I love the 90's geannuleerd - meer info via ilovethe90s.be

i love the 90s

Bericht van I love the 90's: "Beste 90's-fans, we hebben van de gouverneur van Limburg het bericht ontvangen dat I love the 90's - The party op 21 maart niet mag doorgaan. Samen met QMusic zijn we op zoek naar een oplossing. De gezondheid van ons publiek, onze medewerkers en artiesten staat voorop. We vragen nog even geduld en rekenen op jullie begrip terwijl we al onze opties bekijken. Alle ticketkopers worden zeer spoedig via mail geïnformeerd. Onze excuses voor dit ongemak."

 

Op zaterdag 21 maart begint niet alleen de lente, in de Hasseltse Ethias Arena kan je ook terecht voor een nieuwe ‘I love the 90’s – The party’. De 13de Red edition belooft een duivels rood feestje te worden, want de organisatoren strikten naast de éénmalig herenigde en afscheidnemende headliner Fiocco (‘Afflitto’, ‘The Spirit’), Bonzai All Stars (‘Thunderball’), Furax, Culture Beat (‘Mr. Vain’), 2 Brothers on the 4th Floor (‘Dreams’), Twenty 4 Seven (‘Slave To The Music’), Alice DJ (‘Better Off Alone’) en DJ Ward, ook D-Devils én de Amerikaanse rapper Vanilla Ice (‘Ice Ice Baby’). Tickets bestel je op www.ilovethe90s.be, en groepen genieten van speciale tarieven.

De mixen van DJ Ward, afgewisseld met optredens van onvervalste 90’s muziekiconen op een adembenemend podium en een unieke lichtshow, omarmd door duizenden muziekliefhebbers die dansen op de heerlijke beats, zijn opnieuw de sleutelingrediënten voor ‘I love the 90’s – The party’, die op zaterdag 21 maart plaatsvindt in de Hasseltse Ethias Arena. “Ons trouwe, groeiende en verjongende publiek, krijgt met de komst van de Amerikaanse rapper Vanilla Ice weer een smaakmaker om U tegen te zeggen. De Eminem en Lil’Kleine van de jaren negentig scoorde 30 jaar geleden met ‘Ice Ice Baby’ een wereldhit, waarin hij handig gebruikmaakte de Queen & David Bowie-sample van ‘Under Pressure’. Tijdens zijn gloriejaren poseerde hij halfnaakt in het ‘Sex’ boek van Madonna, hij speelde mee in films met Adam Sandler en Andy Samberg, was te zien in het 2de seizoen van de Amerikaanse serie’s ‘The Surreal Life’ en heeft zijn eigen programma ‘The Vanilla Ice Project’, waarin hij koppels helpt verbouwen. “Vanilla Ice was en blijft één van dé Amerikaanse muziekfenomenen die in de jaren negentig de Europese muzieklijsten wist te domineren. We weten dat hij nog steeds goed is op het podium en als geen ander weet hoe je de mensenmassa moet entertainen. Zijn optreden wordt, samen met de herenigde en afscheidnemende Belgische nineties-iconen van Fiocco, één van de hoogtepunten van de avond”, klinkt het bij de I love the 90’s-organisatie.

D-Devils
Naast Vanilla Ice maakte de organisatie van I love the 90’s ook de laatste toevoeging aan de line-up bekend: de Belgische dancesensatie D-Devils. De groep werd opgericht in 1998 en scoorde hits met ‘The 6th Gate’ (Dance With The Devil)' en ‘Judgement Day’. “Maar eigenlijk weten maar heel weinig mensen dat we Belgen zijn”, lacht oprichter en producer Pieter-Jan Verachtert. “Onze grootste successen hebben we altijd in het buitenland gekend. Voornamelijk in Griekenland, Denemarken en Mexico. En ook op dit moment gaat het opnieuw hard in die landen. Zo wordt onze muziek momenteel gebruikt in een bioscoopfilm in Mexico en is er een hype in Griekenland, waarbij mensen helemaal los gaan op The 6th Gate, een beetje vergelijkbaar met het dansje op de Harlem Shake enkele jaren geleden. Enkele YouTube-influencers zijn daarmee begonnen en nu lijkt er maar geen einde aan te komen.”

