Facts wordt 30 in 2023 - Ook Alexander Ludwig op de gastenlijst

facts

In een FACTS-weekend krijgen fijnproevers van de betere sci-fi- en fantasywerelden de ervaring van hun leven. Als je van comics, anime, cosplay, sciencefiction, videogames, bordspellen, fantasierijke films en tv-series of andere alternatieve bezigheden houdt, dan is dit voor jou een niet te missen evenement. Al je favoriete franchises onder één dak. FACTS is dan ook een acroniem van Fantasy, Animation, Comics, Toys & Sciencefiction.

Facts wordt 30 in 2023. Kom dit meevieren op 1 en 2 april in Flanders Expo!

Op FACTS kan je ook bij internationale sterren de pieren uit de neus halen tijdens Q&A-panels of hen om een handtekening of selfie vragen. Levende legendes uit de film-, tv- en comicwereld komen naar FACTS om jou te ontmoeten. Jouw helden staan voor jou klaar op FACTS. Voor een laatste update van de internationale sterren die op de herfsteditie aanwezig zullen zijn, ga je best naar www.facts.be.

De eerste twee gasten voor FACTS voorjaar 2023 zijn bekend. Lucie Pohl en Kyle Soller zullen erbij zijn op 1 en 2 april 2023.

LUCIE POHL:
‘Heroes never die!’ zou een prima nieuwe FACTS-slogan zijn, maar die leuze zal voor altijd verbonden zijn aan de geweldige actrice, stemactrice en komiek Lucie Pohl. Dat klopt: niemand minder dan ieders favoriete held Mercy van Blizzard Entertainments Overwatch komt naar het FACTS-Woud, op 1-2 april 2023, in Flanders Expo Gent!
Lucy Pohl heeft niet alleen bekijks van de Overwatch-fans, maar was ook druk bezig in andere gameproducties, door haar stem te lenen aan menig personage. Je kunt haar horen in onder meer Red Dead Redemption 2, Gotham Knights, World of Warcraft: Battle for Azeroth en Hearthstone.
Je kunt haar ook zien in live-action producties, zoals Homeland, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Red Dwarf, en recentelijk in Hulu’s Welcome to Chippendales.
En dat is nog niet alles: deze ongelooflijk grappige actrice heeft ook heel wat zeer succesvolle solo stand-up-comedyshows op haar naam staan, met Really, Real als de meest recente. Bekijk ook zeker haar populaire Immigrant Jam Podcast!

Lucie Pohl zal aanwezig zijn op FACTS Spring 2023, op zaterdag 1 en zondag 2 april, in Flanders Expo Gent. Ze zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en grote Q&A shows.

KYLE SOLLER:
ook bekend als Syril Karn in Andor (2022), Francis Poldark in Poldark (2015-2016), Korsunsky in Anna Karenina (2012), Dr. Elliot Blake in The Titan (2018) en nog veel meer!

Kyle Soller zal aanwezig zijn op FACTS Spring 2023, op zaterdag 1 en zondag 2 april, in Flanders Expo Gent. Hij zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, handtekeningensessies en grote vraag- en antwoordshows.

TYLER HOECHLIN:
Na Overwatch-stemactrice Lucie Pohl (Mercy) en Star Wars: Andor-ster Kyle Soller (Syril Karn), kondigt popcultuurfestival FACTS nu ook Amerikaans acteur Tyler Hoechlin aan. Die is niet alleen bekend als Superman in de DC-series Supergirl en Superman & Lois, maar ook als Derek Hale in Teen Wolf, Boyce Fox in Fifty Shades Freed, Martin Brewer in 7th Heaven, en voor vele andere wereldwijd bekende producties.

FACTS zegt nog meer beroemde acteurs te zullen bekendmaken via hun kanalen in de komende weken, maar eveneens grote artiesten uit de comic-wereld, verrassende activiteiten en experten voor panels.

Zo is op maandag Joëlle Jones ten tonele verschenen in de Artist Alley, de Amerikaanse artieste die onder meer kind aan huis is bij DC Comics voor onder meer reeksen als Batman, Catwoman en Supergirl, en bij Dark Horse voor haar eigen Lady Killer-serie. Wie dus een grote DC-acteur wil ontmoeten op FACTS, kan tegelijk ook naar huis gaan met een prachtige handgetekende schets van een vooraanstaande DC-artieste.

DANIEL GILLIES:
Opgelet: Elijah van The Vampire Diaries en The Originals komt naar FACTS Spring 2023! Ook bekend van Virgin River, Saving Hope, Spider-Man 2 en meer.

ALEXANDER LUDWIG:
Canadees Alexander Ludwig maakte vooral furore in de historische tv-serie Vikings, waarin hij Björn Ironside, de zoon van hoofdpersonage Ragnar Lodbrok, vertolkte van het tweede seizoen tot het laatste. Daarnaast verscheen hij als antagonist Cato in The Hunger Games en schitterde hij in onder meer Bad Boys for Life, Heels, Night Teeth, Race to Witch Mountainen nog veel meer.

OPENINGSUREN:
Zaterdag 1 april: 10u – 19u
Zondag 2 april: 10u – 17u

Toegangstickets:
Cosplay - € 17,00 - early birds: 15,00 (cosplay verplicht)
Standard - € 21,00 - early birds: € 19,00 (toegang tot Facts)
Priority - € 30,50 (toegang tot Facts, priority entry vanaf 9.00u)
VIP - € 103,00 (toegang tot Facts, priority entry vanaf 9.00u, VIP-pakket)
VIP Weekend - € 175,00 (weekend toegang tot Facts, priority entry vanaf 9.00u, VIP-pakket, goodiebag)

Alle info en ticketverkoop: www.facts.be

Facts
Zaterdag 1 & zondag 2 april 2023
Flanders Expo, Gent