Disney Pixar's Coco wint Oscar voor beste animatiefilm

coco

Disney•Pixar’s Coco viel bij de 90ste Academy Awards in de prijzen en won twee Oscars voor beste animatiefilm en beste originele lied. De veelgeprezen animatiefilm won eerder al vele awards, waaronder niet minder dan elf Annie Awards, de Bafta voor beste animatiefilm en de Golden Globe voor beste animatiefilm.

Ook in België weet Coco filmliefhebbers van alle leeftijden te bekoren en lokte de film sinds zijn release eind november 2017 al maar liefst 550.000 bezoekers naar de bioscoop! De film staat dan ook nog steeds in een groot aantal bioscopen op het programma op woensdagen, zaterdagen en zondagen.

(Eerder bericht:)

Met ‘COCO’ brengt Disney•Pixar dit najaar een origineel en feestelijk verhaal in de Belgische bioscopen. Coco neemt jong en oud mee op een kleurrijk avontuur vol muzikale en hartverwarmende momenten.

Ook voor de Vlaamse versie wist Disney•Pixar een pak bekende Vlamingen te strikken die naast acteren ook zingen in de film. Wie horen we vanaf 29 november in deze must-see animatiefilm voor jong en oud?

Bekijk de trailer:

HET VERHAAL
Ondanks de generatie-oude ban op muziek in zijn familie op muziek, droomt Miguel ervan om een even ​​talentvolle muzikant te worden als zijn idool Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, bevindt hij zich in het prachtige en kleurrijke land van de doden na enkele mysterieuze gebeurtenissen. Onderweg ontmoet hij de charmante bedrieger Hector en samen gaan ze op een bijzondere reis om het echte verhaal achter Miguel's familiegeschiedenis te achterhalen. De regie is in handen van Lee Unkrich (Finding Nemo, Toy Story 3) en Adrian Molina (Monster's University). Darla K. Anderson (Toy Story 3) nam de rol van producer op zich. 

DE STEMMEN
Hector is de charmante bedrieger waar Gene Thomas zijn stem aan uitleende. Deze grappige boef leren we kennen in de Dodenwereld waar hij de hulp nodig heeft van Miguel om zo terug het Land van de Levenden te kunnen bezoeken.

Abobaker Rahman wordt de Vlaamse stem van Miguel, een 12-jarige jongen die ervan droomt om muzikant te worden net zoals Ernesto de la Cruz. Maar in zijn familie heerst om een mysterieuze reden een generatie-oude ban op muziek.. Abu nam dit jaar deel aan The Voice Kids 2017.

Andere bekende stemmen zijn deze van Wim van den Driessche als Ernesto de la Cruz, mama Imelda wordt vertolkt door Goele De Raedt en de stem van liefdevolle doch strenge grootmoeder Abuelita is deze van An Nelissen. Ook van de partij zijn Sven De Ridder, Nordin De Moor, Ivan Pecnik, Wim Peeters, Peter van Gucht, Joost Claes, Hilde Norga, Wanda Joosten, Maja Van Honsté, Lucas Dietens, Charlotte Campion, Cathy Petit, Liesbeth De Wolf, Ludo Hellinx, Ann Van den Broeck, Marc Peeters, Michiel De Meyer, Nora Gharib, Katarina Pohlodkova, Deborah De Ridder, Ianthe Tavernier, Kobe Van Herwegen, Hymke de Vries en Lux Parser. De regie vertrouwden we opnieuw toe aan Frank Hoelen.

Vanaf 29 november in de bioscoop!