Tributefestival Pinopop gaat voor 10.000 bezoekers in Kristalpark Lommel

pinopop

Wat na een weddenschap begon als een meer dan uit de kluiten gewassen tuinfeest in 2021, groeide in enkele jaren uit tot het grootste outdoor tributefestival van België. De Lommelse vrienden-ondernemers en organisatoren van Pinopop, Karl Berghmans en Pascal Faes, hopen op 10 en 11 augustus 2024 in totaal 10.000 fans van de betere rock te mogen begroeten op de 4de editie van hun gratis festival. Met op de affiche fantastische tributebands van absolute legends als o.a. ZZ Top, AC/DC, Van Halen, The Cure, TC Matic, The Prodigy , Phil Collins, Queen en reeds 5000 verkochte tickets, belooft het op 10 en 11 augustus nu al een stevig feestje te worden op de festivalweide van Kristalpark Lommel.

“Onze droom? Met Pinopop een kwalitatief tributefestival blijven aanbieden, goed voor 10.000 muziekliefhebbers per dag én nog steeds gratis voor onze bezoekers!” 
- Karl Berghmans en Pascal Faes, organisatoren Pinopop -

Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus kunnen liefhebbers van de betere rock hun hartje weer meer dan ophalen tijdens het gratis tributefestival Pinopop op de festivalweide van Kristalpark Lommel. Na een eerste editie in de zomer van 2021 die een kleine duizend bezoekers naar de weide achter garage Peppino op de Lommelse Molsekiezel trok, de groei naar een tweedaags festival met zowat 1500 muziekliefhebbers per dag en de daaraan gekoppelde verhuis naar Kristalpark Lommel in 2022, wist Pinopop vorige zomer zowat 6000 festivalgangers te bekoren. Voor de komende 4deeditie gaan de Lommelse vrienden-ondernemers en organisatoren van Pinopop, geboren en getogen Lommelaar Karl Berghmans (eigenaar/zaakvoerder van garage Peppino op de Molsekiezel) en mede-Lommelaar Pascal Faes, die samen met zijn vrouw het Lommelse verhuurbedrijf De Feesttafel runt, voor een nieuwe mijlpaal en hopen de kaap van in totaal 10.000 bezoekers te kunnen ronden. Of hoe een weddenschap onder vrienden, na de nodige drankjes, een beetje uit de hand kon lopen…

“Pinopop is eigenlijk een wat uit de hand gelopen grap”, steekt medeorganisator Pascal Faes van wal. “Karl had een weddenschap gewonnen van de gitarist van de Rammstein tributeband Bückstabü en als tegenprestatie moesten zij dan in de tuin van Karl optreden.” “Ik contacteerde mijn goede vriend Pascal, die met De Feesttafel natuurlijk de nodige ervaring heeft met allerhande events, en wij zouden dat optreden dan wel eens samen gaan regelen”, valt partner in crime Karl in. “We spraken regelmatig af, vaak met de nodige drankjes erbij, wat onze plannen natuurlijk grootser en grootser maakte (lacht). Voor we het wisten zaten we rond de tafel met de Stad Lommel, allerhande veiligheidsdiensten en productiebedrijven…en zo geschiedde, Pinopop was geboren”, blikken Karl en Pascal geamuseerd terug op de ontstaansgeschiedenis.

Een echt festival met kwaliteitsvolle tributebands én gratis! 
Gezien de link met Bückstabü en het feit dat de echte bands natuurlijk te duur zijn voor deze organisatie of niet meer optreden, was het opzet meteen om een echt festival te organiseren met ‘the next best thing’, ijzersterke tributebands. Kwaliteitsvolle muzikanten en acts uit binnen- en buitenland die de beleving van het origineel benaderen, en hen alle eer aandoen. Dankzij de hulp van trouwe sponsoren, kunnen Karl en Pascal de tickets voor hun unieke festival tot op heden nog steeds zowat gratis aanbieden. Festivalgangers kunnen hun tickets voor Pinopop in voorverkoop namelijk kopen voor €14,5, maar daarin is meteen €12 consumptiebudget en de reservatiekost van €2,5 inbegrepen. Hoewel de droom is om door te groeien naar 10.000 bezoekers per dag, hopen Karl en Pascal deze budgetvriendelijke formule te kunnen behouden.

Pinopop 2024: Gelauwerd internationaal geweld, winnaar ‘Starstruck’ en Lommelse (ZZ) Toppers! 
Wat Pinopop dit jaar tijdens het tweedaagse muziekfeest, naast een feilloze organisatie, aanbiedt on stage in het Kristalpark, is werkelijk van uitzonderlijke kwaliteit. De affiche voor het festivalweekend oogt ronduit spectaculair. Met op zaterdag 10 augustus waanzinnige tributes van Linkin Park, The Cure, Van Halen, The Prodigy en als afsluiter AC/DC door de internationaal gelauwerde tributeband ACinDC. Deze laatste heeft tonnen ervaring op nationale en internationale podia, waaronder Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Engeland, Australië en stond in Nederland en België reeds op festivals als Zwarte Cross, Bospop en Graspop. Deze ongelofelijke AC/DC tributeband brengt met hun weergaloze vertolking een onwaarschijnlijk straf eerbetoon en het publiek naar een hogere dimensie.

Op zondag wordt het genieten van de live gebrachte tributes van Bon Jovi, TC Matic, Blink 182 en zoals elk jaar probeert de organisatie ook een lokale band, met mensen geboren en getogen in Lommel, een plekje op de affiche van Pinopop te geven. Dit jaar valt die eer te beurt aan de ZZ Top tributeband Bozz Bear Billy van frontman Koen Brans. Uitkijken is het zeker ook naar de Collins Live Experience, de enige 12-koppige Phil Collins en Genesis tributeband van de Benelux, met o.a. een vierkoppige blazerssectie, twee drumstellen en drie backing vocals. Afsluiten wordt er dit jaar gedaan met het weergaloze Mother Mercury, ‘Europe’s most authentic Queen tribute band’, met frontman Sony Vande Putte, winnaar van het vtm-programma ‘Starstruck’.

Tickets en info voor Pinopop op zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2024 in Kristalpark Lommel, via pinopop.be

Pinopop
Zaterdag 10 & zondag 11 augustus 2024
Kristalpark, Lommel