Groot dankfeest voor de zorg kan eindelijk plaatsvinden

notp

Het grote dankfeest voor de zorgmedewerkers, de 'Dankeditie voor de Zorg' van Night of the Proms, kan eindelijk doorgaan! Op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2022 zullen meer dan 40 000 zorgmedewerkers kunnen genieten in het Antwerpse Sportpaleis van optredens van oa. Axelle Red, Stan van Samang, Willy Sommers, Mama's Jasje en Sandra Kim. Ondertussen werd ook Laura Tesoro toegevoegd aan de line-up. Presentator van dienst is Kürt Rogiers.

De ‘Dankeditie voor de zorg’-avonden werden aangekondigd om de Vlaamse zorgverleners en vrijwilligers van de vaccinatiecentra te bedanken voor hun enorme inzet tijdens de pandemie. Oorspronkelijk twee avonden maar vanwege de enorme vraag naar tickets werd van de afgelopen periode gebruikt gemaakt om extra financiering te zoeken. Daardoor is een derde show op donderdag 26 mei toegevoegd aan de concertreeks.
“Het goede nieuws is dat we intussen financiering gevonden hebben voor drie shows, maar er staan nog duizenden mensen te popelen op de wachtlijst voor een eventuele vierde show op zondag namiddag. We moeten dus blijven hopen op steun van particulieren en bedrijven", aldus Jan Vereecke, producent van Night of the Proms. "We hopen zo snel mogelijk de vierde show te kunnen vastleggen. We zijn onze zorgverleners en vrijwilligers uitermate dankbaar voor hun inzet, en nu ook nog eens voor hun geduld. Iedereen die reeds een ticket kocht of op de wachtlijst staat, krijgt in elk geval vandaag per mail meer informatie via Tele Ticket Service."

Oproep aan grote publiek: scan het hartje en doe een gift! 
Aan elke zorgmedewerker wordt de kleine ticketprijs van acht euro gevraagd. Deze worden op het concert zelf omgezet naar twee drankbonnen. Om deze concerten gefinancierd te krijgen, worden er donaties gezocht bij bedrijven en particulieren. De organisatie doet dan ook een warme oproep. Een gift groot of klein maakt een vierde show op zondag mogelijk. Scan het hartje of stort een bijdrage via deze link. Er werden sponsoringpaketten uitgewerkt voor bedrijven die mee willen instappen. Meer informatie via www.dankeditievoordezorg.be. 

De "Dankeditie voor de zorg" gaat door op donderdag 26 mei, vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei om 20u00. Met Axelle Red, Mama's Jasje, Stan van Samang, Sandra Kim, Laura Tesoro, Sylver, Willy Sommers en nog enkele verrassingen. Tickets kunnen enkel aangevraagd worden door zorgverleners zelf via hun zorginstelling of via de wachtlijst op www.dankeditievoordezorg.be. Momenteel kan er enkel nog ingeschreven worden voor een eventuele vierde show op zondag 29 mei om 15u.

(Eerder bericht:)

Vorige maand werd de 'Dankeditie voor de Zorg' van Night of the Proms aangekondigd om de Vlaamse zorgverleners en vrijwilligers te bedanken voor hun enorme inzet tijdens de pandemie van het voorbije anderhalf jaar. Helaas laat de huidige situatie met stijgende coronacijfers hen niet toe om zorgeloos van deze concerten te genieten. Beide concerten, gepland op 19 & 20 november in het Sportpaleis, worden daarom uitgesteld naar de volgende lente. De zorgsector neemt zo opnieuw zijn verantwoordelijkheid op om de komende weken nogmaals de te verwachten toevloed aan patiënten van de vierde golf te verzorgen en de reguliere zorg te blijven voorzien. Zorgmedewerkers die al in het bezit zijn van een ticket, maar ook de vele zorgmedewerkers die op de wachtlijst stonden, krijgen allen een mail met meer informatie.

“Het goede nieuws is dat we intussen kunnen werken aan de financiering van een derde concert. Er staat immers nog veel zorgpersoneel op de wachtlijst voor een mogelijke derde én zelfs vierde show", aldus Jan Vereecke, producent van Night of the Proms. "We hopen zo snel mogelijk een nieuwe datum te kunnen vastleggen. We zijn onze zorgverleners en vrijwilligers uitermate dankbaar voor hun inzet, en nu ook nog eens voor hun geduld."

