Expo 'Real bodies' opnieuw verlengd tot 29 augustus

realbodies

Sinds de opening midden december bezochten al meer dan 25.000 bezoekers in Corona-veilige omstandigheden de spraakmakende expositie REAL BODIES in het Hospitality Center van het Sportpaleis. Omdat de belangstelling blijft aanhouden, wordt de expositie verlengd tot en met pinkstermaandag 24 mei.

De bezoeker verkent op de expo REAL BODIES de verschillende aspecten van het menselijk lichaam. Dit gebeurt aan de hand van twintig levensechte, perfect bewaarde menselijke lichamen en meer dan 200 anatomische objecten verspreid over elf galerijen. REAL BODIES toont het publiek wat het betekent om te leven. De tentoonstelling is gebaseerd op anatomische, culturele en emotionele verhalen en transformeert de manier waarop we naar het menselijke lichaam kijken.

“REAL BODIES is een verbluffende expositie over het menselijk lichaam, onszelf dus”, zegt mede-organisator Manu Braff van MB Presents. “Je krijgt op de expo een fantastisch inzicht in hoe we functioneren, hoe we leven en hoe we dat eigenlijk allemaal zo vanzelfsprekend vinden. De expositie is best wel inspirerend op dat vlak.”

“Omdat we hebben gemerkt dat tijdens de voorbije schoolvakantie en de komende weekends heel wat families langskwamen op de expositie hebben we beslist om zeker al tot en met pinkstermaandag 24 mei de deuren op te houden”, vertelt Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group. “Meteen een uitnodiging voor wie de expositie nog niet heeft bezocht om daar werk van te maken.”

“Een bezoek aan deze tentoonstelling zou verplicht moeten worden. Men leert het eigen lichaam anders… en beter kennen en daarmee ga je je lichaam beminnen en beter verzorgen!” 
– Prof. Dr. Pedro Brugada, cardioloog –

Om iedereen de kans te geven REAL BODIES te bezoeken, wordt de expositie verlengd tot en met pinkstermaandag 24 mei. Ondertussen werd ook een avondopening in verkoop gezet op donderdag 11 februari. Op deze nocturne krijgen bezoekers extra informatie van dokter Luc Beaucourt en kunnen ze de expo in alle rust bezoeken aangezien het aantal toegelaten bezoekers sterk gereduceerd wordt die avond. Snel zijn is dus de boodschap.

Praktische informatie 
REAL BODIES is een initiatief van MB Presents en Sportpaleis Group. De expositie is open van woensdag tot en met zondag en alle dagen tijdens schoolvakanties en dat nog tot en met pinkstermaandag 24 mei 2021. Op woensdag, donderdag en vrijdag telkens van 10 tot 18 uur (laatste toegang om 17 uur). De expo sluit op weekdagen om 19 uur. Zaterdag en zondag en tijdens schoolvakanties kan je een tijdslot tussen 9 en 18.30 uur reserveren. De expo is dan vroeger geopend en sluit uiterlijk om 20 uur de deuren. Tijdens de krokus- en paasvakantie is REAL BODIES alle dagen open. Tickets vanaf 12,50 euro voor kinderen en 15,50 euro voor volwassenen zijn enkel online verkrijgbaar. Het aantal bezoekers per tijdslot is beperkt in functie van de Corona voorschriften.

Meer informatie via www.realbodies.be 
Tickets via www.teleticketservice.com

(Eerder bericht:)

De versoepelingen waartoe het overlegcomité afgelopen vrijdag besliste, maakt dat REAL BODIES, de verrijkende en intrigerende expo over de menselijke anatomie de deuren kan openen in Sportpaleis Antwerpen vanaf woensdag 16 december 2020.

MB Presents en Sportpaleis Group slaan de handen in elkaar om deze indrukwekkende tentoonstelling voor het eerst te verwelkomen in Antwerpen. De bezoeker verkent in deze expo het leven aan de hand van twintig echte, perfect bewaarde menselijke lichamen en meer dan 200 anatomische objecten. Wereldwijd trok REAL BODIES reeds meer dan 1 miljoen bezoekers, verspreid over 14 steden.

“Wij zijn ontzettend blij dat we REAL BODIES hebben kunnen strikken. REAL BODIES biedt confronterende en tegelijkertijd enorm fascinerende galerijen die unieke perspectieven bieden, zowel op vlak van de menselijke anatomie, cultuur én emotie. Om nog maar te zwijgen van onze bijzondere toevoeging aan het einde van de expo: de “Wünderkammer”. Dit laatste kan je vergelijken met een rariteitenkabinet uit vervlogen tijden met een zeer bijzondere collectie, enkel voor onze 16+ bezoekers!”, aldus Manu Braff van MB Presents.

REAL BODIES is gebaseerd op anatomische, culturele en emotionele verhalen en transformeert de manier waarop we naar het menselijke lichaam kijken, het mysterieuze organisme dat we allemaal delen, van de eerste tot de laatste adem. Ingedeeld in verschillende galerijen wordt de bezoeker langs verscheidene thema’s doorheen de expo geleid.

Ook Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group, is verheugd met de komst van REAL BODIES naar Antwerpen. “Het spreekt voor zich dat we opgetogen zijn deze expo te kunnen ontvangen in het Hospitality Center van het Sportpaleis, na de afgelopen stille maanden. Dankzij REAL BODIES kunnen we opnieuw jong én oud verwelkomen en daar kijken we geweldig naar uit. We beschikken over de ruimte én expertise om dit in alle veiligheid te laten verlopen", benadrukt Jan Van Esbroeck.

Unieke kijk in de “Wünderkammer”
De laatste galerij - de “Wünderkammer”- van REAL BODIES geeft een unieke kijk op de privé-collectie van verzamelaar Leo Coolen, een wereld die zich bevindt in de schemerzone tussen wetenschap en voyeurisme. Je kan er onder meer een deel van de grootste penissencollectie ter wereld bewonderen, aangevuld met een reeks wassen afbeeldingen van oa. seksuele aandoeningen. De bezoekers staan vrij om deze laatste galerij te bezoeken of over te slaan, sowieso enkel voor 16+.

Een coronaproof uitstap voor het hele gezin
Vanzelfsprekend worden de nodige maatregelen in acht genomen om elk bezoek in alle veiligheid te laten verlopen. Zo geldt een beperking van het aantal personen dat gelijktijdig de expo kan bezoeken. We voorzien op cruciale punten dispensers om de handen te ontsmetten, de hele expo is in éénrichtingsverkeer uitgestippeld en de mondmaskerplicht is er van kracht. De medewerkers van de expo zien toe op een vlot verloop en zorgen ervoor dat de maatregelen worden nageleefd.

REAL BODIES is geopend van woensdag tot en met zondag telkens van 10u tot 18u (laatste toegang om 17u) en werkt met een beperkte capaciteit per uur. Tickets zijn enkel online verkrijgbaar via www.teleticketservice.com . De expo opent woensdag 16 december 2020 en zal lopen tot en met zondag 21 februari 2021.

Praktisch
Openingsdagen en -uren: 
Van 16/12/2020 tot en met 21/02/2021
Alle dagen geopend behalve maandag en dinsdag
Geopend tijdens de schoolvakantie
12,50 euro voor kinderen en 15,50 euro voor volwassenen.

Expo Real Bodies
van 16 december 2020 tot 29 augustus 2021
Sportpaleis, Antwerpen