, ‘De Ronde’,…) en musicals ‘Daens’ (2008) en ‘Fiddler on the Roof’ (2011), opnieuw een iconisch personage dat Van den Eynde gestalte mag geven. De rest van de cast wordt later bekendgemaakt.

“Ik heb geen seconde getwijfeld toen de vraag kwam. ‘A Christmas Carol’ staat zeer hoog in mijn lijstje van favoriete kerstverhalen en Scrooge is een tot de verbeelding sprekend personage. Een karakter waarin je als acteur bovendien veel verschillende facetten kan tonen.”
- Lucas Van den Eynde -

“Deep Bridge maakt met deze versie van ‘A Christmas Carol’ opnieuw een familievoorstelling die voor warmte zal zorgen in de gezelligste tijd van het jaar. Dat is stilaan een traditie bij ons en ééntje die we graag koesteren. We zijn ook heel blij dat we dit nieuwe avontuur met een klasbak als Lucas mogen aanvatten.” 
- Koen Hendrickx, Deep Bridge -

Charles Dickens - ‘A Christmas Carol’ 
Charles Dickens (1812-1870) was één van de belangrijkste auteurs tijdens het Victoriaans tijdperk. Hij verwierf zijn faam door zijn kleurrijke personages en kronieken van een maatschappij in verandering tijdens de Industriële Revolutie. De novelle ‘A Christmas Carol’ verscheen op 19 december 1843; de 22ste was de hele eerste druk van 6000 exemplaren al uitverkocht. Veel van de thema’s in ‘A Christmas Carol’ zijn dezelfde als in Dickens’ grote romans ‘Oliver Twist, ‘Nicholas Nickleby’ en ‘Great Expectations’, namelijk sociaal onrecht en armoede.

Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren nog de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

‘A Christmas Carol’, vanaf 16 november 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen (try-outs), Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Tickets & info: www.deepbridge.be

!! Geniet nog tot en met 6 januari 2023 van 15% lanceringskorting op tickets voor 'A Christmas Carol' !!

A Christmas Carol, de musical
Van 17 tot 25 februari 2024
Stadsschouwburg, Antwerpen