Album: Sous la peau - Versari

sous la peau

Vrijdag 17 juli knalt Versari haar derde album de wereld in: Sous La Peau. Deze Franse band combineert chanson in Franse stijl met post-punk en alternatieve rockcomposities in Franse songteksten. Adrian Utley (oprichter van de triphopband Portishead) heeft aan het album meegewerkt. Zelf omschrijft het trio hun stijl als een schilderij met woeste onweerslandschappen waar de felle zon doorbreekt. Zoveel contrast kan hun muziek hebben, dat zowel in het hokje 'duister' als 'literair' valt te plaatsen. Inspiratie komt van Joy Division, The Cure, Nick Cave, Cocteau Twins, Fugazi en vele anderen.

Grote kracht achter de band is tekstschrijver en creatieve geest Jean-Charles Versari. Voor dit album schreef hij songteksten over brandende leugens, valse voorwendselen en alle gevaren van dien. Deze elementen leidden tot een krachtig, provocerend, spannend, muzikaal turbulent en tekstueel aangrijpend album.

Een krachtig en elegant album over verlies
'Verleidelijke ruisgitaren, een krachtige en stuwende bas en een percussiegedeelte dat intens, elegant en moreel onophoudelijk is.' Dat is volgens de band de beste omschrijving voor Sous la Peau. Adrian Utley(oprichter van de triphopband Portishead) verzorgde extra synths en gitaarcomposities.

Jean-Charles blikt terug op het schrijven van Sous La Peau:
“Achteraf zie ik hoe de meeste nummers over verlies gaan: verlies van perspectief, verlies van dierbaren, verlies van creativiteit. Sous la Peau geeft het permanente gevoel dat je op deze momenten hebt, wanneer een gevoel van vuur voortdurend onder je huid kruipt.” ‘Sous la peau’ betekent dan ook ‘onder de huid’. 

Het album is beschikbaar als pre-order.