Boek: Huid tegen huid - Anja Feliers

huid tegen huid

Caro Westerhof is een jonge alleenstaande vrouw die na de dood van haar man Cas alles doet om haar leven en dat van hun twee dochtertjes weer op de rails te krijgen. Ze kan nog steeds contact leggen met Cas, over de dood heen, en dat maakt haar pijn een stuk draaglijker. Wanneer Caro op een avond een wandeling maakt, ontdekt ze tussen de bomen de schimmen van een jonge vrouw en een baby. Ze begrijpt eerst niet wat ze ziet en wat de verschijningen betekenen, maar de stemmen in haar hoofd dringen aan en laten haar niet los.

Wie zijn deze verschijningen? Waarom zwerven zij rond in dit bos? En belangrijker nog: waarom tonen zij zich aan Caro? Caro beseft dat ze haar gave om contact te leggen met de doden niet zomaar kan negeren. Maar zonder dat ze het weet, zet ze iets in werking dat niet meer te stoppen is. 

TRAILER:
Klik hier voor de trailer van "Huid tegen huid"

OVER ANJA FELIERS: 
Anja Feliers is geboren in Bilzen, Limburg. Haar eerste boek, over het verlies van haar eigen moeder, schreef ze eigenlijk voor haar kinderen. Ondertussen is Anja Feliers een van de succesvolste vrouwelijke thriller-auteurs van Vlaanderen. Haar reeks rond psychologe Kathleen Verlinden blijft fascineren en trekt nog dagelijks nieuwe lezers aan. Huid tegen huid is het vervolg op Wat hij mij zei, het eerste deel in de nieuwe reeks rond medium Caro Westerhof.

RECENSIE:
Deze thriller van Anja Feliers is opnieuw een 'whodunit'. De auteur gebruikt hierbij de stijl die we van haar gewoon zijn. Elk hoofdstuk wordt vanuit een ander vertelstandpunt geschreven. "Huid tegen huid" is opgebouwd uit drie delen. In het eerste en kortste deel speelt Caro de hoofdrol. Na haar eerste ervaringen als medium in "Wat hij mij zei" waarbij ze signalen ontvangt van haar overleden man Cas en zus Sascha, ontdekt ze nu dat haar gave zich niet beperkt tot mensen die ze kent. Als de informatie die ze ontvangt gelinkt kunnen worden aan Romi, een meisje uit de buurt dat vermist wordt, beseft ze dat ze deze informatie aan de politie moet doorgeven. Uiteindelijk leidt deze informatie naar het vinden van het verdwenen meisje.
In het tweede deel leren we meer over de achtergrond van Romi en leren alle personages grondig kennen die voor het derde deel van dit verhaal belangrijk zijn. Dit neemt bijna de helft van het boek in beslag en eindigt met de verdwijning van Romi.
In deel 3 pikken we de draad weer op waar deel 1 stopte. Caro helpt het onderzoek van de politie naar degene die verantwoordelijk is voor de verdwijning van Romi. Als lezer probeer je met de informatie uit het tweede deel zelf mee te zoeken naar puzzelstukjes die het onderzoek vooruit kunnen helpen.

"Huid tegen huid" leest zeer vlot. De personages worden duidelijk geïntroduceerd en je bent onmiddellijk mee in hun verhaal. De verhaallijn ontwikkelt zich heel natuurlijk en nieuwe informatie wordt op het juiste tempo vrijgegeven om aangenaam te genieten van het boek. Je blijft vastgebeten in de nieuwe ontwikkelingen en hebt op geen enkel moment de neiging om het aan de kant te leggen.

Met Caro heeft de schrijfster opnieuw een personage ontwikkeld dat een reeks kan dragen. Ook het feit dat de verhaallijn en de andere personages in functie van de zoektocht naar de dader losstaan van haar eigen omgeving, zorgt ervoor dat we niet vlug zullen uitgekeken zijn op Caro en de andere weerkerende personages. Dit zal bovendien een troef zijn voor de nieuwe fans die de volgende jaren deze reeks pas ontdekken. Zij kunnen gemakkelijk in de reeks instappen zonder alle voorkennis, net zoals dat al bij Kathleen Verlinden in haar andere succesvolle reeks gebeurt. Maar waarom zou je nog wachten? Begin vandaag alvast met deze "Huid tegen huid" en de kans is groot dat je geen deel meer wil missen.

NU TE KOOP! 
Het boek verscheen 9 juni 2020 bij uitgeverij Van Halewyck.
Aantal blz: 335 blz
Thema's: psychologische thriller, misdaad
EAN: 9789463831635

www.facebook.com/pages/Anja-Feliers/129209280429196

huid tegen huid