“Iedereen maakt het wel eens mee: je wordt uitgenodigd voor een feestje, en dan blijkt dat je die dag mogelijk moet invallen voor een zieke collega op het werk”, zegt Liesbet Limbaerts, directeur Zorg GA ziekenhuizen. “Dit is waar we nu voor staan: de personeelsplanning in ons ziekenhuis is sedert enkele weken versneld onder druk komen te staan, enerzijds door enkele zieke collega’s of collega’s die in quarantaine moeten, en anderzijds door een toestroom van covid-patiënten. Dan besef je meteen dat de timing van het Dankevent voor de Zorg helaas ‘slecht’ valt. Daarom zijn we blij dat het feest uitgesteld wordt naar volgend jaar.”

“Op een feest moet je zorgeloos kunnen genieten, en dat zal de volgende weken helaas niet lukken voor onze medewerkers”, aldus algemeen directeur Patiëntenzorg Wim Van de Waeter van ZNA. “De roosters worden elke dag omgegooid, want ook collega’s in de zorg worden ziek, en moeten soms ook een paar dagen thuis blijven door een besmet gezinslid bijvoorbeeld. Daardoor wordt de druk op de collega’s groter, en is een feest plannen moeilijk. Volgend voorjaar zullen we hopelijk terug in een normale werksituatie zitten, en zonder beperkingen kunnen genieten van ‘ons’ feest.”

“We gaan onze belofte van een groot bedankingsfeest gestand doen,” aldus Vlaams Minister President Jambon vanuit Dubai, “en ik maak me nu al sterk dat er zeker een 3e show zal plaatsvinden, want de belangstelling is enorm, en we willen een zo groot aantal zorgmedewerkers laten meefeesten, want dat verdienen ze meer dan ooit”.

“De voorbije dagen hebben onze zorgverleners aangegeven dat de druk op de zorg toeneemt en dat het bedankingsfeest niet op het juiste moment komt”, zegt Vlaams Minister van Volksgezondheid Wouter Beke. “We moeten dat ook respecteren. Want dit feest is er voor hen. We zijn hen enorm dankbaar en hebben een zeer groot respect voor wat zij al maanden dag in en dag uit doen.”

Door beide concerten uit te stellen wordt onnodige druk op de zorgsector vermeden en kunnen zorgverstrekkers zich volledig focussen op hun nobele taak om patiënten door deze vierde coronagolf te helpen.

(Eerder bericht:)

Vrijdag 19 en zaterdag 20 november 2021 vindt in het Antwerps Sportpaleis de ‘Dankeditie voor de zorg’ van Night of the Proms plaats. Dit evenement is een grote dankuwel aan alle Vlaamse zorgmedewerkers en vrijwilligers voor hun enorme inzet tijdens de voorbije pandemie. Night of the Proms, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen, GZA Ziekenhuizen en de Vlaamse Regering slaan hiervoor de handen in elkaar. Dit grote dankfeest wordt mogelijk gemaakt via crowdfunding door het grote publiek en sponsors.

Het idee om een sportpaleis te vullen en een dankfeest voor de zorg te organiseren, ontstond zowel bij de Vlaamse Regering als bij ZNA en GZA ziekenhuizen. Dan moet het wel een goed idee zijn. Ze sloegen daarom de handen in elkaar met de ‘Dankeditie voor de zorg’ als resultaat.

Els van Doesburg, voorzitter ZNA: “Al anderhalf jaar hebben zorgverleners al het mogelijke gedaan om COVID-patiënten te verzorgen en andere patiënten zorg te blijven bieden. Nu het normale leven stilaan herneemt, is het hoog tijd om zorgverleners na al dat harde labeur een ontspannende avond te bieden. Daarom nodigen we onze collega-zorgverleners uit om het Sportpaleis wit te kleuren en samen te genieten en te vieren.”

Willeke Dijkhoffz, CEO GZA: “Het event is een prachtige opportuniteit om samen te vieren dat we de laatste maanden opnieuw aandacht kunnen geven aan onze patiënten om hen alle zorg te kunnen bieden in plaats van de pandemie te bedwingen. Ik kijk er nu al naar uit om met veel zorgverleners samen te genieten.”

