Boek: Schaduwen - Anja Feliers

schaduwen

De zeventienjarige Raven wordt levenloos in het stadspark gevonden. Er hangt een zweem van mysterie rond zijn dood en al snel doen allerlei geruchten de ronde. Zijn beste vriend Perre is in shock en springt een dag later van de kerktoren zijn dood tegemoet. De politie gaat uit van een wanhoopsdaad, maar zijn moeder Emilie kan niet geloven dat haar zoon zoiets zou doen.
Wanneer Emilie enkele weken later voor de zoveelste nacht wakker ligt, ziet ze in het halfduister hoe de schommel in de tuin langzaam heen en weer beweegt. Even denkt ze dat haar ogen een spel met haar spelen, maar niet veel later gebeuren een aantal onverklaarbare dingen op Perres kamer. Ze beseft al snel dat er meer aan de hand is.
Bij toeval hoort Emilie het verhaal van Caro Westerhof, de jonge vrouw die contact kan leggen met mensen over de dood heen. Ten einde raad zoekt ze Caro op. Maar kan Caro de vraag die Emilies leven ondraaglijk maakt wel beantwoorden? En is Emilie echt in staat om de vreselijke waarheid achter Perres dood te aanvaarden?

ANJA FELIERS is een van de succesvolste vrouwelijke auteurs van Vlaanderen. Ze schrijft thrillers en erotische romans. Schaduwen is het derde deel in de reeks mysterieuze thrillers rond medium Caro Westerhof.

TRAILER:
Klik hier voor de trailer van "Schaduwen"

RECENSIE:
Ook al blijft er een mogelijkheid dat zowel het overlijden van Raven als van Perre om zelfdoding gaat, je weet dat er hier meer aan de hand is, en samen met de auteur ga je in dit verhaal op zoek naar nieuwe informatie die voor opheldering kan zorgen. Bijgevolg opnieuw een 'whodunnit'. Dit boek bestaat uit drie delen, waarbij elk hoofdstuk van alle delen vanuit het vertelstandpunt van één van de personages weergegeven wordt. Het eerste deel dat drievierde van het boek omvat, begint met de beschrijving hoe Perre aan zijn einde komt, gevolgd door het hele onderzoek naar wat er precies gebeurd is met Raven en Perre. Het tweede deel springt terug naar het tijdstip net voor deel 1 waarin we getuige zijn van de omstandigheden waarin Raven de dood vindt. Het laatste deel zorgt voor de ontknoping, waarbij alle puzzelstukken in elkaar passen.

Het is zeer moeilijk om dieper op het verhaal in te gaan zonder iets te verklappen en zo je leesplezier te vergallen. De personages zijn alleszins goed gekozen en komen evenwichtig aan bod. De verschillende vertelstandpunten zorgen voor de juiste dynamiek in het verhaal. Op geen enkel moment krijg je de kans om het boek naast je neer te leggen zonder de drang om verder te lezen.

"Schaduwen" leest zeer vlot. Het is het derde deel in de reeks rond Caro. Het is niet nodig om de twee vorige boeken gelezen te hebben om dit verhaal te kunnen volgen. Wie echter van plan is om ook "Wat hij mij zei" en "Huid tegen huid" nog te lezen, kan dat best wel in de juiste volgorde doen. Naast het hoofdverhaal over Raven en Perre wordt namelijk ook het verhaal rond Caro in "Schaduwen" verder uitgediept. Hierdoor vind je ook referenties naar de twee vorige boeken in deze reeks. Bijgevolg ook kans op spoileralert!

Ben je al fan van Anja Feliers haar boeken en schrijfstijl? Dan zul je niet ontgoocheld zijn en moet je "Schaduwen" zeker lezen. Ontdek je deze auteur nu pas? Laat je onderdompelen in het verhaal en na de laatste bladzijde betrap je jezelf erop dat je op zoek gaat naar wat er al eerder van haar verschenen is!

NU TE KOOP! 
Het boek verscheen in december 2021 bij uitgeverij Pelckmans.
Aantal blz: 332 blz
Thema's: psychologische thriller, misdaad
EAN: 9789464014952

www.facebook.com/pages/Anja-Feliers/129209280429196

schaduwen