Boek: Dirty little secrets - Adempauze - Anja Feliers

adempauze

Adempauze is het tweede deel van een trilogie met de verzamelnaam "Dirty little secrets". Na haar succesvolle reeks rond psychologe Kathleen Verlinden en sinds drie jaar geleden ook een nieuwe reeks rond medium Caro Westerhof, slaat Anja Feliers ook een andere richting in met romans waarin de erotiek centraal staat. De drie verhalen worden niet enkel met elkaar verbonden door de gezamenlijke titel "Dirty little secrets", ook inhoudelijk zullen ze met elkaar gelinkt zijn, omdat de hoofdpersonages in de trilogie hetzelfde zijn.

Korte inhoud:
Is het verleggen van je grenzen alleen maar spannend… of ook gevaarlijk?
In Dirty Little Secrets: Adempauze komt het leven van Louise, een jonge succesvolle lifestylejournaliste, helemaal op zijn kop te staan. Tyler Moore, de mysterieuze man met wie ze tien jaar geleden een stomende affaire had, zet haar diepste verlangens om in werkelijkheid. Maar tegelijkertijd ontkiemen er gevoelens voor de charismatische en gevoelige Alexander, haar soulmate die er altijd al voor haar was.

Wanneer Tyler de aantrekkingskracht tussen Louise en Alexander ontdekt, verdwijnt hij woedend uit haar leven. Louise kan nauwelijks geloven dat haar dit overkomt. Opnieuw. Heen en weer geslingerd door haar gevoelens voor beide mannen besluit ze het heft in eigen handen te nemen en gaat ze Tyler achterna, op zoek naar de antwoorden die ze nooit kreeg. Tijdens haar zoektocht naar hem verlegt Louise haar seksuele grenzen. Maar is dit het ultieme genot dat zij zoekt? En waar ligt de grens tussen fantasie en werkelijkheid?

Recensie:
Louise geniet als 28-jarige journaliste van het leven als happy single. In het eerste deel begint haar verhaal met een onenightstand, iets wat wel vaker gebeurt. Maar dan komt ze opnieuw in contact met Tyler Moore met wie ze elf jaar geleden een vurige affaire had. Hij verdween plots uit haar leven, maar nu pikt ze de draad weer op. Dit zorgt voor conflictsituaties met haar beste vriendin Claire. Ondertussen speelt er ook een aantrekkingskracht tussen Louise en Alexander, waardoor Tyler op het einde van het eerste deel weer even plots uit haar leven verdwijnt.

In Adempauze besluit Louise om niet meer dezelfde fout te maken als elf jaar geleden en besluit ze Tyler opnieuw op te zoeken, in de hoop op antwoorden op al haar vragen. Claire steunt Louise en gaat mee op pad. Ondertussen blijft Louise twijfelen tussen haar gevoelens voor Alexander en Tyler. Bovendien zorgen nieuwe ontwikkelingen ervoor dat het nog complexer wordt. Om je leesplezier niet te vergallen, is het echter moeilijk om dieper op de inhoud zelf in te gaan zonder iets te verklappen ... Dus als de bliksem zelf het boek bemachtigen als je nu heel nieuwsgierig geworden bent.

'Adempauze' begint waar 'Ademloos geëindigd is. Hierdoor pik je gemakkelijk de draad van het verhaal weer op. Voor je het weet, zit je opnieuw volledig in het verhaal en drijft de vertelstijl van Anja je mee in de wereld van Louise. Enkele vragen uit het eerste deel worden beantwoord, maar daarvoor komen er nieuwe vragen in de plaats. Het evenwicht tussen net genoeg verklappen en je zo voldoening te geven in je leeservaring, maar je aan de andere kant toch ook weer in het ongewisse te laten door nieuwe elementen in het verhaal, zorgt ervoor dat je het boek niet snel aan de kant kan of wil leggen. Je verhaal zo opbouwen dat het een echte 'pageturner' wordt, is trouwens een kunst die Anja heel goed verstaat. Zo zal je ongetwijfeld ook na de laatste bladzijde van 'Adempauze' ongeduldig wachten tot in het najaar van 2022 het slot van deze trilogie in de boekenwinkel ligt!

Dirty Little secrets trilogie. Ademloos (deel 1) en Adempauze (deel 2) nu overal verkrijgbaar. Nog te verschijnen in deze reeks: Adembenemend (deel 3).

ademloosadempauzeadembenemend
​​

ISBN 978-94-6401-352-8
Paperback
272 blz
Prijs: € 22,00
Uitgeverij: Pelckmans

Bekijk hier onze recensie van het eerste deel: Ademloos

www.anjafeliers.be

www.dirtylittlesecrets.be