Of Verachtert had verwacht dat het succes zo lang zou aanhouden? “Nee, absoluut niet. Maar al die nieuwe aandacht zorgt er wel voor dat we opnieuw zin gekregen hebben om met nieuw materiaal te komen. Zo leggen we op dit moment de laatste hand aan onze nieuwe plaat: 'Voodoo Doll'. Het is een samenwerking geworden met mede-Limburger Bart Wierzbicki, die tevens zijn eigen videobedrijf runt. “Zo kunnen we meteen ook met een filmische videoclip komen. Want bij D-Devils heeft het altijd om verhalen gedraaid, duistere verhalen. Die kunnen we nu zowel met onze muziek als met onze videoclips vertellen. En het leuke is: omdat we al wat ouder zijn, zit er ook geen druk meer op. We kunnen volledig voor ons eigen ding gaan en ons amuseren. Want is dat tenslotte niet waar het om draait?”

‘Voodoo Doll’, de nieuwe single van D-Devils verschijnt in februari op alle muziekplatformen.

De 13de Red Edition van ‘I love the 90’s – The Party’ vindt plaats op zaterdag 21 maart in de Hasseltse Ethias Arena, met Vanilla Ice, Fiocco, Culture Beat, 2 Brothers on the 4thFloor, Bonzai All Stars, Alice DJ, Twenty 4 Seven, Furax, DJ Ward en D-Devils.

Tickets bestel je op https://www.ilovethe90s.be/
Voor groepen zijn er interessante groepsvoorwaarden.

I love the 90’s – The party is een organisatie van House of Entertainment. 

(Eerder bericht:)

De indringende, herkenbare beat en de eerste twee zinnen - ““I’ve been waiting far too long. Let me make you completely mine” – zijn voldoende om Fiocco’s wereldhit ‘Afflito’ te introduceren. De Belgische danceformatie zag in 1997 het levenslicht en ontstond uit het muzikale brein van Tienenaar Jan Vervloet, die daarvoor als dj-producer ook al betrokken was bij de succesverhalen van o.a. Thunderball en DHT. “In februari kwam de origineel niet-gezongen versie uit van ‘Afflito’ en die stond 10 weken op 1 in de Belgische dance charts en een ganse zomer in de officiële Ultratop 50, goed voor een top 5-notering. In die tijd moest je bij de discotheken op vrijdag- en zaterdagavond aanschuiven om binnen te geraken, want alles zat stampvol, net als op de vele fuiven en (dance)party’s die bijzonder populair waren. Met Ann Lomans, Anja Maesen en Enzo Fumarola trokken we het Fiocco-verhaal verder open en traden we als groep naar buiten, en die formule sloeg meteen aan bij het grote publiek”, zegt Jan Vervloet.

In het najaar van ‘97 scoorde Fiocco met ‘The Spirit’ en één jaar later pikte een Duitse dj ‘Afflito’ op en bracht die remake uit als ‘Celebrate’ door Kosmonova vs Fiocco. Het nummer werd in Duitsland, maar ook in Nederland en België een dikke hit. In eigen land werd het Fiocco-album ‘Free’ een voltreffer mede dankzij de andere hitsingles ‘Spread The Word Around’ en ‘Straight Till The End’. In een latere fase volgden nog de hits ‘Miss You’, ‘The Music’ en ‘The Crowd Is Moving’, maar daarna doofde het licht en verdween de band naar de achtergrond. “Wat we destijds meemaakten was voor ons alle 4 uniek”, zegt Ann Lomans. “Overal waar we kwamen, werden we als wereldsterren ontvangen. Jan en Enzo focusten zich op het muzikale en samen met Anja waakte ik over het podiumgebeuren, met veel aandacht voor dans en kledij. Lang voor de tijd van de smartphones, waren wij al bezig met hoe het geheel er visueel moest uitzien. We volgden de modetrends, maar ontwikkelden toch onze eigen ‘Fiocco-stijl’ en die werd bijzonder geapprecieerd door het publiek en de media. Ik weet nog goed dat we bijna wekelijks op de cover van de Joepie stonden of dat ik als frontvrouw de cover sierde van P-Magazine en varianten. Ik denk dat wij destijds alle bladen hebben gedaan die er bestonden. Het is pas achteraf dat we zijn gaan beseffen hoe onze muziek door de mensen werd gedragen en zelfs nog steeds populair is.”

