I love the 90's verrast met 2 Vlaamse artiesten

i love the 90s

Op zaterdag 16 oktober 2021 kan je in de Hasseltse Trixxo Arena op Park H opnieuw terecht voor ‘I love the 90’s – The party’. Blikvangers op de muzikale hoogmis van de jaren negentig zijn ondermeer Fiocco (‘Afflito’), dat na 21 jaar in originele bezetting opnieuw samenkomt, de Britse boyband East 17 (‘It’s Allright’), Culture Beat (‘Mr. Vain’) en Corona (‘The Rythm of The Night’). Nieuw dit jaar én voor het eerst in de festivalgeschiedenis, zijn de 2 verrassende Vlaamse topartiesten die straks op ‘één van de grootste 90’s indoor-party’s van Europa’ hun opwachting maken. “Als we kijken naar het onverwacht grote succes dat de ‘Tien om te Zien’-revival de voorbije zomermaanden teweeg bracht, dan weten we bij voorbaat dat ons publiek deze verrassingen gaat appreciëren”, zegt Kris Bloemen namens organisator House of Entertainment.

Een luidkeels aangemoedigde gitaarsolo of een Nathalie Meskens die als onverwachte gaste met een stevige 90’s hitmedley haar opwachting maakte, dat hebben we de voorbije jaren wel al eens meegemaakt op het podium van ‘I love the 90’s – The party’. Dit jaar gaat organisator House of Entertainment nog een creatief stapje verder, want op zaterdag 16 oktober worden er 2 Vlaamse topartiesten voor de leeuwen gegooid, met enkel hun grootste hits uit de jaren negentig. “Het leuke aan een cadeautje is de spanning en het raden naar de inhoud. Wat zit er onder de verpakking. Dat gevoel gaan we nog even vasthouden tot half oktober. Iedereen heeft zwijgplicht (lacht), maar het gaat de moeite zijn. Beiden zingen in het Nederlands, wat inderdaad een primeur is voor ‘I love the 90’s – The party’. Hiermee spelen we inderdaad in op het onverwacht grote, nostalgische succes van ‘Tien om te Zien’, dat de voorbije zomermaanden een absolute voltreffer was, met vele duizenden bezoekers op het strand van Middelkerke die er hun favoriete artiesten kwamen aanmoedigen. Het is in die vijver van populaire, Vlaams-Nederlandstalige artiesten dat we twee topnamen hebben opgevist, die zonder meer een verrijking zijn voor onze affiche. Voor de Nederlanders en de dit jaar beperkte delegatie internationale bezoekers, zal het even wennen worden wanneer iedereen straks luidkeels meezingt wanneer zij op het podium verschijnen. Hoe dan ook worden dat twee bijzondere, extra sleutelmomenten in de show”, zegt Kris Bloemen.

‘I love the 90’s – The party’ vindt plaats op zaterdag 16 oktober 2021 in de Trixxo Arena op Park H in Hasselt, met optredens van o.a. Corona, East 17, Fiocco, Bonzai All Stars, Furax, Twenty 4 Seven, Alice DJ, 2 Brothers on the 4the Floor, D-Devils, Culture Beat, Q-dj’s Maarten & Dorothee, resident-DJ Ward en de verrassende optredens van 2 Vlaamse topartiesten. Vanaf 41,90 eur (inclusief reservatiefee) heb je al een ticket. Er zijn speciale formules voor groepen en vips. Tickets en info vind je op www.ilovethe90s.be

Toegang mits Covid Safe Ticket

(Eerder bericht:)

