Maart 2021 - Waddist

waddist

Via de Waddist-app kunnen jongeren van 12 tot en met 30 jaar elke dag delen wat ze denken, voelen en meemaken. Er wordt veel gesproken over jongeren, maar nog te weinig met hen. Waddist brengt daar verandering in. De app stelt elke dag om 17u drie korte vragen over verschillende thema’s, zoals social media, seksualiteit, mentaal welzijn, werk, drugs … Als je de vraag beantwoordt, krijg je een tip van de dag en zie je ook wat andere gebruikers of Waddisters op de vragen van de dag ervoor antwoordden. Je kunt ook zelf vragen insturen die je graag aan andere Waddisters wil stellen.

Door de dagelijkse antwoorden genereert Waddist een uitgebreide database aan uitspraken en cijfers over jongeren, door jongeren. De resultaten worden gedeeld met pers, beleidsmakers, jeugdorganisaties en andere middenveldorganisaties, onderzoekers en jongeren zelf om zo veel mogelijk impact te maken. De Waddist-gebruikers zijn mede-eigenaar/mede-onderzoeker. Zij krijgen de antwoorden de volgende dag direct te zien in de app en kunnen het delen via hun eigen sociale mediakanalen. Zo worden jongeren meer gehoord en worden uitspraken over jongeren door pers en beleidsmakers gefundeerd.

Waddist streeft ernaar om op langere termijn een tool te worden die de stem van jongeren, in al hun diversiteit, weerspiegelt en van daaruit ook kan wegen op het beleid. Arteveldehogeschool en De Ambrassade maakten samen deze app.

Bezoek de website: klik hier