Henk Rijckaert geeft nieuwe workshops in het najaar

henk rijckaert

Henk Rijckaert heeft een goed ingerichte werkplaats die dagelijks gebruikt wordt en waar ook zijn filmpjes van de Koterij opgenomen worden. Meestal is hij hier heel alleen aan de slag, maar in het najaar nodigt hij jullie graag opnieuw uit om in verschillende workshops in zijn kot samen dingen te maken. De workshops vacuümformen en EVA-foam keren terug. En er is ook een nieuwigheidje: de familieworkshop 'DIY Skydancer', speciaal voor de kleine makertjes!

Je kan NU inschrijven via henkrijckaert.be/workshops
Wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt! En wees gerust, de opgelegde coronamaatregelen worden streng gerespecteerd!

VACCUÜMFORMER - VANAF 16 JAAR
We gaan een vacuümformer bouwen! Iedereen gaat op het einde van de dag naar huis met een eigen mini-vacuümformer die je ook thuis kan gebruiken. Daarnaast gaan we tijdens de workshop ook al heel wat objecten in plastic 'formen'. Ook die kan je achteraf mee naar huis nemen.

Deze workshop vindt plaats op zaterdag 3 oktober en op zondag 4 oktober 2020. prijs € 100,00

 

EVA-FOAM - VANAF 16 JAAR
We gaan dingen maken met EVA-foam! EVA-foam is een behoorlijk flexibel materiaal, waardoor je er, mits het volgen van enkele eenvoudige regels, vrij complexe vormen mee kan bouwen. Op een paar uurtjes tijd heb je een cool hoofddeksel (helm, hoed, masker) of een harnas-onderdeel in elkaar gestoken (een prachtig stuk voor de onderarm of bovenarm).

Deze workshop vindt plaats op zaterdag 14 november en op zondag 15 november 2020. prijs € 100,00

 

FAMILIE WORKSHOP MINI SKYDANCER - VANAF 10 JAAR
We maken het ultieme upcycle speelgoed: een DIY Skydancer! Tijdens deze workshop leer je alles over elektriciteit en ga je zelf solderen. Onderweg maak je een eigen tool om plastic aan elkaar te smelten. En op het einde van de workshop heb je een supercoole skydancer voor op je kamer.

Belangrijk! Om deel te kunnen nemen aan deze workshop, heeft ieder kind een volwassen begeleider nodig. Iedere inschrijving telt dus één kind plus één volwassene.

Deze workshop vindt plaats op maandag 2 november en op dinsdag 3 november 2020. prijs € 120,00

 

Kom de zomer zonder verveling door met het Nerdland Doeboek! Vol experimenten en proefjes, raadsels en uitdagingen van mezelf, Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel. Klik hier voor meer info over dit doeboek.