Momenteel worden er in de Hasseltse Trixxo Arena nog spuitjes gezet, openprikdagen georganiseerd en volop mensen gevaccineerd, maar vanaf eind deze maand gebeurt dat op een kleinschaligere locatie en wordt de arena op Park H opnieuw gebruikt als volwaardige concertsite. Zo kan je er op zaterdag 16 oktober 2021 terecht voor ‘I love the 90’s – The party’, waar de muziek en de sfeer uit de jaren negentig centraal staan. Naast o.a. het exclusief herenigde Fiocco, de Britse boyband East 17, Culture Beat, DJ Ward en Q-dj’s Maarten & Dorothee is ook Corona van de partij, zij het dan als een muzikaal virus dat zichzelf verspreidt en vermenigvuldigd onder de massa. “De virologen mogen gerust zijn, want we hebben het hier voor alle duidelijkheid over de Italiaanse danceformatie Corona, die in de jaren negentig dikke hits scoorde met ‘I Don’t Wanna Be A Star’ én ‘The Rhythm of the Night’, dat recent nog werd gebruikt als sampler in de ‘Ritmo’-hit van de Black Eyed Peas en J Balvin, tevens de ‘Bad Boys For Life’-titelsong. Uiteraard respecteren we op onze party alle op dat moment geldende coronamaatregelen, maar dat neemt niet weg dat we het muzikale Corona-virus volop injecteren, verspreiden en delen met onze bezoekers (lacht). Als we zien hoe snel die laatsten momenteel tickets bestellen, dan kunnen we alleen maar bevestigen dat het hard gaat en dat je inderdaad snel moet zijn als je ‘de grootste 90’s-knalparty van het jaar’ op 16 oktober zelf wil meemaken. Het wordt een onvergetelijke avond en nacht waar iedereen zich gegarandeerd gaat amuseren”, zegt Kris Bloemen namens het organiserende House of Entertainment.

Corona
Bij ‘I love the 90’s – The party’ hebben ze niet getwijfeld toen ze een telefoontje kregen van de Braziliaanse, originele Corona-zangeres Olga de Souza, die aangaf dat ze beschikbaar waren. “Met het Covid Safe Ticket en andere ingrepen zijn we op het vlak van massa-evenementen opnieuw geëvolueerd naar het gezellige, spontane en ongedwongen feestgevoel van vroeger. Ik denk niet dat ze ook maar één second overwogen hebben om hun groepsnaam te wijzigen, maar bijna postcorona is de aanwezigheid van Corona méér dan een leuke twist en woordspeling. Je mag niet vergeten dat ze in 1994, met hun aanstelijke ‘The Rhythm of the Night’, méér dan 13 weken op één stonden in de Italiaanse top 10. Engeland, maar ook de rest van Europa ging voor de bijl voor hun aanstekelijke dancemuziek. Het muzikale Corona-virus verkocht inmiddels meer dan 1 miljoen albums, trok op wereldtournee door Amerika en verzamelde meer dan 15 gouden en platina onderscheidingen. Met ‘Baby Baby Try me out’ en het catchy, verfrissende ‘I Don’t Wanna Be A Star’ is Corona nog steeds een 90’s-topper en is frontvrouw Olga met haar unieke stemgeluid nog steeds een onbetwistbare koningin van de dansmuziek”, zegt Kris Bloemen.

Knalparty
Niet alleen Corona springt in het oog en oor, op 16 oktober wordt het op het ‘I love the 90’s-podium ook uitkijken naar de optredens van de Britse boyband East 17 (‘Thunder’, ‘It’s Alright’, ‘Stay Another Day’), het herenigde Fiocco (‘Afflito’, ‘The Spirit’), die na meer dan 21 jaar opnieuw samenkomen in de originele bezetting. Voeg daarbij nog Bonzai All Stars, Furax (‘Big Orgus’), Twenty 4 Seven (‘Slave To The Music’), Alice DJ (‘Better Off Alone’), 2 Brothers on the 4th Floor (‘Dreams’), D-Devils (‘The 6th Gate’) en het nog steeds razend populaire Culture Beat (‘Mr. Vain’) en dan voel je al vooraf dat het weer een onvergetelijke editie gaat worden. Daarvoor zorgen ook Q-dj’s Maarten & Dorothee, net als smaakmaker én resident-DJ Ward. “We hebben inderdaad weer een sterke line-up met alleen maar muziek en topartiesten uit de jaren negentig. Dat is en blijft hét unieke DNA van onze party, waarmee we als the original ons al jaren onderscheiden.

