Splitwise is een gratis tool voor vrienden en huisgenoten om rekeningen bij te houden en andere gedeelde uitgaven. Zo wordt iedereen correct terugbetaald. Op het web en smartphone.

Lumi is er voor iedereen met vragen over gender en seksuele voorkeur. Iedereen is welkom. Ze werken in het Nederlands, maar hanteren voor de rest geen beperkingen. Zolang je een vraag of verhaal hebt over gender of seksuele voorkeur ben je op de juiste plek.

Wil je een mooi, supersnel en heel aanpasbare alternatief voor je standaard Android berichtenapp? Dan is Textra SMS een goede optie. Het wordt geleverd met een heleboel functies zoals meer dan 100 verschillende ontwerpen.

Bij tZitemzo kan je terecht met al je vragen over kinderrechten en over het Belgische Jeugdrecht. Je kan veel informatie vinden op onze site onder de verschillende thema’s.

Komoot helpt je om meer avonturen te beleven. Waar je ook op ontdekking gaat, plan je wandelroutes, hikes, fietsroutes en mtb-routes tot de laatste centimeter in de routeplanner met gps-tracker en luister naar stapsgewijze spraaknavigatie om op koers te blijven, zelfs als je offline bent.

Geraak je wel eens in een ruzie verzeild die niet op te lossen lijkt?

Wil je graag tips over hoe je 'nee' kan zeggen zonder de andere te kwetsen? Op conflicthelden.be vind je als jongere (13-18 jaar) informatie en oefeningen om op een goede manier om te gaan met conflicten.

Ultrasurf werd door enkele Amerikanen in Silicon Valley ontwikkeld om hun Chinese medemens een zetje over de grote firewall te geven. Het programma codeert internetverkeer en maskeert het IP-adres van de gebruiker. Het is amper 2 MB groot en mee te nemen op een USB-stick.

Teleblok is tijdens die periode van hoge stress een aanspreekpunt voor studenten en mensen in hun omgeving via een gratis en anonieme chat. Elke avond tussen 18u en 23u in de blok van januari en mei/juni bieden onze vrijwilligers een luisterend oor aan studenten die het even nodig hebben.

Het belangrijkste voordeel van de app 112 BE is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.

Ben je getuige van racisme of maak je het zelf mee? Daar sta je dan. Met je mond vol tanden? Of sterk in je schoenen? Jouw tussenkomst telt!