William Boeva trapt B30VA af met hilarische trailer

boeva

Na een stilte van anderhalf jaar gaat William Boeva opnieuw op tour met zijn recentste show B30VA. Om de start van de nieuwe reeks voorstellingen te vieren, gooide hij donderdagavond een hilarische video online. Een hele reeks BV's en mensen uit de comedywereld spelen daarin een rol. De video werd al meteen opgepikt in de Cooke en Verhulst show op Play4. De B30VA tour start volgende week en loopt tot april 2022.

In de video die William Boeva zonet op de wereld losliet, volgt een student-reporter voor een afstudeerproject een dag in het leven van de comedian. William heeft die avond een voorstelling en hij moet achtereenvolgens naar de kapper, op restaurant en naar het theater. Alleen loopt zijn dag - en die van de student - niet helemaal zoals gepland. In B30VA krijgen onder andere kappers en chefkoks enkele grappen te verwerken, waardoor William niet hun meest geliefde klant is. Anderzijds brengt de levensstijl van de stand-upper ook de jonge reporter in de problemen. Het resultaat is een zeer vermakelijke aaneenschakeling van scènes.

Op het appel om mee te acteren waren onder andere comedians Amelie Albrecht, Urbanus en Lukas Lelie, cabaretière Myrthe van Velden, en comedy booker en podcasthost De Geens. De opnames vonden plaats in Antwerpen, de thuisstad van William.

De voorstelling B30VA ging eigenlijk al op 1 februari 2020 in première, maar moest vanwege de pandemie al na enkele optredens gestaakt worden. Vanaf eind september begint William Boeva eindelijk opnieuw aan zijn tour van bijna 50 avonden langs heel Vlaanderen. Alle data en tickets kan je vinden op williamboeva.be of livecomedy.be/B30VA
 


(Eerder bericht:)

Anderhalve maand na de première van zijn gloednieuwe show, moest William Boeva met verplichte rust. De wereldwijde pandemie zorgde ervoor dat het leeuwendeel van de B30VA-tour moest worden uitgesteld. Eerst kregen de geteisterde zalen nieuwe data in het najaar van 2020, maar al gauw werd duidelijk dat ook dat geen optie zou zijn. Zo komt het dat William pas anderhalf jaar na de première in de Arenbergschouwburg in Antwerpen (en een handvol andere shows) zijn meest succesvolle voorstelling tot nu toe zal verderzetten. Een reeks van 46 shows - waaronder heel wat verplaatste data, maar ook een groot aantal extra zalen - gaat vanaf eind september van start. Alle data staan nu op www.williamboeva.be.

Lovende recensies, een uitgelaten publiek en uitverkochte zalen: de derde avondvullende zaalshow van William Boeva had niet beter van start kunnen gaan. Nauwelijks vijftien keer bracht hij de voorstelling sinds de première op 1 februari 2020, toen plots alle zalen de deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus. Die rust was na een intense periode aanvankelijk welgekomen, maar al gauw begon hij de roep van het podium te missen. Hij is dan ook blij dat hij vanaf dit najaar opnieuw op de planken mag staan.

William Boeva: "Ik heb enorm veel zin om terug op te treden. Optreden is voor mij een uitlaatklep om frustraties weg te werken. Ik zou zeggen: publiek, we gaan er weer invliegen!"

Niets dan lof
De reacties na de eerste voorstelling waren op z'n zachtst gezegd enthousiast. In De Standaard en Het Nieuwsblad haalde B30VA vier sterren. "Het blijft natuurlijk lachen met de geweldige nieuwe grappen die Boeva voor deze show bedacht heeft. Niet alleen omdat ze zo goed zijn, scherp en origineel, maar ook omdat hij ze eerder speelt dan vertelt. Deze man heeft zonder twijfel komisch acteertalent, in zijn timing, in zijn gelaatsexpressie, in zijn gebaren en bewegingen." Ook het publiek bevestigde dat de voorstelling meer dan gesmaakt werd: meermaals moet William net iets langer pauzeren, omdat de lach en het applaus uit de zaal blijven doorgaan. In zowat elke reactie na de voorstelling klinken de woorden "een echte aanrader". De nieuwste show van William Boeva is zonder twijfel zijn beste ooit.

Afscheid van de oude Boeva
Hij mag dan ondertussen al 31 jaar zijn, ook nu nog blijft William zich afvragen of hij echt vaarwel moet zeggen tegen alles wat hij als twintiger mocht doen zonder dat iemand daar bedenkingen bij had. In B30VA stelt hij zich vragen als: mag ik nog gamen? moet ik de all you can eat inruilen voor een deftig restaurant? wil ik ooit kinderen? en is mijn mooie leven nu echt voorbij of moet alles nog beginnen? William is meer dan ooit openhartig en eerlijk over zijn leven met een beperking, maar doorheen de rake beschouwingen ontbreekt de grap nooit. Met B30VA slaat hij een nieuwe weg in en overstijgt hij zichzelf.

William Boeva: "Deze show betekent veel voor mij, omdat het gaat over de grote levensvragen. Op het moment dat ik de show schreef, worstelde ik met een aantal van die vragen. Je bent op een bepaald moment in je leven op het punt dat je niet oud bent, maar ook niet meer jong."

Alle tourdata van B30VA staan nu op williamboeva.be en livecomedy.be. Wie de voorstelling wil zien, kan maar beter goed in de gaten houden wanneer de tickets van zijn of haar voorkeurstheater in verkoop gaan. De oorspronkelijke data waren meestal in een mum van tijd uitverkocht.

(Eerder bericht:)

William Boeva is net dertig geworden en dat viert hij met zijn derde solovoorstelling. Na eerdere succesvolle tournees met 'Megalomaan' en 'Reset' keert hij vanaf 2020 terug naar de theaterzalen met 'B30VA'. Hij stelt zich vragen over wat hij moet doen met zijn leven nu hij 30 is, en hij neemt afscheid van de oude Boeva.

William neemt afscheid van de oude Boeva. In de voorbije jaren heeft William ruimschoots bewezen dat hij meer is dan 'een grappige dwerg'. In zijn nieuwe voorstelling 'B30VA' gaat hij een andere richting uit dan in zijn vorige shows, zowel qua stijl als qua inhoud. Inmiddels staat de voorstelling bijna op punt en gaat William de laatste spannende weken in richting de première op 1 februari in de Antwerpse Arenberg.

Dertig. Tram 3, zoals het cliché gaat. Voor vele twintigers is het een leeftijd waar ze met enige weerzin naar kijken. Dat is niet anders voor stand-up comedian William Boeva. Dertig, dat is niet echt oud, maar ook niet meer echt jong. Er wordt veel verwacht van iemand die dertig is. Heb je al een huis? Ga je trouwen? Neem je kinderen?

Wat met al het leuks dat je tot je 29ste wel nog gewoon mocht? Waarom mag je plots niet meer last-minute afspreken met vrienden en in het midden van de nacht take-away bestellen? Mag je nog wel gamen, of is dat te kinderachtig? En wat nu met alle merchandise die William verzameld heeft? William wil zijn leven nu echt in handen nemen, er echt iets van maken. De vraag is alleen: hoe?

De try-outs, die nu volop lopen, bezorgen het testpubliek alvast een avond waarin ze William Boeva een heel stuk beter leren kennen. Vanaf februari is het ook de beurt aan Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen, Kortrijk, Aalst, Genk, ...

Ontdek de volledige speellijst op www.williamboeva.be

William Boeva - B30VA
Vanaf 23 september 2021
doorheen Vlaanderen