Boek: Dirty little secrets - Adembenemend

adembenemend

Adembenemend is het derde en daarmee ook het laatste deel van een trilogie met de verzamelnaam "Dirty little secrets". Na haar succesvolle reeks rond psychologe Kathleen Verlinden en sinds vier jaar geleden ook een nieuwe reeks rond medium Caro Westerhof, slaat Anja Feliers ook een andere richting in met romans waarin de erotiek centraal staat. De drie verhalen worden niet enkel met elkaar verbonden door de gezamenlijke titel "Dirty little secrets", ook inhoudelijk zullen ze met elkaar gelinkt zijn, omdat de hoofdpersonages in de trilogie hetzelfde zijn.

Korte inhoud:
Nadat Louise Tyler in Maastricht opzocht, ontvlucht ze in allerijl de stad. De confrontatie met Tylers uitspattingen en de impact daarvan op haar leven doen haar terugvallen op zichzelf. Ze zoekt én vindt de antwoorden die nodig zijn om komaf te maken met haar verleden. Daardoor beseft ze al snel dat er maar plaats is voor één man in haar leven: de man die er altijd al was voor haar, Alexander.

Maar om hem te overtuigen van haar diepste gevoelens, zal ze alles op alles moeten zetten en zich volledig moeten blootgeven.

Recensie:
Louise geniet als 28-jarige journaliste van het leven als happy single. In het eerste deel 'Ademloos' komt ze opnieuw in contact met Tyler Moore met wie ze elf jaar geleden een vurige affaire had. Hij verdween plots uit haar leven, maar nu pikt ze de draad weer op. Ondertussen speelt er ook een aantrekkingskracht tussen Louise en Alexander, waardoor Tyler op het einde van het eerste deel weer even plots uit haar leven verdwijnt. In deel twee 'Adempauze' besluit Louise om niet meer dezelfde fout te maken als elf jaar geleden en besluit ze Tyler opnieuw op te zoeken, in de hoop op antwoorden op al haar vragen. Claire steunt Louise en gaat mee op pad. Op het einde heeft ze genoeg van Tyler en vlucht Louise weg uit Maastricht.

Hoe loopt dit af in dit slot 'Adembenemend'? Trix is ondertussen bij Alexander ingetrokken. Zal Tyler zomaar uit de buurt van Louise blijven? Hoe moet het verder tussen Louise en Claire?
Louise neemt de tijd om zich te bezinnen en alles op een rijtje te zetten. De vraag blijft echter of alles uiteindelijk in de plooi zal vallen. Het wordt een onbegonnen zaak om hierover inhoudelijk verder uit te weiden zonder je leesplezier te vergallen ...

Het lijkt of in 'Adembenemend' alles snel in de plooi zal vallen, dat Louise hierin de juiste beslissingen neemt en zo de triologie mooi afgerond kan worden. Maar Anja kennende loopt het niet zo rechtlijnig. En gelukkig maar, zo blijft de spanning in dit boek op elk moment behouden. Het is tevergeefs wachten op een rustpunt in de verhaallijn om het boek even naast je neer te leggen. Hoofdpersonage Louise neemt je onverbiddelijk mee in haar belevenissen. Maar eigenlijk is het dus schrijfster Anja Feliers die je zonder veel tussenpauzes naar de laatste bladzijde wil loodsen! Hierbij haalt ze op het einde nog een plotwending uit haar spreekwoordelijke pen die deze reeks nog net dat tikkeltje extra geeft.

Dirty Little secrets trilogie. De volledige reeks is nu overal verkrijgbaar. Ademloos (deel 1), Adempauze (deel 2) en Adembenemend (deel 3).

ademloosadempauzeadembenemend
​​

ISBN 978-94-6401-353-5
Paperback
296 blz
Prijs: € 22,00
Uitgeverij: Pelckmans

Lees hier onze recensie van het eerste deel: Ademloos

Lees hier onze recensie van het tweede deel: Adempauze

www.anjafeliers.be

www.dirtylittlesecrets.be