Ella Leyers daagt je uit om tijdens De Roze Mars 10.000 stappen te zetten

ella leyers & de roze mars

Vanaf nu kan iedereen zich inschrijven voor de derde editie van De Roze Mars, een leuke online bewegingschallenge van Pink Ribbon. De Roze Mars is geen typisch wandelevent dat op één dag plaatsvindt, maar een individueel engagement gedurende de hele maand mei waaraan je vanop eender welke locatie kan deelnemen. Ella Leyers motiveert, als ambassadrice van De Roze Mars 2021, alle Belgen om gedurende de maand mei dagelijks 10.000 stappen te zetten. Deelnemers werken zo aan hun eigen gezondheid en geven de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug.

Wandelchallenge
Wandelen is de meest populaire sport in België. Maar liefst 34% van de Belgen wandelt regelmatig. Het is dan ook een eenvoudige en doeltreffende manier om lichaam en geest een positieve boost te geven! Daarom organiseert Pink Ribbon ook dit voorjaar De Roze Mars. Met de nieuwe campagne ‘Red je borsten met je benen’ maakt de organisatie duidelijk hoe belangrijk preventie is. Want 1 kanker op 3 kan vermeden worden door een gezonde levensstijl. Daarbij speelt beweging uiteraard een belangrijke rol. 

Nieuwe ambassadrice Ella Leyers
Dit jaar zet Ella Leyers haar schouders onder De Roze Mars. “Ik ben niet hét toonbeeld van een gezonde levensstijl. Ik heb mijn sport nog steeds niet gevonden en ik houd wel van een goed glas wijn. Maar als je hoort dat dagelijks 29 vrouwen de diagnose borstkanker krijgen en preventie best een belangrijk onderdeel is, sta je toch even stil. Daarom wil ik graag een extra inspanning leveren. Ik daag iedereen uit om samen met mij in mei dagelijks 10.000 stappen te zetten. En ik beloof om voor extra motivatie te zorgen!”

Registreren
Iedereen kan zich online registreren op https://www.derozemars.be/. Op de website worden, in mei, alle stappen verzameld en kunnen deelnemers steeds in realtime de voortgang van het aantal kilometers, het stijgende aantal deelnemers en de virtuele competitie volgen.

Record 2020 verbreken
In 2020 bracht Pink Ribbon de uitdaging, samen met 9.075 stappers, tot een fantastisch einde! Alle deelnemers samen wandelden 31,1 keer de wereld rond in de strijd tegen borstkanker en voor een goede gezondheid. Dit was goed voor € 88.181 ten voordele van vzw Pink Ribbon. De lat ligt dus hoog in 2021!

Brigitte Vanderveren, Algemeen Directeur bij Pink Ribbon vertelt: “Maar al te veel Belgen leiden een zittend (beroeps)leven en bewegen te weinig. De huidige thuiswerksituatie maakt het er niet makkelijker op. Met je deelname aan De Roze Mars werk je enerzijds aan je gezondheid, maar anderzijds steun je met je bijdrage ook het goede doel. Wij kijken er naar uit het record van 2020 te verbreken. Wie gaat de uitdaging mee aan?”

Deelnemen kan individueel, als team of als bedrijf via https://www.derozemars.be/