Mei 2021 - What's watt

what's watt

“What’s Watt” is het nieuwe YouTube-kanaal van Nexans dat wordt gepresenteerd door de ingenieur Frédéric Lesur. Het wil jongeren nieuwsgierig maken naar elektriciteit, een antwoord geven op vaak gestelde vragen en de interesse wekken voor een carrière in de exacte wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde (STEM).

Nexans heeft een YouTube-kanaal met korte videoseries gelanceerd om het brede publiek op een ontspannen en leerzame manier over elektriciteit te vertellen. Het kanaal heet What’s Watt en behandelt onderwerpen als elektriciteitsnetten, elektrische voertuigen, bliksem en nog veel meer en benadrukt het belang van duurzame ontwikkeling. Elke aflevering is tot nu toe gemiddeld meer dan 7000 keer bekeken. 70 % van de kijkers van het kanaal is tussen de 18 en 34 jaar oud. Nexans gelooft dat het zelfs een nog jonger publiek kan aantrekken en hen door de inhoud van de video’s te hopelijk inspireren tot een carrière in STEM.

De videoserie wordt gepresenteerd door Frédéric Lesur, afgestudeerd aan de Franse technische universiteit Centrale Supélec en bij Nexans Senior Engineer voor hoogspanningskabels en elektriciteitsnetten. Frédéric is zichtbaar gepassioneerd door de onderwerpen die hij bespreekt en werkte al mee aan andere educatieve projecten en wetenschappelijke netwerken als “La Fête de la Science” en “Pint of Science”.

De korte video’s en de toegankelijke taal zijn bedoeld om alle leeftijden aan te spreken en de belangstelling voor elektriciteit aan te wakkeren. Nexans stelt alles in het werk om haar doelstellingen op het gebied van elektrificatie en duurzame ontwikkeling te behalen en iedereen in de Groep wil graag de volgende generatie ingenieurs, bestuurders en wetenschappers inspireren. Aan het kanaal werken ook populaire wetenschapsgerichte YouTubers mee, zoals Athena Brensberger van Astroathens en Vanessa Hill van BrainCraft.


Christopher Guérin, CEO van Nexans: “Als speler in de wereld van de elektrificatie is het ook onze taak de jongere generatie alles over elektriciteit te leren. Zonder hen is de duurzame wereld waarvoor Nexans zich inzet niet mogelijk. We geven hun de sleutels voor een beter begrip en actie. Dit initiatief onderstreept ook het engagement van onze werknemers voor onze missie: een duurzame toekomst door elektrificatie. Het vervult mij met trots dat zij zich inzetten om hun kennis door te geven en onze gezamenlijke ambitie voor de energietransitie met het grote publiek te delen.”

Frédéric Lesur, host van What’s Watt: “Het is een grote eer om voor What’s Watt samen te mogen werken met de bevlogen werknemers van Nexans en met de brede wetenschappelijke gemeenschap. Ik vind het geweldig dat het kanaal wereldwijd, en dan met name in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, al meer dan 3000 abonnees telt. Ik geniet van de passie van jongeren voor de wetenschap en ik prijs mij gelukkig dat ik Nexans mag helpen jongeren te doordringen van het belang van elektrificatie voor een veiligere, duurzame, hernieuwbare, koolstofvrije en toegankelijke energie voor iedereen Ik hoop dat sommige van de jongeren die deze video’s bekijken opgroeien tot ingenieurs die onze passie delen om aan een betere toekomst te bouwen.”

Bezoek de website: klik hier