Ons publiek bestaat ondertussen uit een mooie mix aan mensen die het destijds allemaal bewust hebben meegemaakt en de YouTube-generatie die online de jaren negentig hebben ontdekt en ontdekken, want we blijven nog steeds verjongen en vernieuwen. Hierdoor zijn en blijven we in eigen land, maar ook in het buitenland één van de grootste 90’s party’s in het genre. Aan de interesse en de nu al massale ticketverkoop merken we dat heel veel mensen dit de voorbije 18 maanden ontzettend hard hebben gemist. Een Covid Safe Ticket volstaat om op 16 oktober op een veilige manier maximaal te kunnen meegenieten op dé 90’s-knalparty van het jaar. Het gaat keihard, maar voor mensen die snel beslissen en handelen zijn er nog tickets op www.ilovethe90sbe“, zegt Kris Bloemen.

‘I love the 90’s – The party’ vindt plaats op zaterdag 16 oktober 2021 in Trixxo Arena Hasselt en wordt georganiseerd door House of Entertainment. Je hebt al tickets vanaf 41,90 euro, inclusief reservatiefee. Er zijn ook speciale groepskortingen en vipformules. Meer info vind je op www.ilovethe90s.be

affiche i love the 90s

(Eerder bericht:)

De Engelse boyband East 17, die in de jaren negentig met 18 top 20-singles en 4 top 10-albums niet uit de hitlijsten waren weg te slaan, komt op zaterdag 16 oktober 2021 naar ‘I love the 90’s – The party’, dat plaatsvindt in de Hasseltse Trixxo Arena.

East 17 komt opnieuw optreden in België, één van de vele landen waar ze destijds heel wat hits scoorden. Met hun uitgesproken ‘bad boy’-imago en hun aparte muziekstijl, draaide de Britse boyband in de jaren negentig vlotjes mee tussen Take That, Boyzone, Backstreet Boys en de Spice Girls. In zes jaar tijd scoorden ze twaalf top 10-hits in de UK Singles Chart en werd hun debuutalbum ‘Walthamslow’ nummer #1 in de UK Albums Chart. Ook bij ons waren ze destijds heel succesvol en worden de East 17-hits nog steeds vlotjes gedraaid, gestreamd en tegenwoordig herontdekt door de nieuwe YouTube-generatie. Met een slimme mix van Pop en Hiphop-elementen, en onderwerpen die iedereen aanspraken, scoorden ze met o.a. ‘Thunder’, ‘House of Love’, ‘Let It Rain’, het ‘If You Ever’-duet met Gabrielle, maar vooral het pompende ‘It’s Alright’ en het zeemzoete ‘Stay Another Day’ internationale hits.

In het voorjaar was er nog de succesvolle livestream die gevolg werd door meer dan 25.000 mensen, maar nu kijkt iedereen uit naar zaterdag 16 oktober en het moment waarop je in Trixxo Arena Hasselt voor de nieuwe editie van ‘I love the 90’s – The party’ terechtkan. Naast het net aangekondigde East 17, wordt de line-up verder ingevuld met een exclusief optreden van het herenigde Fiocco (‘Afflito’, ‘The Spirit’), dat na meer dan 21 jaar, in de originele bezetting, opnieuw optreedt. Ook Bonzai All Stars, Furax (‘Big Orgus’), Twenty 4 Seven (‘Slave To The Music’), Alice DJ (‘Better Off Alone’), 2 Brothers on the 4th Floor (‘Dreams’), D-Devils (‘The 6th Gate’), Culture Beat (‘Mr. Vain’), Maarten & Dorothee én resident-DJ Ward zijn van de partij op dé 90’s-knalparty van het jaar.

