festival van de Ambiance met o.a. Mart Hoogkamer, Willy Sommers, De Romeo's en Christoff

festival van de ambiance

De voorbije maanden deed hij al wat kleinere optredens in Vlaanderen, maar als headliner het podium delen met zijn Vlaamse collega-topartiesten stond nog hoog op het verlanglijstje van de immens populaire 23-jarige Nederlandse volkartiest Mart Hoogkamer, die met ‘Ik ga zwemmen’ (in Bacardi lemon) momenteel een monsterhit scoort in de Lage Landen. Op zaterdag 4 december is Mart de absolute blikvanger op de 10de editie van het ‘Festival van de Ambiance’, dat opnieuw plaatsvindt in ’t Kuipke Gent. Ook De Romeo’s, Christoff, Willy Sommers, Lindsay, Yves Segers, Johan Veugelers, Laura Lynn en Frans Duijts komen afgezakt naar de befaamde wielerpiste in het Gentse Citadelpark, waar er gedurende één avond en nacht zal worden meegezongen en gefeest. “De belangstelling is nu al groot. Het wordt een topeditie”, klinkt het bij organisator House of Entertainment.

Omdat het nummer zo massaal en gelijktijdig werd gedeeld in Nederland én België, was Mart Hoogkamer met zijn monsterhit ‘Ik ga zwemmen’ onlangs gedurende één dag ‘de populairste artiest ter wereld’. Ondertussen werd de gigantisch aanstekelijke meezinger al meer dan 12 miljoen keer gestreamd op Spotify en scoorde de videoclip, waarin de sympathieke volkszanger zich op het water royaal laat omringen door een ronddobberende massa, op YouTube al meer dan 4,5 miljoen views. De nog maar 23-jarige Mart Hoogkamer is niet alleen met zijn indrukwekkend getatoeëerde lichaam een opvallende verschijning, ook met zijn impossante, unieke stemgeluid gooit hij hoge ogen. De jongeman, die dweept met de muziek van zijn inspirerende grote voorbeeld André Hazes, stond vorige zomer ook al in de schijnwerpers . Toen ging zijn a capella-versie van ‘Unchained Melody’, die hij opnam op een Spaans strand, viraal en werd het filmpje op Facebook meer dan 61 miljoen keer bekeken. Het is dus die Mart Hoogkamer die op zaterdag 4 december 2021 dé blikvanger is op het 10de ‘Festival van de Ambiance’, dat opnieuw plaatsvindt in ’t Kuipke Gent.

Christoff
Na de Gentse Zesdaagse is het opnieuw aan de muziekliefhebbers om de prachtige wielerpiste in het Citadelpark in te palmen, voor één van de grootste, meest gezellige en stijlvolle muzikale feestjes. “Onze trouwe bezoekers hebben, via onze sociale media, de voorbije maanden massaal gestemd voor de line-up. Christoff kwam als ‘populairste artiest van het Festival van de Ambiance’ uit de bus en staat op 4 december terug op ons podium. Ook Willy Sommers, De Romeo’s, Laura Lynn, Lindsay en Yves Segers zijn, net als Johan Veugelers, opnieuw van de partij. "Uit de voorbije stemming blijkt duidelijk dat ons ‘Festival van de Ambiance’-publiek overduidelijk houdt van populaire volksartiesten, de reden waarom we naast Mart Hoogkamer ook de Nederlandse topartiest Frans Duijts opnieuw mogen verwelkomen. Samen met rapper Donnie scoorde Frans recent nog een dikke hit met ‘Frans Duits’, maar ook met zijn meezingklassieker ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ zit hij diep in de harten van onze bezoekers. Met duizenden bezoekers is het ‘Festival van de Ambiance’ de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde. Zowel in Gent als binnen de regio is het één van de grootste meezingfeestjes met nationale uitstraling. De formule van topartiesten, die tijdens hun optredens op de iconische wielerpiste luidkeels worden aangemoedigd door een enthousiaste massa, zorgt jaarlijks voor een uniek volksfeest. De knaldrang en de goesting bij onze bezoekers is bijzonder groot, want het is de eerste keer dat we al zoveel tickets hebben verkocht zonder dat er één artiestennaam werd bekendgemaakt. Met deze sterke verjaardagsline-up verwachten we de komende dagen een stormloop, dus wie ons feestje niet wil missen, koopt best tijdig tickets”, zegt Kris Bloemen namens organisator House of Entertainment.

Het 10de ‘Festival van de Ambiance’ vindt plaats op zaterdag 4 december 2021 in ’t Kuipke Gent. Vanaf 20u00 kan je er terecht voor de optredens van Willy Sommers, De Romeo’s, Lindsay, Johan Veugelers, Yves Segers, Laura Lynn, Christoff, Frans Duijts en Mart Hoogkamer. Tickets, vanaf 28,50 euro (inclusief reservatiefee) via www.festivalvandeambiance.be

Er zijn speciale groepsvoorwaarden. De organisatie werkt met een Covid Safe Ticket en past de op dat moment geldende coronamaatregelen toe.

Het ‘Festival van de Ambiance’ is een organisatie van House of Entertainment.

Festival van de Ambiance
zaterdag 4 december 2021
Kuipke, Gent