Nieuwe generatie
“Eigenlijk zijn we met Fiocco nooit echt ‘officieel’ gestopt, maar de muziekwereld en wijzelf evolueerden doorheen de jaren, waardoor we op een gegeven moment elk onze eigen weg zijn gegaan”, zo zegt Jan Vervloet. "Onderling zijn we wel contact blijven houden en ben ik muziek blijven maken en spelen, maar er was tot nu geen directe aanleiding om weer samen te gaan optreden. Pas op, de voorbije jaren zijn ze aan onze mouw blijven trekken en ik kreeg bijna elke week de vraag wanneer het nog een keer zou gebeuren, dus ik ben ontzettend blij dat ik nu kan antwoorden: zaterdag 21 maart staan we, na 20 jaar, met Fiocco op het podium van ‘I love the 90’s’ – The party’ in de Hasseltse Ethias Arena. We kijken daar ontzettend naar uit. Voor ons is het ontzettend spannend, want dat wil zeggen dat we weer onze danspasjes moeten instuderen, de nummers opfrissen en vooral even kijken hoe we Fiocco anno 2020 kunnen neerzetten, want ondertussen staan er er nieuwe generaties fans voor het podium, die ons voornamelijk kennen van de YouTube-filmpjes."

Dankzij het internet, de sociale media en met de steun van de radio- en tv-zenders, is de muziek van Fiocco de voorbije 2 decennia op ruime wijze onder de aandacht en populair gebleven. Ann Lomans: "Los van elkaar reageerden we allemaal positief toen Jan ons eerst belde en daarna via WhatsApp vroeg of we geen zin hadden om met Fiocco op het podium te staan van de grootste 90’s party van Europa. Na o.a. Scooter, Aqua, Five en 2 Unlimited, mogen we als (herenigde) Belgische band in hun voetsporen treden als headliner op ‘I love the 90’s’, en dat vinden we allemaal geweldig!”

I love the 90’s – The party vindt plaats op zaterdag 21 maart in de Hasseltse Ethias Arena, met optredens van Culture Beat, Bonzai All Stars, Furax, Twenty 4 Seven, Alice DJ, Culture Beat, 2 Brothers on the 4th Floor, DJ Ward en het exclusieve optreden van de herenigde headliner Fiocco. Tickets bestel je op https://www.ilovethe90s.be/

Voor groepen zijn er interessante groepsvoorwaarden.

I love the 90’s – The party is een organisatie van House of Entertainment.

(Eerder bericht:)

Jullie geduld wordt beloond met een lading nieuwe namen voor I love the 90's - The party op 21 maart in de Ethias Arena. Na Culture Beat, 2 Brothers on the 4th Floor, en DJ Ward, mogen we 4 extra acts aankondigen. En daarmee is het nog niet gedaan: meer nieuws over het schoon volk op onze affiche volgt na nieuwjaar.

Mogen we trouwens nog een tip geven? Zo'n rood ticketje voor I love the 90's, dat staat gewéldig goed onder de kerstboom ;-)

De 4 extra namen? Dit zijn ze:

Bonzai All Stars
Het Belgische platenlabel Bonzai Records leverde een gigantisch aantal legendarische 90's tracks. Christian - Fly - Pieters begon in 1992 met Bonzai Records en hij had nooit durven dromen dat het succesverhaal 25 jaar later nog zou bestaan. Samen met partner Laurent ‘Airwave’ Verronnez vormt Fly de Bonzai All Stars. 

Furax
DJ Furax lanceerde zijn carrière als techno DJ in 1992 en producete in totaal meer dan 150 singles. Hij staat al jaren aan de top in het Belgische DJ-landschap en staat achter de draaitafels op de beste festivals en in de grootste clubs in Europa. Hij draait in 2020 voor de allereerste keer op I love the 90's - The party.

Alice Deejay
Een samenwerking tussen een groep Nederlandse deejays en producers groeide in 1999 uit tot een project dat wereldwijd meer dan 1 miljoen albums en 5 miljoen singles verkocht. Je kon niet naar de radio luisteren of een club binnenstappen zonder "Better Off Alone", "Will I Ever" of "Back in My Life" te horen.

Twenty 4 Seven
In 1993 en 1994 was Twenty 4 Seven samen met 2 Unlimited de meest succesvolle eurodance-groep ter wereld. Twenty 4 Seven verkocht wereldwijd ruim 18 miljoen platen en scoorde hits met o.a. 'Is it love', 'Take me away' en 'Leave them alone'. Na 10 jaar stilte begon de groep in 2009 opnieuw op te treden.

(Eerder bericht:)

Op zaterdag 21 maart kan je in de Hasseltse Ethias Arena terecht op de ‘red edition’ van ‘I love the 90’s – The party’ en op het grootste indoor 90’s festival van Europa wordt er straks weer collectief gejumped op de stomende beats van retroformatie Bonzai All Stars. ‘Tsa, tsa, tsa, Bonzai’ volstaat om het iconische dj-duo Christiaan ‘Fly’ Pieters en Marnik Braeckevelt aan te kondigen. De basis voor het succes van hun tijdloze Bonzai-klassiekers en retro-tunes legden ze in de 90’s, maar dankzij de Shazamende YouTube-generatie blijft het duo zijn fanbasis vernieuwen en verjongen, en daardoor hebben ze op de grote zomerfestivals (Tomorrowland, Laundry Day) hun eigen stage. Gelukkig is het dak van de Ethias Arena hoog genoeg zodat er op 21 maart weer stevig gejumped kan worden op de stomende beats van o.a. ‘Thunderball’, ‘Dream You Dream’ en andere pareltjes die Bonzai All Stars vakkundig hebben verwerkt in hun stomende set.

Tickets voor ‘I love the 90’s – The Party’, met optredens van Culture Beat, 2 Brothers on the 4th Floor, Bonzai All Stars en DJ Ward bestel je op https://www.ilovethe90s.be/ 

Binnenkort maakt organisator House OF Entertainment nog meer namen bekend.

(Eerder bericht:)

Op zaterdag 21 maart 2020 kleurt de Hasseltse Ethias Arena rood voor de 13de editie van ‘I love the 90’s – The party’ en het belooft weer een voltreffer te worden, want de organisatoren strikten de populaire Eurodance-sensaties Culture Beat (‘Mr. Vain’, ‘Got To Get It’) en 2 Brothers on the 4th Floor (‘Never Alone’, ‘Dreams’). De energieke DJ Ward zorgt als huis-dj achter de draaitafels voor de nodige sfeer. De verschillende ticketformules vind je op www.ilovethe90s.be en daar kan je jezelf opnieuw registreren als ambassadeur, wat je een mooie beloning en misschien wel een gratis ticket oplevert.

In 2020 vieren we the red edition op ‘I love the 90’s’, want dan is het 30 jaar geleden dat de jaren '90 begonnen. “Ons feestje krijgt een rode touch in de zaal, op het podium en we roepen iedereen op om in een rode outfit te komen. Een rode Power Ranger? Ja, dat telt ook”, klinkt het bij organisator House Of Entertainment.

Eurodance
Muzikaal klinken de eerste namen opnieuw veelbelovend, want ‘I love the 90’s’ strikte alvast twee populaire (Eurodance) formaties: zangeres Des’Ray en rapper D-Rock vormen nog steeds 2 Brothers on the 4th Floor. De band scoorde met ‘Never Alone’, ‘Dreams’ en ‘Come Take My Hand’, songs die altijd hoog genoteerd staan in de Top 500 van de 90’s. Datzelfde geldt ook voor Culture Beat, een groep die met de aanstekelijke, dansbare floorfillers ‘Mr. Vain’, ‘Got To Get It’ en ‘Anything’ relevante monsterhits scoorde in de 90’s.

DJ Ward
Met DJ Ward staat opnieuw één van de meest veelzijdige en getalenteerde (allround) party-dj’s van ons land achter de draaitafels. Ward, bekend voor zijn zotte, eclectische dj-sets op festivals, parties en fuiven weet hoe hij de massa moet bespelen en is als master of ceremony ook erg gekend en onlosmakelijk verbonden met ‘I love the 90’s’. “Ward is de go-2 dj als je een dik 90’s feestje wil en laat onze party, mede dankzij hem, de grootste zijn van Europa. Hij maakt er een sport van om elk jaar verborgen muziekparels uit de jaren '90 op te vissen”, zegt Kris Bloemen van het organiserende House Of Entertainment. “Gelukkig ben ik een muziekfreak en kan ik terugvallen op mijn kennis en mijn uitgebreide muziekcollectie. Ik krijg regelmatig via mail en de sociale media berichten en tips van nummers die een plek verdienen in mijn setlijst. Het is een uitdaging, maar elk jaar verwennen we de 90’s kids, trakteren we hen op nieuwe mixen, toffe optredens, verrassende filmpjes en waanzinnige intro’s”, zegt DJ Ward.

Ambassadeurs
Op de website www.ilovethe90s.be kan je regular, vip en groepstickets (vanaf 20 personen krijg je korting) bestellen of jezelf registreren als ambassadeur of ambassadrice. “Voor elk ticket dat je aan je vrienden verkoopt, krijg je punten en die kan je inwisselen voor een beloning: gratis tickets, drankmuntjes, een hotelovernachting of een backstage meet & greet. De registratie is gratis en net als vorig jaar werken we hiervoor samen met Verve”, zegt Kris Bloemen.

‘I love the 90’s – The party’ vindt plaats op zaterdag 21 maart 2020 in de Hasseltse Ethias Arena, met optredens van 2 Brothers on the 4th Floor, Culture Beat en DJ Ward. De komende weken maakt de organisatie nog meer namen bekend. Tickets en info: https://www.ilovethe90s.be/ 

(Eerder bericht:)

Al tickets besteld voor I love the 90's - The party? Goed! Heb je dat nog niet gedaan? Dan wacht je best niet meer te lang. Nog tot en met zondag 20 oktober 2019 kan je namelijk regular tickets bestellen aan early bird tarief (39,90 euro). Daarna eindigt het vroegboekvoordeel en zullen de tickets aan de normale prijs worden verkocht.

(Eerder bericht:)

Aaah de 90’s… zoveel herinneringen, geen bewijzen. Niemand had een smartphone om foto’s te maken, maar jongens toch, de feestjes waren legendarisch. We keken massaal naar Friends, speelden ‘Snake’ op onze allereerste Nokia en dansten in het weekend op de allerbeste beats. De jaren ’90 waren onvergetelijk en één keer per jaar keren we met z’n allen terug naar het beste decennium aller tijden!

Op 21 maart 2020 verandert de Hasseltse Ethias Arena in een gigantische teletijdmachine en gaan 20.000 feestvierders helemaal uit hun dak op de grootste hits en vetste schijven uit de jaren ’90. Wil jij een hele nacht lang meedansen, brullen en springen op de grootste indoor 90’s-party van Europa? Kruis de datum aan in je agenda, trommel al je vrienden op en haal je Buffalo’s van onder het stof, want het wordt een avond om nooit te vergeten.

See you at I love the 90’s – The party?

https://www.ilovethe90s.be/

I love the 90's - The Party
Zaterdag 21 maart 2020
Ethias Arena, Hasselt