Tickets en info vind je op www.ilovethe90s.be

(Eerder bericht:)

Vandaag, zondag 18 juli, is het nog precies 90 dagen voor ‘I Love the 90’s – The Party’. De nieuwe editie vindt op zaterdag 16 oktober naar goede gewoonte plaats in de Hasseltse Ethias Arena en Kris Bloemen van organisator House of Entertainment kijkt er met veel vertrouwen en enthousiasme naar uit: “Iedereen krijgt straks weer de kans om op onze party maximaal te genieten van de unieke sfeer en muziek van de jaren negentig. Met meer dan 25.000 kijkers overtrof onze 3 uur durende livestream van ‘I Love the 90’s’ dit voorjaar al onze verwachtingen en werd het nog maar eens duidelijk hoe populair dat muzikale tijdsperk nog steeds is.

In die livestream waren DJ Ward en DJ Jan Vervloet twee absolute smaakmakers, en die heren zijn er in oktober natuurlijk ook weer. bij. De eerste als resident-dj, de tweede als één van de vier leden van Fiocco (‘Afflito’, ‘The Spirit’), de iconische Belgische 90’s-band die we na 21 jaar opnieuw én in originele bezetting, exclusief samenbrengen op ons ILT90’s-podium. Verder wordt de line-up aangevuld met absolute topartiesten: Bonzai All Stars, Furax (‘Big Orgus’), Twenty 4 Seven (‘Slave To The Music’), Alice DJ (‘Better Off Alone’), 2 Brothers on the 4th Floor (‘Dreams’), D-Devils (‘The 6th Gate’) én het ijzersterke Culture Beat (‘Mr. Vain’). Op www.ilovethe90s.be zijn er nog tickets voor snelle beslissers.”

(Eerder bericht:)

Niet op zaterdag 17 april, dan is er een 3 uur durende livestream voorzien, maar wel op zaterdag 16 oktober 2021 kan je in de Hasseltse Ethias Arena terecht voor een nieuwe editie van ‘I love the 90’s – The party’. “Het uitrollen van het collectief vaccineren staat in de startblokken, dus we maken ons sterk dat we in het najaar in staat zullen zijn om een nieuwe editie te organiseren. Achter de schermen zijn we ondertussen begonnen met de voorbereidingen. Samen met DJ Ward wordt het opnieuw een party like it’s 1999, met alleen maar de allergrootste hits uit de jaren negentig. Binnenkort maken we de line-up bekend en dat wordt opnieuw een straffe mix van vertrouwde 90’s muziekiconen. Uit de vele signalen die we krijgen en opvangen via onze sociale media, merken we dat mensen nood hebben aan ontspanning en vooral ook heel veel goesting hebben om te gaan feesten. Wij gaan daarvoor zorgen. Heb je al tickets gekocht, dan zijn die uiteraard geldig voor de komende editie. Begin al maar te zoeken naar die kleurrijke Gabber-trainingspakken, de naveltruitjes, de wijde hiphop-jeans, Dr. Martens of Timberland-boots. Op 16 oktober keren we weer één avond terug naar de legendarische jaren ’90, met de allerbeste muziek uit het beste decennium aller tijden. Er is goed nieuws voor de snelle beslissers die deze ‘I love the 90’s – The party’ als één van de eerste feestjes van het jaar nog willen meepakken in de Hasseltse Ethias Arena, want op www.ilovethe90s.be kan je nog tickets vinden”, klinkt het bij de organisatie.

Livestream 
In aanloop naar de editie van 16 oktober, kan je op zaterdag 17 april de gratis ‘I love the 90’s – The party’-livestream meepikken. “Vanaf 20u00 zorgt DJ Ward voor een 3 uur durend digitaal feestje, dat iedereen gratis kan meevolgen. Naast de muziek zorgen we uiteraard voor enkele surprises. Hou onze socials de komende weken in de gaten, want daar communiceren we alle informatie rond de stream, die een perfecte opwarmer is voor onze party”, voegen de organisatoren er nog aan toe.

Meer info over ‘I love the 90’s – The party’ vind je op www.ilovethe90s.be.

I love the 90's - The Party
Zaterdag 16 oktober 2021
Ethias Arena, Hasselt