Boek: Brain Virus A - T.G.A. Proost

brain virus a

BrainVirus.A daagt ons op een oncomfortabel realistische manier uit een hallucinante toekomst voor ogen te zien die nu dichterbij lijkt dan ooit. Een boek over epidemies, maar vooral over de mensheid en liefde. Auteur T.G.A. Proost (1989) scoorde eerder al met zijn novelle Slaapvloek, die het schopte tot nummer één in de categorie Fictie en Literatuur op Apple Books Nederland.

Synopsis:
Onder het ijzersterke regime van president Cage is de bevolking van het land Lumen verplicht brainPods – een klein computertje in de hersenen – te dragen. Die brainPods zorgen voor een 'augmented mind': ze bevorderen de intelligentie van de dragers en brengen allerhande voordelen met zich mee. Dankzij de brainPods denkt Cage een toekomstige burgeroorlog te kunnen voorkomen. Het loopt echter al snel mis wanneer een gevaarlijk computervirus, dat de brainPods ernstig beschadigt, opduikt.

Steeds meer mensen worden door het virus aangezet tot allesoverheersende zelfmoordgedachten. Robert Janson wordt eropuit gestuurd om een einde te maken aan het virus. Wie heeft het gecreëerd? En lukt het Janson een einde te maken aan het moordende computervirus? Hij lijkt niemand meer te kunnen vertrouwen, en ontdekt dat ook de overheid zelf niet per se vrijuit gaat.

T.G.A. Proost - BrainVirus.AYoung Adult – Sciencefiction
184 pagina's
ISBN 978 949 3111 394 – NUR 285
Prijs boek = 15,00 euro
Uitgeverij Beefcake Publishing | Verdeling Centraal Boekhuis | Vertegenwoordiging L&M Books
www.beefcakepublishing.be

Fragment:
Monsters knaagden in zijn hoofd. Hij liep samen met zijn zusje en mama het marktplein op, zijn mama met een pistool in haar hand. Ze beefde terwijl ze het pistool tegen haar hoofd hield.'Ga weg,' zei ze met trillende stem. Een oorverdovend lawaai volgde. Bloed spatte tegen de kasseien aan. Zijn zusje raapte het pistool op en kneep haar vingers rond de trekker waarna een kogel zich door haar hoofd boorde.Hij keek hen jammerend aan. Hij begon te huilen en zat heen en weer wiegend te kijken naar de twee lichamen.'Er is maar een ding dat je moet doen,' zei een knagende stem in zijn hoofd. 'Dood.'Hij raapte het pistool op en bracht het naar zijn mond, sloot zijn vingers rond de trekker en haalde hem over.

Luisterfragment hieronder: