(H)eerlijke koffie dankzij de Coffeeness geboden

coffeeness

In 2008 startte ervaren barista Arne Preuß met een kleine koffieblog on the side, omdat hij zijn passie voor echt goeie en (h)eerlijke koffie met zoveel mogelijk mensen wilde delen. Fast forward 12 jaar en deze “kleine koffieblog” is één van de meest invloedrijke koffiesites van Duitsland geworden. Het gaat er over lekkere koffie in al z’n vormen, maar er zijn ook eerlijke reviews van allerlei koffiemachines te vinden - die hij allemaal zelf test in z’n eigen keuken!

Coffeeness verovert België en Nederland
Maar ook in de lage landen lusten we een lekker kopje koffie, dus vonden Belgen en Nederlanders massaal hun weg naar Coffeeness. Daarom brengen Arne en z’n team sinds vorig jaar al hun kennis over koffie ook in het Nederlands!

Alle blogberichten, handleidingen, tips, tricks en reviews zijn nu beschikbaar voor iedereen. Wil je weten welke de beste koffiemachine is voor een betaalbare prijs? Ben je nieuwsgierig naar de meest hippe koffiedrankjes? Of wil je weten wat professionals vinden van the worlds most expensive coffee, genaamd Kopi Luwak? Surf dan naar Coffeeness!

Sinds kort is er trouwens ook Coffeeness-koffie op de markt, een 100% Arabica roast die drankjes oplevert die aan dessertjes doen denken: chocolade, amandel, marsepein… hmmm.

De Coffeeness geboden
Omdat lekkere, eerlijke en aromatische koffie echt onze passie is, hebben we de vijf Coffeeness-geboden ontwikkeld:

  1. Gebruik ALTIJD verse koffiebonen!!!
  2. Kies voor bonen van kleine, ambachtelijke branderijen!
  3. Maal altijd zelf en vergeet voorgemalen koffiepoeder!
  4. Blijf weg van koffie uit de supermarkt, maakt niet uit wat er beloofd wordt!
  5. Durf te experimenteren!

Wij vinden namelijk dat koffie een luxeproduct is dat we vergeten zijn als dusdanig te beschouwen. Je hebt misschien al gemerkt dat er nergens in West-Vlaanderen, Limburg of het Pajottenland koffieboeren te vinden zijn. Dat komt omdat koffie aan de andere kant van de wereld groeit in onder andere Brazilië, Indonesië of Ethiopië.
Daarom kopen we alleen koffie van kleine, ambachtelijke branderijen die hun koffieboeren kennen, zonder onnodige tussenpersonen. Daarna moeten de bonen langzaam en zorgvuldig gebrand worden in de branderij zelf.

Koffie zetten
Ook het volgende motto vind je terug op onze site: “Wie capsulekoffie drinkt, heeft de controle over z’n leven verloren,” want in koffiecupjes à la George Clooney, capsules en pads, zit geen hoogwaardige koffie - én ze zijn nog eens slecht voor het milieu ook! Dat komt omdat deze capsules van aluminium gemaakt worden, wat moeilijk afbreekt en niet echt gerecycleerd kan worden. En wat het probleem is met exemplaren uit plastic, moeten we je niet vertellen.

Als je begint met de bonen vers te malen, het aantal schepjes koffiepoeder goed te tellen en een uitstekende machine zoals de Moccamaster gebruikt, ben je wél op weg naar een aromatisch tasje koffie!

Wil je meer weten? Neem dan zeker een kijkje op https://www.coffeeness.de/nl/koffiebereiding/