Wouter Beke, Vlaams minister van Volksgezondheid“Tijdens de hele crisis hebben zorgverleners en vrijwilligers zich ingezet om anderen te beschermen. Dat is ook duidelijk geworden tijdens de hele vaccinatiecampagne waar honderden mensen zich hebben ingezet om samen zo snel mogelijk uit deze crisis te geraken. Met dit dankfeest willen we hen nog eens extra in de spotlight zetten. Zij verdienen een speciale avond.”
Jan Jambon, Minister-president van de Vlaamse Regering: "Wat de mensen in de zorg hebben gepresteerd - en nog altijd presteren - is werkelijk ongezien. Mee dankzij hun onverzettelijk doorzettingsvermogen zijn we er als samenleving in geslaagd dat vreselijke beestje in bedwang te houden. Ik vind dit "feest van de bevrijders" dan ook niet meer dan gepast. Uit grote erkentelijkheid".

Schenk een zorgverlener een ticket of drankje
Voor de financiering van deze concerten mikken de organisatoren enerzijds op sponsoring vanuit de bedrijfswereld en anderzijds op crowdfunding via het grote publiek. Je kan het ticket van een zorgverlener betalen of symbolisch een drankje trakteren. Meer informatie en doneren kan via www.dankeditievoordezorg.be.

Prof. dr. Pierre Van Damme, vaccinoloog Universiteit Antwerpen: “De solidariteit met de zorg die mensen toonden door te applaudisseren en witte lakens uit te hangen is ons allen bijgebleven. Diezelfde solidariteit zien we in de vaccinatiebereidheid: we doen het voor onszelf en voor elkaar. En het is ook die solidariteit van de vrijwilligers in de vaccinatiecentra waarvan ik, telkens ik ze bezocht, gewoon kippenvel kreeg. Ik vind dit een schitterend initiatief waar ik voor 100% achter sta. En zo ben ik zelfs nog sneller met een feestje dan mijn zoon Tom, die Het Grote Bevrijdingsfeest wilde organiseren ;-).”

Tickets enkel voor zorgverleners
Alle zorgverleners en vrijwilligers die in Vlaanderen werken of gewerkt hebben tijdens de pandemie zijn welkom op dit grote dankevenement. Het gaat ondere andere over medewerkers van ziekenhuizen, woonzorgvoorzieningen, test-, triage- en vaccinatiecentra, laboratoria, huisartsen, thuisverpleegkundigen en medewerkers in de thuiszorg.

Elke zorgverlener kan het evenement met een extra persoon bijwonen. De tickets zijn gratis dankzij sponsoring en donatie van het grote publiek. De 8 euro die zorgverleners per ticket op voorhand betalen, krijgen ze de avond zelf terug in drankbonnen.

Personeelsleden van ziekenhuizen, woonzorgvoorzieningen, andere residentiële voorzieningen en eerstelijns- of thuiszorgorganisaties zullen via hun werkgever meer informatie over de ticketverkoop ontvangen. De koepelorganisaties en de overheid zullen hen de nodige informatie bezorgen. Zelfstandige zorgmedewerkers kunnen hun tickets kopen via www.dankeditievoordezorg.be. Daar kan ook bijkomende informatie teruggevonden worden.

Affiche met topartiesten
Aangezien op tournee gaan doorheen Duitsland momenteel niet mogelijk is, moest de ‘traditionele’ Night of the Proms in het Sportpaleis nog maar eens een jaar verplaatst worden.

Meteen was in de kalender plaats voor een bijzonder event. Voor deze speciale dankeditie van Night of the Proms bevestigden al Axelle Red, Sandra Kim, Stan Van Samang, Sylver, Mama’s Jasje, Willy Sommers en uiteraard John Miles. Het koor Fine Fleur en Antwerp Philharmonic Orchestra, onder leiding van Alexandra Arrieche zijn - in de beste traditie van Night of the Proms - uiteraard ook van de partij. De setlist wordt samengesteld met als centrale thema’s solidariteit en verbondenheid.

Willy Sommers, zanger: “Het zorgpersoneel heeft zo goed voor mij gezorgd, nu is het tijd om ook hen een onvergetelijke avond te bezorgen. Ik ben heel fier dat ik erbij kan zijn en ik roep iedereen op om dit initiatief mee te ondersteunen met een grote of kleine bijdrage.”

Meer informatie via www.dankeditievoordezorg.be.

Coronaveilig
Dit is een Covid Safe Ticket-event. Alleen mensen die volledig gevaccineerd zijn of negatief getest hebben worden toegelaten.

Night Of The Proms Dankeditie voor de zorg
26, 27 & 28 mei 2022
Sportpaleis, Antwerpen